Ob takem poslovodenju delavci še za plače nebi zaslužili, kaj šele za dodatek k plači.Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Ni fora to, ali rabiš banko, trgovino, ue ali ne. Tudi če rabiš stvari iz trgovine, je popolnoma enostavno. Nabaviš takrat, ko je odprto.
Če bi bilo po moje, bi bilo po trgovinah, pumpah ipd. ob nedeljah in praznikih in sobotah popoldne vsa roba 50% dražja, ta denar pa bi šel izključno za dodatek zaposlenim. Tudi razvajenci bi se znali hitro organizirati.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ni neke blazne potrebe po odprtih trgovinah na praznik. Komod prejšnji dan nabaviš, vsaj jaz sem. Odpiralnemu času dodaj še kako uro za filanje polic+vožnja domov. Problem pri trgovkah je, ker se jim dodatki za praznik, delovno dobo itn štejejo v minimalno plačo, medtem ko se ostalim ne.
Edit: pa najbolj ironično je je, da po nedeljskih mašah v trgovine najbolj derejo cerkvenjaki na račun katerih je bil takrat referendum.
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Ni fora to, ali rabiš banko, trgovino, ue ali ne. Tudi če rabiš stvari iz trgovine, je popolnoma enostavno. Nabaviš takrat, ko je odprto.
Če bi bilo po moje, bi bilo po trgovinah, pumpah ipd. ob nedeljah in praznikih in sobotah popoldne vsa roba 50% dražja, ta denar pa bi šel izključno za dodatek zaposlenim. Tudi razvajenci bi se znali hitro organizirati.
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Se čisto strinjam.
Brezveze se mi zdi, da je praznik samo za pol ljudi, ostali pa za iste pare delajo na šihtu.
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Pa kaj komplicirate.... ko bi jih pa potem še 10k trgovcev na cesto vrgli, bi pa spet. Da, bi bilo malo več lahko odprto, da bi jih več delalo.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Fabrika, recimo Talum, je pa nujna "služba" ali zakaj oni delajo 24/7, tudi za božični večer. Pa ni to edina takšna firma pri nas, marsikatera dela 24/7, ampak začuda ljudje vidijo samo trgovine in tiste uboge trgovke (ki pa sploh niso tako uboge, če se jih primerja z nekom za tekočim trakom ali fizičnim delavcem).