sej verjetno se res da zgodit, da pridem.
drugače, kar se pa rumene tiče - luč je bila full topla, full, precej rumenkasta ... pa sem na 40D naštimal na 3200K belino, pa je bilo, problem je bil z 350D, kjer pa tega nimam ... če pa dam na tiste presete, ki jih ima, pa pride na najhadnejšo taka mal rumenkasta. pa čeprav sem v RAW-u delal ...
zgleda, da je mali res za v pokoj, oz. da ga predam novim, mladin nadebudnim generacijam fotografov.
je bil pa en Slovak tam, pa je rekel, da mu je bil Canon 350D prepočasen, in da je zato nabavil Nikon 300D, pa en objektiv čuden je imel (mislim da 18 - 135), pa da je ta full hitrejši. potem sem mu pa razložil, da dajva primerjat raje 40D pa D300, ker sta tam tam, ker je 350D je enih 3, 4 leta star model, pa ma že precej staro tehnologijo, da bi takrat moral primerjat kakšnega D40 z njim, da bi bila primerjava tam tam, pa je rekel, da 40D full greši z AI Servo focusom ... pa sem rekel - the faster the focus, more chances there are, that focus misses ... mi je vse povedal, ko me je vprašal - why?
pa še vseeno mu ni bilo jasno, kako lahko s 350D sproduciram take fotke kljub 1600 ISO-ta, pa sem mu razložim, da delam na RAW, pa je rekel, da mu Winsi ne odprejo fotk v RAW-u ... jaz samo upam, da je to posledica, da je bila Slovaška dolgo pod vzhodnim režimom ...