Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Če je ustavil nizozemca .. jah, kje pa naj ga?
To delajo vsepovsod po svetu. Tudi na AC v ZDA, s katerimi se tu primerjamo. In da, včasih se zgodi nesreča. Pa ne zaradi policista, ki nekoga ustavi. Gre za nepazljivost/malomarnost/neprimerno itrost drugih udeležencev v prometu. Se ne strinjaš? In prav je, da ga je ustavil. Če bi to naredil na kakšem počivališču, bi bilo še bolje.
Goljufij ne prenesem. In se tudi tu strinjam s tabo, da se jih ne sme požreti. Prijave (kolikor so pač uspešne - ampak o tem kdaj drugič) morajo biti in s tem se "usmerja" delo policistov. Zato pisat pritožbe, fantje
Tudi s tem se izboljša delo policistov.
A kje bi ustavil nizitemca? 10 km naprej na počivališču, bi bil primerno mesto.
Recimo da jaz ustavim na odstavnem pasu, pa me policaj hoče kaznovati, me prav zanima, kolk bo policaj upošteval ta tvoj izgovor, da se bi se nesreča zgodila zaradi nepazljivost/malomarnost/neprimerno itrost drugih udeležencev v prometu. Grem stavit da ne in bi mi gladko napisal kazen. je pa tako ustavljanje nevarno, poglej nesrečo Lj-Šentjakob, in pri Grosuplju je bla podobna se mi zdi.
Policaj je imel tri možnosti. 1- da se pelje še 10km za nizozemcem, ga preusmeri na počivališče in tam obravnava. 2.pusti na miru in ne ustavi (ni ogrožanja ostalih in ni denarja) 3. ustavi na odstavnem pasu, kasira in hkrati ogroža ostale udeležence.
Policaj se je odločil za tretjo, najbolj donosno in najmanj varno opcijo.
Goljufij se ne bi smele požreti, ti pa povem da so prijave povsem nekoristne. Policija pač ščiti svoje in na odgovor pritožbi samo zapiše, da je policaj postopal po zakonu, če ta odgovor seveda pričakaš. In če napišeš pritožbo, bo odbita, ti pa namesto polovička plačaš celo kazen. Sem se enkrat pritožil, ko mi je policaj napisal neko kazen po členu, ki ni imel veze z mojim prekrškom, seveda je blo dražje od prekrška, ki sem ga res naredu. Policaji bi morali al mojo pritožbo ugodno rešit in prekršek zbrisat, ali pa me poslat k sodniku za prekrške. Pritožbe mi niso obravnavali, vsaj ne da bi vedel, (odgovora nisem dobil) samo denar so mi odtegnili od plače. To je goljufija, prvo policaja, ki mi je napisal napačno kazen, potem pa še policije, ko je pritožbo vrgla v koš, in mi pobrala keš. To ni napaka, napako se prizna in popravi, kar so naredili na policiji je goljufija. Pol pa še policaji mislijo, da bi morali imet zaupanje v policijo haha. Pa to še zdaleč ni edina policajska goljufija iz moje vozniške prakse.
Nič pritožbe fantje, s pritožbo se ne doseže nič, samo plača dvojno, oziroma štirojno, če računaš znesek brez goljufije.