Za koga je danes praznik?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.094
3.595
113
41
Lj
Zakaj pa so forumi oziroma internet na sploh odprti 24 ur na dan? Zakaj ne bi bili na praznike zaprti, včasih so ljudje šli ven in niso imeli interneta? /sarcasm

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Ni fora to, ali rabiš banko, trgovino, ue ali ne. Tudi če rabiš stvari iz trgovine, je popolnoma enostavno. Nabaviš takrat, ko je odprto.
Če bi bilo po moje, bi bilo po trgovinah, pumpah ipd. ob nedeljah in praznikih in sobotah popoldne vsa roba 50% dražja, ta denar pa bi šel izključno za dodatek zaposlenim. Tudi razvajenci bi se znali hitro organizirati.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Pravkar bil v lidlu, se je poznalo, da je konkretno manj ljudi, namesto 2-3 blagajn je laufala samo ena, pa še tam sem bil prej na vrsti, kot se uspel zložit blago na trak.

Ampak očitno nas je vseeno dovolj obiskalo trgovino, da bo drugo leto spet tako odprta, edino če bo manj, potem se lahko sklepa da interesa ljudi, po odprtih trgovinah ni.

Obudite to temo drugo leto, pa primerjamo delovne čase oz kako se bo današnji nakup odrazil drugo leto
wink-1.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Ni fora to, ali rabiš banko, trgovino, ue ali ne. Tudi če rabiš stvari iz trgovine, je popolnoma enostavno. Nabaviš takrat, ko je odprto.
Če bi bilo po moje, bi bilo po trgovinah, pumpah ipd. ob nedeljah in praznikih in sobotah popoldne vsa roba 50% dražja, ta denar pa bi šel izključno za dodatek zaposlenim. Tudi razvajenci bi se znali hitro organizirati.
Ob takem poslovodenju delavci še za plače nebi zaslužili, kaj šele za dodatek k plači.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Pa kaj komplicirate.... ko bi jih pa potem še 10k trgovcev na cesto vrgli, bi pa spet. Da, bi bilo malo več lahko odprto, da bi jih več delalo.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ni neke blazne potrebe po odprtih trgovinah na praznik. Komod prejšnji dan nabaviš, vsaj jaz sem. Odpiralnemu času dodaj še kako uro za filanje polic+vožnja domov. Problem pri trgovkah je, ker se jim dodatki za praznik, delovno dobo itn štejejo v minimalno plačo, medtem ko se ostalim ne.
Edit: pa najbolj ironično je je, da po nedeljskih mašah v trgovine najbolj derejo cerkvenjaki na račun katerih je bil takrat referendum.

Trgovina naj bo odprta takrat, ko služi. Vseeno praznik. Če hočejo imet za praznik fraj, lahko zaprejo, bomo šli tja, kjer hočejo nekaj zaslužit.
Boge trgovke so si pa same krive, če delajo za minimalca, ker ne znajo gobca stegnt pa lastnika za jajca potegnt.Tukaj je problem, folk se ne zna več za sebe potegnt, jamrat pa vsi. Torej, zaprta trgovina ne reši in ne poviša plačo uboge trgovke.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
dokler bo za vsako trgovko stalo 10 brezposelnih, ki bi jo takoj nadomestili, žal nihče ne bo nikogar vlekel za jajca. ampak to je že drug problem.
recimo danes sem šel na izlet v arboretum. čeprav je praznik, je bil nekdo v službi, ko je prodajal karte. pa nekdo na vhodu, ki jih je pregledoval. pa v parku je nekdo moral prodajati sladoled, pa pijačo, pa vozit vlakec itd. zakaj se nihče ni obregnil ob njihov praznik?
avtor teme - sgh, ko te je tako razjezilo, da si moral odpreti to temo. daj mi nekaj povej. kaj ti delaš ob praznikih? ker sklepam, da družine ne pelješ ven v kako gostilno. tudi s prijatelji ne hodiš v bife na pijačo. ne hodiš ne v kino, gledališče ali kake druge prireditve. ne voziš se z avtom. tudi televizije ali radia ne poslušaš. tudi nič električnega ne uporabljaš . bognedaj, si šel danes k maši? da povej, kaj delaš ti ob praznikih?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Tisti, kateri mora vprašati za koga je danes praznik bi ga bilo potrebno ožigosati kot največjega kolaboranta.
Za vse ostale pa, najsi ležijo na kavču v lastni domovini, se namakajo v Slovenski vodi, osvajajo Slovenske vrhove, s Slovenskimi sosedi pečejo na žaru ali pa kot trgovci, policisti, zdravstveno osebje, gostinci... delajo, da lahko Slovenci arno praznujemo sporočamo= DANES JE PRAZNIK ZA VSE SLOVENCE PO KRVI IN PO NATURALIZACIJI in danes je dan vprašanj za vse kolaborante po prepričanju!

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Hip, hip, hura. Hip, hip, hura. Za domovino z Janšo naprej
hysterical-1.gif

Aja ups, ta je komunist
evil.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:

tudi internet bi ti za praznike za 100% podražil. Pa GSM, pa Tv, pa ,,, pa... saj tega ne rabiš za preživetje. Enako vsak izlet oz katerokoli vstopnino, kavice, ipd...

zakaj bi ble trgovke reve¼i? Niso edine, ki morajo na praznike delat. Zmeraj se pa samo njih priakzuje. In ja, ponavadi ne hodim na praznik v štacuno, samo pomoje bi mel marsikaj 24/7 odprto (ob seveda primernem plačilu delavcev...)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
DDV bi lahko bil ob praznikih višji za te ne nujne storitve. Z njim se naj krpa pokojninska blagajna za dodatke invalidom.
Podjetje se samo odloča, če bo imelo odprto in potrošnik, če bo kupoval in dodatno polnil blagajno. Ker bodo kmalu davčne blagajne, kontrola višjega DDV-ja ne bi smela biti problem. Dodatke k plači je težje kontrolirati.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Se čisto strinjam.
Brezveze se mi zdi, da je praznik samo za pol ljudi, ostali pa za iste pare delajo na šihtu.

Tak odgovor sem čakal in to je bistvo,če je praznik naj delajo edino nujne službe,če pa na črpalki prodajo kak sendvič al pa pijačo pa res ne smejo trgovci bit užaljeni !
Prišli smo tako daleč,da bodo doma samo učitelji,občinarji,državni uradniki,dursovci,sodniki itd.

Če pa dela gostinec je pa tako,da pač je on frej vmes med tednom in ne mi zdej nabijat kaj jaz počnem,zakaj pa oni lahko delajo in češ sej je za vse praznik !

Ko sem dal naslov sem v prvem postu napisal tematiko in nikakor nisem mislil,kdo čuti v svojem srcu ta praznik !lp.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Fabrika, recimo Talum, je pa nujna "služba" ali zakaj oni delajo 24/7, tudi za božični večer. Pa ni to edina takšna firma pri nas, marsikatera dela 24/7, ampak začuda ljudje vidijo samo trgovine in tiste uboge trgovke (ki pa sploh niso tako uboge, če se jih primerja z nekom za tekočim trakom ali fizičnim delavcem).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.205
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Pa kaj komplicirate.... ko bi jih pa potem še 10k trgovcev na cesto vrgli, bi pa spet. Da, bi bilo malo več lahko odprto, da bi jih več delalo.

Nč bat. Niti enega delavca nebi vrgli na cesto, pač pa bi bile trgovine ob delavnikih bolj polne. In če bi bile bolj polne, bi bila potreba po več trgovkah pač v teh dnevih. Celo manj bi bilo prilagajanja delovnega časa trgovk. Ampak sedaj pač ljudje gredo v nedeljo v trgovine, ker LAHKO. Tudi jaz priznam da v nedeljo zjutraj skočim v trgovino po čevape za piknik, a če bi le ta bila zaprta, bi šel v soboto popoldan. Toliko celic v glavi pa imam da mi klikne kdaj, kaj in kako. In tisti ki zagovarjajo delovnike med prazniki in nedeljami očitno nek del mužganov ali je izumrl ali pa se jim sploh nikoli ni razvil.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.205
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Fabrika, recimo Talum, je pa nujna "služba" ali zakaj oni delajo 24/7, tudi za božični večer. Pa ni to edina takšna firma pri nas, marsikatera dela 24/7, ampak začuda ljudje vidijo samo trgovine in tiste uboge trgovke (ki pa sploh niso tako uboge, če se jih primerja z nekom za tekočim trakom ali fizičnim delavcem).

No potem pa kar ukinimo NEdelje (če ti ime dneva sploh kaj pove) in delajmo 24/7 32/12...
A mogoče veš zakaj Talum ne ugasne peči? Verjetno ne, drugače nebi bedarij kvasil. Razumljvo je da nekatere panoge delajo 24/7, ampak ta "bolezen" se ne rabi brez razloga širit na vsa področja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Delajo zato, ker bi drugače imeli izgubo.

tudi trgoivne so zato odprte, ker imajo več dobička, kar je point trgovine. Point trgovine ni, da imaš ti plenice za otroka, ampak da dela podjetje lastnikom dobiček.

Saj tudi v nedeljo so trgovine odprte, pa vprašaj malo dedka ali babico, če so včasih, na kmetih, v nedeljo imeli fraj. Šlo se je k maši, potem pa na njivo, delat, prostega dneva se ni poznalo, zdaj pa naenkrat jok in stok, če cela država ne stoji en dan v tednu, ali kaj?