Citat:
Uporabnik map pravi:
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Onemogočamo svobodo? Se boš ti napotil z nahrbtnikom preko vseh državnih meja proti vzhodu in tudi vpil, ko te bodo ustavili in želeli papirje in ko jih ne bo, lepo strpali v 2x2 prostor? Kakšno svobodo neki, če prideš kot ilegalec brez vsega in rineš kamor pač ti želiš, hkrati pa vpiješ o nekih pravicah in svobodi. Ne bo šlo, še čisto preveč jim dovolijo.
Svobodo imajo tam od kjer so prišli in to krojeno po njihovih običajih in navadah...ampak ne, oni bi več denarja in vse svoje običaje in navade, kdor pa pa jim reče, da to ne gre, ker je prišlek v drugi državi s svojimi pravili pa dajmo vpit, razbijat, ker meni pač za to ni. Jaz sem prišel, vi mi pa dajte vse kar hočem, Alah Akbar! Levo okrog in nazaj.
Pa to jest govorim že cel čas. Begunci so do prve varne države. Tam je za njih poskrbljeno v kampih. Imajo hrano vodo, higienske objekte itd. tam se prebivakira vojno in se po vojni vrne. To so begunci. Ko si začne zmišljevat, ter riniti čez pol sveta do Švedske je ekonomski migrant in pika. če ni zadovoljen v turčiji ali grčiji tudi švedske ni vreden. Tukaj sedaj je padel je padel šengenski prav ni red po celi črti. ta red namreč omogoča nemoteno potovanje za državljane znotraj šengenskih meja. za te izven je potrebna listina za vstop. Isto velja za članice EU. Če niso v šengenskem območju ala hrvaška morajo izpolnjevat pogoje za vstop na šengensko območje in se ob vstopu izkazati z dokumentom. Italija je prva zajebala, ker je do gamad spustila, da se prosto giblje po evropi, naenkrat hodijo bolj svobodno kot državljani EU po franciji, VB, Švedski itd. Šengen ne da bo padel. Je že padel. pa tudi državljani EU in šengenskega območja moraj v drugi državi imeti osebni dokument, drugače so v prekršku. te hurci ne rabijo nič, hodijo kjer hočejo, za nagrado pa arabske zastave izobešajo, razbijajo, verjetno imajo lokalci na njihovi poti veliko problemov z njim. edini način vidim da imajo status begunca recimo na Švedskem je ta, da se švedska odloči da jih xx vzame. gre v Grčijo po njih z letali in se naseli na Švedskem. To ko sami k njim prihajajo ni razlog za podelitev statusa begunca in pika. Tipični ekonomski migranti, ko so enkrat prišli z vojnega območja in svoje pičke rešli niso zadovoljni z vsem kar jim kdo nudi ampak iz ekonomskih vidikov rinejo v bogatejše države. Kot sem rekel na letalo, padalo, kalašnikov pa vsakmu po 4 okvirje in gasa dol nazaj.
Je pa to kot je nekdo omenil totalno len in nesposoben folk. recimo v njihovi bližini kaj so naredili Izraelci. Puščavo so z namakanjem spremenili v rodovitno zemljo. Poljedelstvo, sadjarstvo pa te zadeve laufajo. te hurci pa samo v senci ležijo. Edini cilj v domovini mu je da ima dnevno liter vode pa pol kile tistih njihovih lepinj, ki jih pečejo na kamnu.
Kaj mislijo, da se bomo mi hodli dol borit. recimo pešadija NATO in USA, ter jim nato vso infrastrukturo zgradil, da se bojo lahko vrnili in lenarili dalje. Ni čudno da neonacistična in rasistična gibanja rastejo kot gobe po dežju. Folk ma tega dost. Ena gluma za svojo nesrečo.
Vzamimo hipotetični primer, da nas te hurci tle preplavijo, evropejci se začnemo umikat v njihove dežele. Pa mi dol v 20 letih naredimo raj, vse gospodarske panoge bi laufale kot še nikoli niso v tisti puščavi. In kaj bi blo, ko bi vidli bogatijo tam bi začel za nami dol lesti, ker bi jim blo tam boljše. Tle bi jim pa vse pusti ampak bi crknli, ker nebi znali z tem gospodarit.