Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
32
Domžale
Da ne bom odpiral nove teme bom kar tu zastavil en vprašanje. Včeraj sem hotel uplodati slike iz avtokrosa v Tunjicah. Vendar so mi slike ob uplodanju izgubile prvotno "močno" barvo. Poizkusil sem z večimi stranmi za uplod, shranil v png pa so še vedno izgubile prvotne barve. Kako nej uplodam, oziroma kam da bodo ostale take kot so ?
sprasujem se.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Sigurno imaš nastavljen napačni barvni profil. Le-ta mora biti sRGB.
Če uporabjlaš fotošop, pa slike shrani rajši kot "Save for Web", kjer teh problemov ni, pa še slike imajo boljšo kompresijo.

Odpri še te slike v onem windowsovem programu za pregledovanje slik, tam bi naj bile barve spet "močne".

bmwm3csl

21. jul 2007
1.430
0
36
32
Domžale
No pa mi je z pomočjo uporabnika philipsa končno uspelo zrihtati slike iz včerajšnega avtokrosa v Tunjicah . Škoda edino, ker je varnostnik ni dovolil da stojimo na lokaciji, kjer sta posneta 3 in 4 slika ( lani je blo tam tolk ljudi da si komaj zraven prišel ) in sem pol slikal čez te grmičke, ker drugje sploh ni bilo prostora da bi prišel zraven. Graje in pohvale zaželjene.

0.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

fuzi007

Pripravnik
30. apr 2008
182
0
16
zdravo

Zanima me kako bi slikal na portretni način in sicer. Želim slikati raco in ozadje želim imeti zamegljeno. Zaslonko sem bolj odprl, bolj zaprl ni nobenega učinka :S

LP

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
Globinska ostrina in posledično zamegljenost ozadja je funkcija zaslonke, razdalje med aparatom in objektom in razdalje med objektom in ozadjem. Če je raca zelo blizu ozadju, ti pa hkrati zelo stran od race, ti ozadja ne bo uspelo zameglit. Če hočeš imet zamegljeno ozadje, moraš pri odprti blendi bit blizu race, hkrati mora bit pa raca daleč od ozadja. Kar je seveda lažje reči kot narediti.
grin1.gif

fuzi007

Pripravnik
30. apr 2008
182
0
16
razumem ampak treba bo še malo probavati, ta panning ali kako se napiše to mi pa sploh ne gre. Jah bo treba še veliko vaditi.

Lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
Pri panningu je pomembna prava hitrost zaklopa. Če boš imel predolg čas, bo vse zmazano, če bo prekratek, bo preostro.

Glede race: povej, s katerim aparatom slikaš. Če slikaš s kompaktom, je separacija objekta od ozadja problem, ker ima kompakt že sam po sebi ogromno globinske ostrine, torej precej ostro in moteče ozadje. Zato lahko pri kompaktu zamažeš ozadje le, če si res blizu objektu, hkrati je pa objekt zelo daleč od ozadja.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej...

nelaj fotk ti je noro dobro ratalo, nekaj jih je malce ponesrečenih. osebno mi je nabolj všeč tist zelen pežo, res lep paning. ampak - glede na to, da kolikor vem, delaš s kompaktom - samo tole rečem - kapo dol!!
grin1.gif

@VitoC: a ti sploh znaš nardit slabo fotko...
grin1.gif

bmwm3csl

21. jul 2007
1.430
0
36
32
Domžale
Vse je slikano z olympusom e400, sepravi dslr. Treba bo še mal vaje,vem.
grin1.gif

Drugače pa VitoC druga slika mi je nora.
aplauz.gif

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Jz sm biu tut tam, jebiga, smo bli pac organizatorji
smile-1.gif

Sem tut fotku, ampak nisem bil kej dost zadovoljen s fotkami, dirt sem pa slikal iz dvigala (sicer sem ze prej vedel da ne bo iz tam kaksnih spektakularnih fotk, pa vseeno
smile-1.gif
)

evo, ena k je za silo ratala
smile-1.gif

343630-IMG_1633_resize2.jpg

Priponke

• 343630-IMG_1633_resize2.jpg
    343630-IMG_1633_resize2.jpg
    114,7 KB · Ogledi: 237

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
Jaz sem pa kritičen ko pes! ampak to jemljite zgolj kot mnenje pač nekoga.

Pri M3ju je najboljša prva slika vendar: premalo prostora pred vozili. Zgodba bi bila lepše zaključena, če bi se bolje videlo, kam gresta, recimo še 2-3 metre.
Pežo je ok, vendar popolnoma zasede sliko, spet ni zgodbe.
Potem vredu je še 5. slika, tu se ne morem odločit ali manjka še kak meter na desni in spredaj, da bi se videlo oviro (ovinek) ali pa bi čisto pozoomal, da bi ujel bolj dramo voznika ob zanašanju.
Vse slike pa so preveč zasičene z barvami (ali pa imam monitor razštelan
shocked-1.gif
)

lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
Pri Vitu pa je prva fotka res dobra. Predvsem postavitev fotografa. Širši kot pa doda malce umetniškega pridiha, tako kot so drifterji po svoje umetniki pri svojih vragolijah. Moti mogoče malce preveč trave spodaj. Pa če smo res pikolovski moti, da zmanjka rdeče/belega robnika. Ampak potem bi bila fotka že za v kak BMW katalog.
Ostale slike so pa preveč dokumentarne za tak športno-estetski dogodek.

lp

p.s. okvir okoli slike pa res lepo zaključi fotografijo in je pomojem obezni del.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej, tudi sam sem se nekaj malega igral s panningom, čeprav tehnično to ni pravi panning (tale fotka je narejena pri času 1/80, paning nekje od 1/60 velja)

fotka v originalu malce presvetla, tako, da sem popravil to, drugače pa samo pomanjšal. zanima me tudi mnenje o barvah, da vem, a sem monitor (mam novega) dobro uštimal.
grin1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
...čeprav tehnično to ni pravi panning (tale fotka je narejena pri času 1/80, paning nekje od 1/60 velja)

Od kje ti ta ideja? Panning je panning, pa če ti ga uspe narediti pri 1/1000s, toliko bolje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.607
113
hude, zelo so mi vsec...

kako pa si ostril tisto ki se pelje prot tebi? in kalk je zaslonka ter cas zaklopa?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.