Xenon in temnenje stekel?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Cena po ceniku je 130€ za zadnja vrata + mini trikotnik, zadnja stranska stekla in zadnje steklo. Torej 5 velikih površin + 2 mala trikotnika.
Če boš pa rekel, da si zvedel od mene, bo še malo ceneje .
wink-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Tudi dr.Glass ti da za okoli 130€ .. Kompare je res "malce" pretiraval s to svojo ceno ..

Nazadnje urejeno:

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
pred tremi tedni temnil C5 karavan.....5 velikih šip = 130€....
cheer.gif

glede homologacije so vse oni zrihtal, lpp me je poklical, popisal, kartionček pride po pošti....

sem zadovoljen
cool-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Cena po ceniku je 130€ za zadnja vrata + mini trikotnik, zadnja stranska stekla in zadnje steklo. Torej 5 velikih površin + 2 mala trikotnika.
Če boš pa rekel, da si zvedel od mene, bo še malo ceneje .
wink-1.gif

Thnx,samo zanimal me je kolk sedaj kaj računajo
smirk-1.gif
k sreč imam an vseh avtih že poštimano..

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
-dobra lastnost temenja stekel:

avto se dejansko manj segreje na soncu, ker folija ne prepušča toliko UV žarkov. Glavna fora je ta, da ti sonce ne segreje več toliko notranjosti avtomobila (plastični deli), ki potem deluje kot peč. Seveda je treba kljub temu nekako zaščititi vdor žarkov skozi prednje steklo, ko je avto parkiran (kartonska zaščita ali kaj podobnega)
- sonce ti ne nažiga več v faco (seveda ko sije s strani). Se ful pozna razlika, ko odpreš okno. Te hitro prime, da ga nazaj zapreš

- kaj je temnenje stekel:

:arrow:Temnenje stekel je pravzaprav lepljenje folije na obstoječe steklo z notranje strani

-kako je s obstojnostjo folije:

Čez 5 do 10 let zgledajo šipe isto kot da bi si jih dal danes zatemnit

-dovoljena zatemnjenost vetrobranskega stekla in sprednjih stranskih šip:

Sprednje stranske šipe se smejo zatemnit do 10% , zadnje pa do 55% propustnosti svetlobe , vetrobransko steklo se ne sme temniti

-ali je potrebna homologacija za zatemnjena stekla:

ja ,z vsemi potrebnimi papirji in je treba homologirat

-zatemnitveni trak ali zaščita proti soncu:

dovoljena meja je dovoljena od 10-12 cm oziroma nekatera stekla imajo označeno mejo do kje se lahko zatemni in je NI potrebno homologirati. Celotnga vetrobranskega stekla NI dovoljeno zatemniti!

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
zadnje pa do 55% propustnosti svetlobe
kako pa potem računajo za vpis v kartonček? meni je vpisano čez 90%...? pa dejansko se res nič ne vidi not....
cool-1.gif

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Zato ker ne ve, kaj je skopiral v to temo.
evil.gif
Zakon je že nekaj časa spremenjen in sicer:
- prvih stranskih šip za a stebričkom ne smeš več temnit, ker se ne da homologirat in
- zadej je dovoljeno temnit več kot 55%, kot je bilo zapisano v starem zakonu, mislim da jih je zdaj dovoljeno temnit za 90% al tam nekje..
wink-1.gif