smb server... in se preko filezille povežeš na njega in lahko prenašaš...
Aplikaciji se reče wireless file maneger. Naložiš jo na box in vtipkaš IP, ki ti ga aplikacija določi. Meni dela super. Je pa res, da si prenšam manjše stvari kak .apk. Večjih stvri še nisem probal.Še eno vprašanje o katerem razmišljam zadnje par dni. Zunanji disk imam vklopljen v usb port v mi box s-u, ki je na net priklopljen prek wifija. Ali obstaja kaksna moznost, da bi preko neta/mreze iz racunalnika prenasal datoteke na ta zunanji disk? Probal cel kup enih aplikacij, pa nobena ne dela tako kot je treba.
Hvala ti, pozabil na to. Sem kar tega naročillahko uzameš samo usb to ethernet adapet... jaz imam tako rešeno in dela ok na kablu...
USB 3.0 Wired Network Card USB to RJ45 Type C to RJ45 LAN Ethernet Adapter 10/100/1000Mbps USB 3.0 Network Adapter for PC Win 10 - AliExpress 7
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
Probal in deluje, ampak samo če nalagaš stvari na internal storage, se pravi na notranji pomnilnik od box-a. Če pa hočeš naložit na external storage (na zunanji disk), pa ne deluje oziroma vidiš datoteke, vendar nič ne moreš gor naložit, kot da nima pravic za pisanje. Podobno težavo majo tudi nekatere druge aplikacije, da imajo samo dovoljenje za read, ne pa tudi za write. Kot da android ne pusti. Sam pa daš aplikaciji dovoljenje za dostop do diska, vendar vseeno ne more pisat.Aplikaciji se reče wireless file maneger. Naložiš jo na box in vtipkaš IP, ki ti ga aplikacija določi. Meni dela super. Je pa res, da si prenšam manjše stvari kak .apk. Večjih stvri še nisem probal.
Hvala za idejo. Spet probal cel kup aplikacij na to temo, pa brez uspeha. Google play na boxu itak ne najde večino aplikacij, ki jih najde na mobitelu npr., tako da sem tudi sam nalagal aplikacije, da sem apk zlovdal na netu, prenesel na box in tam inštaliral. Izgleda, da večina teh aplikacij ni prilagojena na box, da potem sploh ne deluje daljinec od boxa.smb server... in se preko filezille povežeš na njega in lahko prenašaš...
Sorry, ftp server... Men dela na boxu...Hvala za idejo. Spet probal cel kup aplikacij na to temo, pa brez uspeha. Google play na boxu itak ne najde večino aplikacij, ki jih najde na mobitelu npr., tako da sem tudi sam nalagal aplikacije, da sem apk zlovdal na netu, prenesel na box in tam inštaliral. Izgleda, da večina teh aplikacij ni prilagojena na box, da potem sploh ne deluje daljinec od boxa.
Mogoče kakšna preverjena aplikacija, da poskusim?
Tako bi šlo. Še bolje, če temu sharu dodeliš črko.Kako pa dostopaš iz boxa do pcja da predvajaš direktno. Za predvajanje uporabljam Kodi. Ali bi moral na pcju dati mapo kot shared folder in Kodi jo najde?
Kakšno črko? V android sistemih ni in ne rabiš črk, za dostop do mrežnega sharea vtipkaš pot do shareaTako bi šlo. Še bolje, če temu sharu dodeliš črko.