Za koga je danes praznik?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Delajo zato, ker bi drugače imeli izgubo.
hysterical-1.gif

Ugibaj znova

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ne, zato, ker se taksna pec ne zalaufa in segreje tako hitro kot burek, ki ga ti popeces v mikrovalovki. A bo slo z googlom dalje? Jaz tudi delam 24/7, dva majhna otroka, studiram... pa mi ne kraj pameti ne pade, da grem v nedeljo v trgovino. Ni potrebe, da so nenujne stvari odprte petke in svetke. Za dobrobit cloveka.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ne, zato, ker se taksna pec ne zalaufa in segreje tako hitro kot burek, ki ga ti popeces v mikrovalovki.
Še slabše. Če se celica ohladi, je vsebina za fliknit stran. Celico razmontirat in znova od začetka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
In to ne pomeni izgubo za firmo, ampak dobiček?

Potem pa pusti talum, če se že obregneš ob peči, ampak recimo boxmark, tam babe samo šivajo, usnje, a tudi rabi šivalni stroj da se zagreje nekaj dni?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Jaz pa sploh ne pomislim na to. Če se bom v nedeljo spomnil, da potrebujem čevape, bom pač šel in jih kupil, ter ne bom iz principa na žaru raje obračal paprike. Če se bom spomnil na čevape ob 17.00 v nedeljo, ko so trgovine zaprte, bom pa na žaru obračal papriko in to je to. Brez travmiranj, principov in ne vem še česa.

Kdo bo določil, kaj je nujna stvar in je tako lahko nekaj odprto v nedeljo ali na praznik? Mogoče je neki mami življenjskega pomena, da pride do pecilnega praška, ker drugače ne more speči torte za rojstni dan in je bila prepričana, da ga ima. Ker ne bo torte, bo pokvarjeno slavje in celotni dan, skregana družina in travmirani otroki. Verjetno je to huje kot osebek na urgenci (ki tudi mora delat na praznik), ki jamra o bolečniah v trebuhu, ker se je nažrl čevapov in mrzlega piva. Kaj je sedaj nujno in kaj ni?

Skratka brezveze. Trg določa kdaj bo kaj odprto in koliko se bo delalo. Če ti ni všeč, delaj kaj drugega.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
To pomeni, da Talum ne bi spacal niti 1L čistega aluminija, ker poteka elektroliza v posamezni celici več kot 1 teden.
Ne izguba, ampak nimajo več razloga, da obstajajo

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sumica pravi:

Skratka brezveze. Trg določa kdaj bo kaj odprto in koliko se bo delalo. Če ti ni všeč, delaj kaj drugega.

zmaga.gif

Tudi sam več ne razlikujem med dnevi, dan je zame dan, praznik je zame navadn dan... So jih žal že zdavnaj razvrednotili že davno nazaj...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.205
113
Sicer pa smo se Slovenci že enkrat odločili, ali naj bodo trgovine v nedeljo odprte, pa je kljub temu zmagal kapital, hkrati pa razvrednotil pomen referenduma.

Če pa gledamo malo drugače, ljudje bi z družinami lahko ob nedeljah načrtovali izlete v naravo, namesto izletov v Citypark ali Evropark. Mogoče bi potem turizem malo bolj cvetel...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Saj to je to, velikokrat gredo familije v nakupovalna središča, drugam tak ne morejo, ker ni €€, tam pa pač nekako zaposlijo deco.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.205
113
Don't get it?? Kaj bi počel v trgovskem centru, če ni ojrov? Narobe svet...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Sicer pa smo se Slovenci že enkrat odločili, ali naj bodo trgovine v nedeljo odprte, pa je kljub temu zmagal kapital, hkrati pa razvrednotil pomen referenduma.

Če pa gledamo malo drugače, ljudje bi z družinami lahko ob nedeljah načrtovali izlete v naravo, namesto izletov v Citypark ali Evropark. Mogoče bi potem turizem malo bolj cvetel...

So [cenzura] what? Vsak naj dela kar njemu paše. Če je to sprehajanje po city parku pa naj se sprehaja tam... It's a free country.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Afne guncaš, otroka pelješ "ven", ženo past oči, ti pa na pir. To te stane max 10, 20 eur, medtem ko dopust nekje veliko več.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Pa kdo si ti, jaz ali kdorkoli, da bo silil ljudi delat nekaj, kar mogoče ne želijo (načrtovanje izleta v naravo)? Če se vsi naenkrat v vikendu zapodijo v naravo bo več škode kot, če gredo v Citypark. Tone smrdljivega pleha, gužva na cestah, sesuta narava, svinjarija,...pa veliko crknjenih firm, ki ne bodo služile, ker ne smejo imeti odprto. Zapremo še kavarne in gostilne, ker kaj pa imaš za jest še v nedeljo in reveži kuharji in natakarji bi bili tudi raje v naravi?

Dajte si dopovedat, da naj bi bila to neka svobodna dežela in če želim pojest kos torte v nedeljo popoldan jo bom. Če želim kavo zjutraj, jo bom pil, če želim kupit čevape, jih bom, če hočem v naravo, bom šel...če bo vse zaprto pa pač ne bom. Zakaj travmirate o tem, pa mi še vedno ni jasno. In zakaj je nekdo boljši od drugega, ker v nedeljo iz principa ne bo šel v trgovino in gre raje v naravo (upam, da tudi tankaš ne, se ne ustaviš na Petrolu na sendviču, ne ješ v brunarici na hribu, kamor si lezel, ne plačaš parkirnine, kamor si šel,....)...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.205
113
Ma ja... še dobro da v AT vlada diktat in so v nedeljah in praznikih večinoma trgovine ravno zaradi vsesplošne diktature zaprte. V soboto se celo Ikea zapre ob 18ti uri, ker takrat nastopi policijska ura. Ampak mi smo balkanci, kaj čmo in seveda... živimo v superkultivirani in demokratični deželi. Bravo!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
V AT je to res unikum, kar se tiče trgovin in delovne časa, še med tednom zaprejo že ob 19.

Ampak če se primerjaš s tujino, se daj tudi z bojšimi od AT, kako pa kaj recimo v UK delovni čas? Ali pa v ameriki?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.205
113
Za London vem, da je mesto, ki ne gre nikdar spat. Sicer ne vem kako je med prazniki in nedeljami, ker sem tam bil večinoma med delavniki, imel sem očutek da so tam dprte trgovnine celo dlje kot naše. Seveda pa v trgovinah polno črnih/rjavih/oranžnih/rumenih. Ampak tega ni za primerjat s nobenim našim mestom. V USA pa še žal(ali pa ne) nisem bil.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
No pa dajmo pogledat AT...
Ikea je odprta med tednom do 21.00...luštno ne? Pa je to trgovina s pohištvom...Ikea na hrvaškem te mogoče zanima? pon-sob do 20.00 in v NEDELJO do 18.00.
Spar kot glavni v AT s špecerijo ima med tednom odprto do 19.00 ali do 19.30, v soboto do 18.00 in v NEDELJO do 11.00. V nedeljo niso odprte vse trgovine, ogromno pa jih je. Torej kaj sedaj? Država, ki ti je za zgled o izjemno prijazni politiki in nedelu med prazniki in nedeljami ima večino štacun odprtih tud ob nedeljah...

Pogledamo še kakšno drugo državo mogoče, kjer boš še bolj žalosten ob ogledu delovnih časov?

Skratka, nehajte nabijat o groznih Slovencih in medu in mleku čez mejo. Vidiš očitno kar hočeš videt, VSI pa delamo preveč, ne le neke uboge trgovke, ki se tako hudo izpostavljajo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.205
113
Zmagala si... vdam se. Se ti zdi da so samo trgovke tukaj vpletene ali mogoče še kdo? Dobavitelji, logistika ...

Sicer pa BMK. Jaz sem v nedeljo doma, gledam da ne rinem v trgovno, če pa pride nepričakovan nedeljski piknik pa skočim v štacuno po čevape in 2 sixpacka. In še to povdarjam, ker lahko in ne ker tako zahtevam. Ostalim pa kakor se zahoče.

The end.

Nazadnje urejeno:

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Pa gremo drugače,jest nimam veliko časa in rabim potni list,pa ga ne morem naročiti,ker uradniki ne delajo,ker je praznik !!!
KAJ ??? PRAZNIK IMAJO ???

Jest sem trg ! In če mene nebi bilo,nebi bilo tam zaposlenih !!

Grem potem na zemljiško urejat in piše PRAZNIKI ZAPRTO !!!??? Ne se ti hecat,pa sej je v trgovskih centrih vse zabito,ali je kdo umrl,da tukaj ni nikogar ???

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kdo pa tukaj kaj zahteva? Jaz sigurno ne in večina verjetno tudi ne. Če me bo kdo vprašal ali želim, da je trgovina odprta na praznik bi rekel, da mi je vseeno. Se bom že prilagodil.

Kar ti hočem pokazat je, da je povsod enako in ni Slovenija nobena ekstra posebnost, kot bi nekateri želeli prikazat.