Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Zakaj pa potem tudi banke in druge javne ustanove niso kar odprte? Zaradi bogatije zaprto?
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Problem pri trgovkah je, ker se jim dodatki za praznik, delovno dobo itn štejejo v minimalno plačo, medtem ko se ostalim ne.
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Ljudje bi umrli od lakote. če nebi bilo odprtih trgovin na praznike v soboto celi dan pa v nedeljo.
Katastrofa velikih razsežnosti.
Kje so tisti časi, ko so bile trgovine odprte do 19ure, v soboto je bila ena dežurna do 12ih ali 13ih, nedelja pa vse zaprto.
Pa smo meli kruh, mleko, moko, vodo, pir, sok, kar češ, nikol nam nč ni zmanjkalo, če pa slučajno je, si pač počakal do ponedeljka.
Ko bi bile trgovke in trgovci vsaj primerno plačani za delo, ne pa da recimo moja dobiva dodatek do minimalne plače vsak mesec, dela pa 6dni na teden + 1nedeljo. (trgovina z zeleno smrekico)
To je sramota, kakšne plače imajo!
A potem ljudje več kruha pojedo? Več zapravijo?Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Pa kaj vi mislte sa o stacune odprte zato sa so sami sebi namen? Vec kot ocitno se dela profit in so stacune zato tud odprte. Kot primer, tlele na irskem so doloceni tescoti odprti 24/7 pa to ne govorimo o majhnih stacuncah ampak o stacuni vecji od spara v city parku. Brez skrbi je zracunan da je dovolj povprasevanja po kruhu ob treh zjutri da se splaca met odprt (predn se kdo zapic, po 22:00 se ne da dobit alkohola)
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Ljudje bi umrli od lakote. če nebi bilo odprtih trgovin na praznike v soboto celi dan pa v nedeljo.
Katastrofa velikih razsežnosti.
Kje so tisti časi, ko so bile trgovine odprte do 19ure, v soboto je bila ena dežurna do 12ih ali 13ih, nedelja pa vse zaprto.
Pa smo meli kruh, mleko, moko, vodo, pir, sok, kar češ, nikol nam nč ni zmanjkalo, če pa slučajno je, si pač počakal do ponedeljka.
Ko bi bile trgovke in trgovci vsaj primerno plačani za delo, ne pa da recimo moja dobiva dodatek do minimalne plače vsak mesec, dela pa 6dni na teden + 1nedeljo. (trgovina z zeleno smrekico)
To je sramota, kakšne plače imajo!
Takrat se je delalo od 6.00 do 14.00 pa gasa domov. Sedaj se pa začne ob 8.00 pa do 17.00 pa še kaj potegneš. Potem pa računaj....
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ni neke blazne potrebe po odprtih trgovinah na praznik. Komod prejšnji dan nabaviš, vsaj jaz sem. Odpiralnemu času dodaj še kako uro za filanje polic+vožnja domov. Problem pri trgovkah je, ker se jim dodatki za praznik, delovno dobo itn štejejo v minimalno plačo, medtem ko se ostalim ne.
Edit: pa najbolj ironično je je, da po nedeljskih mašah v trgovine najbolj derejo cerkvenjaki na račun katerih je bil takrat referendum.