Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
ja saj mene tudi kaj matra, sploh na 3 pri nikonu ne
smile-1.gif

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
ja to sem jaz tud slišal, da je razliko boljše v objektive vložit

Nazadnje urejeno:

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Dizzy, kolko sn vido te tudi matra konkurenca ja hehe
smile-1.gif
. Priznaj da smo rumeni lepši ... khm... mislim rečt boljši hehe

Včeraj sn z šefom šel še malo pofotkat Hokej v halo Tivoli, in proti Mariborskemu hokeju je to res velika razlika. V drugi tretjini mi je tudi malo posodo pocketwizard in 6 flešev na stropu. Huh kak to seka. Samo vsi pocketwizardi so dražji od moje vse opreme haha
smile-1.gif

Tilia Olimpija proti VSV

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ISO 250, blenda 5,6? a ti je šefe mal mašinerije posodu?
wink-1.gif

drgač si pa lump ti:

1. nič nisi rekel, da greš na hokej, če ne bi se potrudil te vsaj pozdravit prit ... (al sem bil pa preveč zmahan, pa sploh nisem registriral
redface-1.gif
)

2. Huggy ... jes ti bom vaser vago inštaliru ...
smile-1.gif

kar se tiče Nikonovega dneva ... amm ... sam še bolj ste me prepričal, da je za trenutne potrebe 40D najboljše zame. no, edino LCD zaslon od 50D bi dal noter (a bi to eventuelno blo možno?
17758-icon_confused.gif
)

ima pa 50D eno zadevico, ki me precej matra, in to je zelo dober ISO do 3200 ... to bi mi bilo res uporabno, ker zadnje čase veliko delam tudi gledališke predstave ... pa tam 3200 ali višje pride zelo prav ... aja, pa zaslon, no ...
grin1.gif

še enkrat huggy, super fotke!!

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kr dobr si tole poštimal - je kaj obdelave zraven ali je to dejansko kakor je senzor videl?
smile-1.gif

danes sem bil cel dan v Varaždinu (Croatian Open v latinskoameriških in standardnih plesih), sam mal fotke popedenam, pa vam jih mičkan pokažem.
grin1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
@dizzy, sem ravnal kolko se je dalo pa kolko se je meni dalo, ampak nekaterih ni šlo ker ni bilo prosotra. je pa res da ko brez monopoda fotkam so vse bolj poševne
smile-1.gif
, pridem med prazniki kaj v LJ pa me boš takrat prišo pozdravit. In ja malo mi je šef posodo pocketwizard da se mu malo 6 flešev na stropu kuro hehe.
Mi je žal, da nisi mogel sprobat D3x ker so bli samo predprodukcijski da bi vido kaj je to fotoaparat haha
smile-1.gif
, ampak se bom oddolžil z kakšnim samplom po 15. decembra, ker 14. sem povabljen na nikon pro solution na Dunaj (oz. malo pred Dunajom).

@alcyx, fajn fotke si mi kar lušte po jeseni naredil
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sej za modo bo mašina po moje bomba, sam za reportaže in podobne stvari pa bl ne kt ja ... prepočasen in premalo bufra, samo ... NEF format fotka, 50 MB ... pa 5 šklocev na sekundo vseeno, to je kr dosežek.

me zanima, kako bodo leče kaj risale po teh 24 mpixlih, ker za 5D mkII sem slišal, da je tu malo problema, ker je senzor tako zahteven, da recimo moraš res paziti, katere leče obesiš gor.

sam okej, sej Nikon kr slovi po dobri steklovini ...

monopod, ja .. js si ga bom tud mogu omislit, al pa battery grip, sem ravn zdele klel ko mađar, ko sem fotke obdeloval, prav vse visijo in tudi manjka prostora za ravnat ...
tongue-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Za 5d mk2 sem tudi jaz slišal, da zoomu niso najboljši, oz. to velja za vse high mpx fotoparate. 70-200 2.8 pogojno še gre ostalo je pa baje ful mehko če ni fiksni.
Monopod je res prav fajn stvar. Ne bolijo te roke, ker 2 uri ne moreš držat fotoapaparata k očesu in še bolj si skoncentriran na igro in prej reagiraš, ker maš v bistvu namerjeno v akcijo
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ravno glavna main objektiva pogorita menda najbolj - 70 - 200 in 16 - 35 ... ampak - dokler tega sam ne vidim, ne verjamem.
grin1.gif

okej, preden grem spat, par fotkic iz Varaždina, kjer ta vikend poteka odprto prvenstvo Hrvaške v latinskoameriških in standardnih plesih.

bom malce posponzoriral "naše" (pač, trenirajo v našem klubu, sam plešejo za različne države
grin1.gif
)

img0227.jpg

Jan in Anja, plešeta za Slovaško (ona je pa že napol Slovenka, čeprav je Ukrajinka
grin1.gif
)

img0220.jpg

Matija in Tjaša, plešeta za Hrvaško (čeprav je on napol Slovenc že, čeprav Hrvat, pa ona Slovenka - yup, miksed vorld it is ... aja, pa ona je tudi moja boljša polovička ja ... me je vpeljala v ta biznis plesne fotografije ...
grin1.gif
)

img6252.jpg

Miha in Nadiya, plešeta za Slovenijo (naute verjel, da je on Slovenec, ona je pa ... Ukrajinka
grin1.gif
)

img0247.jpg

Damir in Tadeja - bratranec in sestrična, pa res - oba Slovenca in oba plešeta za Slovenijo ...
grin1.gif

img6091.jpg

Davor in Brankica, plešeta za Hrvaško in sta - ja seveda, Hrvata.
grin1.gif

čist pomešan vse. in ne glede na to, kok so pomešani med sabo, in ne glede na to, za kero državo plešejo ... vsi prihajajo iz enega kluba ... Slovenskega ...
grin1.gif

pa še foto of de dej:

img6224.jpg

jeeeee, gudnajt ...
cheer.gif

jutr morm še spisat še reportažo na blogu, sej vam bom dal vedt, k bo gor ...
grin1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
aja, možno, jaz sem slišal da 70-200 še gre
smile-1.gif

fotke pa so itak zakon, fajn trenutki, edino malo majn rumene bi lahko ble za moje pojme. zdaj enkrat mislim da 12,13,14 je v MB tudi tekmovanje v latinskoameriških plesih in verjetno bom šel kaj poslikat. dizzy ti pa bi tudi lahko prišo kaj okoli
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sej verjetno se res da zgodit, da pridem.
smile-1.gif

drugače, kar se pa rumene tiče - luč je bila full topla, full, precej rumenkasta ... pa sem na 40D naštimal na 3200K belino, pa je bilo, problem je bil z 350D, kjer pa tega nimam ... če pa dam na tiste presete, ki jih ima, pa pride na najhadnejšo taka mal rumenkasta. pa čeprav sem v RAW-u delal ...
tongue-1.gif

zgleda, da je mali res za v pokoj, oz. da ga predam novim, mladin nadebudnim generacijam fotografov.
grin1.gif

je bil pa en Slovak tam, pa je rekel, da mu je bil Canon 350D prepočasen, in da je zato nabavil Nikon 300D, pa en objektiv čuden je imel (mislim da 18 - 135), pa da je ta full hitrejši. potem sem mu pa razložil, da dajva primerjat raje 40D pa D300, ker sta tam tam, ker je 350D je enih 3, 4 leta star model, pa ma že precej staro tehnologijo, da bi takrat moral primerjat kakšnega D40 z njim, da bi bila primerjava tam tam, pa je rekel, da 40D full greši z AI Servo focusom ... pa sem rekel - the faster the focus, more chances there are, that focus misses ... mi je vse povedal, ko me je vprašal - why?
grin1.gif

pa še vseeno mu ni bilo jasno, kako lahko s 350D sproduciram take fotke kljub 1600 ISO-ta, pa sem mu razložim, da delam na RAW, pa je rekel, da mu Winsi ne odprejo fotk v RAW-u ... jaz samo upam, da je to posledica, da je bila Slovaška dolgo pod vzhodnim režimom ...
evil.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Tisti Slovak verjetno uporablja CS2 photoshop, kjer ne gre odpret Nikonovih raw-ow ker nikon plugin povozi photoshopovega.
Kako zadevo maš v rokavu?
smile-1.gif
.
Bla bi opcija namontirat na strop kaki fleš pa z skyporty prožit
smile-1.gif

piXi

Pripravnik
20. avg 2008
244
0
16
primozfidersek.blogspot.com
dizzy bom tule malo pošimfal, zakaj imam filing da si z clarity in recovery hoto reševat ostrino ?
pri večini imam tak filing nevem,
drugače momenti itq bomba, mogoče se bom tudi sma udeležil dogodka v mb

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.