Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

piXi

Pripravnik
20. avg 2008
244
0
16
primozfidersek.blogspot.com
fajne fotke, sam malo selekcije nebi skodlo
smile-1.gif

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Torej še nekaj mojih iz včerajšnega koncerta. Prvič sem se srečal s tovrstvno fotografijo zato bi prosil če bi napisal na veliko kaj vse vas moti da bi v prihodnje to popravil.

3145041364_0d67f2e5d5.jpg

3144226287_50baa24b5c.jpg

3144224687_fc2cf08399.jpg

3145051020_28053917d5.jpg

3144221011_7b35e152c8.jpg

3144222853_21f4eee5a1.jpg

TUKI je še link do celotnega seta na flickr. Vam je katera od tam bolša kot tele tuki?

Torej sama vprašanja so me
grin1.gif

lp

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kje pa je bilo tole?
smile-1.gif

kar se fotk tiče - vidi se, da je bilo precej temačno, da si parkrat moral uporabit fleš, ampak si ga zelo dobro poštimal, in se je zlil z original osvetlitvijo in si lepo doosvetlil, pa vseeno ne pokvaril ambienta koncerta.

problem koncertne fotografije (poleg slabe luči) pa je tudi to, da se naši avtofokusi izredno radi obešajo na vrh kitare (ne vem kako se reče, mi rečemo na vrh vratu kitare) oz. če ima pevec/ka stoječ mikrofon, na mikrofon.

to se ti je tudi zgodilo na eni izmed fotk, ampak, ko se spomnim svojih začetnih koncertov je bilo tega polno. ko boš fotkal več in več koncertov, boš sam našel način, kako prelisičit to napakico.

drugače pa za prvi koncert zelo solidno ujeti momenti in tudi okej fotkice. sicer celega seta nisem šel pogledat, si ga bom pa gotovo še pogledal.
smile-1.gif

je pa meni najbolj všeč prva (čeprav si malo kitare odrezal), pa tista, ko je Lovro od Lilužamejev na saksu je tudi okej.
smile-1.gif

škoda da je zadnja od Boštjana od Dan D-jev mal stresena, ampak on je itak iz nekega neznanega razloga postavljen v temo ...
tongue-1.gif

good job!!
grin1.gif

pa glede na to, da sem fotografsko rasel gor ob koncertni fotografiji, feel free to ask anything.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Tole je blo v Krškem. Flash je biu kr dosti v uporabi. Mislim da smo bli 3-je tam pa smo vsi z flešom delal. Pač sem posnemu druge. Glede luči nevem niti kakšna bi rabla bit ker kot rečeno je bilo to prvič. Sem pa veliko preklel modr dim. Tvoji nasveti mi bojo še prav prišli. Brez tistega vodiča o koncertni fotografiji nebi blo tud nič.

@kostevc: Tvoje fotke Kupe so vedno dobre. Tudi pr nas mamo tko mali potoček z veliko brzicami pa še čist je zato sem probaval tole z daljšimi časi. Sicer iz roke Namreč nimam še stativa. Sicer pa hvala za pohvalo...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, verjamem, da si ga klel, dim in fleš namreč ne gresta skupaj, ker se fleš dobesedno zaleti v tist dim in pokvari vse skupaj. takrat enostavno izklopiš fleš in probaš brez.

verjemi, se da iz roke delati tudi na 1/30 ostro fotko naredit.
smile-1.gif
mogoče prvih par shotov ne, ampak k dobiš feeling, pa rata. in to mislim še med istim koncertom.

ko vidiš, da ni dima, pa slaba luč, potem enostavno moraš s flešem (primer MC Celje, Orto, občasno tudi Cvetličarna ...), ampak ga moraš toliko skompenzirat, da ne moti - kot ti je uspelo tu. ko se pojavi dim, raje ugasni fleš, pa probaj brez, čakaj na mirnejše dele komadov oz. se loti fotkanja v bolj statičnih delih in takrat bodi pozoren na obrazno mimiko in podobno ... ali pa še bolje - dim naredi res lepo kuliso za široke fotke, in širše ko si, manj možnosti je, da fotka pride stresena.

delo pa seveda olajša ali dober visok ISO ali pa dobro lečovje ... f/2.8 je res luksuz ...
grin1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Problem je pri telih manjsih klubih ali pa pri koncertih zunaj (ce ni res odmevna zadeva), ker je ponavadi zelo slaba luc. Po moznosti, tiste luci ki so "uporabne", so pa rdece. Takrat si res lahko pomagas samo s flesem. Ali pa z B/W fotko, ki pa lahko tudi dobro izpade.
wink-1.gif

Ravno vceraj sem fotkal Gibonnija v Kongu. Precej neenakomerna osvetlitev. Ce so mu nabili spot v glavo, so bili casi tudi do 1/500 (pri 2.8 in iso 800), ce pa tega ni bilo, je bila pa kriza. S tem, da je bilo vse ostalo v temi... Z obilico rdece (ze skoraj vijolicne) luci, ki je bila skoraj po vecini prisotna, si pa tudi nimas veliko za pomagati. Potem dobis nekaj takega...
grin1.gif

Zdej, ce je res res zelo slaba luc, pa presneto prav pride tudi "nizkocenovni" 50 1.8, ki je za take primere super objektiv. Ceprav ga sam kar malo zapostavljam
redface-1.gif

Naceloma se pa flesu sam na koncertih izogibam, ce je le mogoce. Imas pa modele, ki dejansko vse pofotkajo s flesem...
bonk.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
samo ne mi s Kongom, ker sem ga preklel po dolgem in počez, se pritožil direktorju, da tako ne bo šlo več ...

na predstavitvi finalistk za miss kongo so bile namreč vse v zeleni barvi. vse!! in potem naj punca na fotki izgleda dostojno?

no, sam izbor so potem naredili kolikor toliko normalno, je bila bela luč, vendar ... ko so prihajala dekleta na oder, je bil za njimi res močan snop luči, ki je sekal direktno v nas ... zhebe vse. in ko je bil spot, je bil tako narejen, da so bile v fris recimo preveč osvetljene, in če si hotel narediti doprsni portret, si imel obraz normalno osvetljen, vse ostalo pa v temi. če dam podatek, da sem imel rekord ISO 640 in čas 1/1250 pri f/4 ... vam povem veliko.

skratka, vidim, da so šli nazaj na stara pota, kjer je luč full slaba, predvsem pa popolnoma preveč farbasta ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
par utrinkov z današnje tekme pokala Cocta, kjer so skakali fantje do 16 let in, pazi zdaj, dekleta!!
grin1.gif
sam, teh bi se jaz kar bal, kako to letijo, madonca, nekatere boljše kot fantje ...

los fotos - za začetek - jumpa
grin1.gif

img4620.jpg

no, pa kako se leti čez to jumpo - najprej fantje:

img4504.jpg

img4368.jpg

img4354.jpg

and, moji dragi ( in drage, ako tudi kakšna gospodična zaide semkaj), los ljajdis. dekleta. dame.
grin1.gif

img4438.jpg

img4431.jpg

img4608.jpg

pa še k hrepeneče gledajo proti vrhu ...
grin1.gif

img4542.jpg

še kakšna fotka več pa se lahko vidi tudi na mojem blogu, juretov.blog.siol.net
grin1.gif

ajdiga

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.