Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
odvisno - od 2,8 do 3,5, ISO od 1000 do 1600, Manca recimo na 3200, časi pa nekje med 1/320 tudi do 1/800. se je dalo kar lepo delat, čeprav, zna to malo varati. zakaj?

problem nastane, ko se začne zaradi meglic (za bolj iztopajočo luč) izstopat šum oz. zgleda, kot da bi bila čez fotko meglena koprena.

druga stvar pa je - kamere. se njim prilagajat in podobno, prav zaradi kamer smo vsak imeli svoj kvadratni meter manevrirnega prostora. in v tistem potem narediti vsakega izvajalca različno, je kar lep izziv.
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
redface-1.gif

zardevam ...
grin1.gif

problem je samo, da sem se pri teh odrskih fotkah full namatral, naredil, da res niso čist enake vse, ampak pravo delo se je začelo potem, ko je bilo treba po hodnikih RTV-ja vse nastopajoče nabliskat, pa tam vsakega posebaj lepo obrnit, narediti pametno fotko, tako, ki veliko pokaže, pa je vseeno kolikor toliko unique. to se pač prodaja ... ko bi se oder prodajal, u ja, that would be something.
vsi cajtengi hočejo đus, hočejo zaodrje.
grin1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Itak da zakon fotke. Malo se pa se ti pridruzim. Kmalu se zacne zopet sezona fuzbala. Portreti pa tudi kmalu pridejo ko dobim za kaki tedn d3x na test
smile-1.gif
. Trenutno je susa z fotkanjem ce pa je kaj pa je kaj kar ni za javnost hehe

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
To si uporabila kakšne predleče ali pa mogoče celo kak obrnjen objektiv ?
Ker glede na ne najbolj ostro sliko (v delu kjer sploh ostrina je) sklepam da to ni nek hud makro objektiv
grin1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.929
10.659
113
kod Džej-Zija
Jaz bi stavil na obročke in star manualen objektiv. Vsaj sferične aberacije se zdijo primerne. Vsekakor pa mnogo preveč odprta blenda za makro.
grin1.gif

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Uporabila sem Canon 100mm 2.8 + predleca s 3x povecavo.. ostrila sem na roko (se še mal lovim :D).
Je pa slikano pri iso 1000 in blendi 2.8.

Lp
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.