Xenon in temnenje stekel?

I

Izbrisan uporabnik 3287

mossero:

Nekateri smo pač rižarji (z menoj na čelu). Drugi debeli, pijančki, hazarderji, kkk, naciji, .... (pa ne žalim nikogar).
Kakor komu paše.

Za nekatere nakup alu pač ne predstavlja nek velik strošek. Ali pa ima to za hobi.

lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Itak vsak dela, kar si želi. Mene to nič ne moti, zanima me samo racionalizacija tega početja. Kako pred sabo opravičiš to početje? Ker cifre vseeno niso zanemarljive.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kaj pa so plusi, razen da ponoči nič ven ne vidiš?
confused-1.gif

Ponoči vidiš BOLJE. Ker te za teboj vozila ne slepijo kot pri avtu, ki nima zatemnenjih stekel.

Drugače pa se ven VIDI čisto normalno. V avto pa se ne vidi. (Boš vesel, ko boš imel avto in boš kako teto spoznal, pa je nebi ravno domov peljal)
evil.gif

Plusi: ustavlja sončne žarke in ostale bedarije povezane z tem, avto se (notranjost) počasneje ogreje, ko je parkiran na soncu, policaji ne vidijo takoj, da nisi privezan oz. visiš na gsm-ju,...sem omenil tete..

Brez zamer. Hec mora bit.

lp

lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

Mah veš kako je. jebeštrga pa denar. Kje je pa veselje? Ne pijem, ne kockam, nobenega (ultra) dragega hobija. Vsake toliko pa se vrže denar še za take bedarije. Če bi ti povedal koliko denarja sem naknadno zmetal v avto, bi rekel, da sem butast. No ja, ko pomislim, malo sem pa res.

lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Saj, vsakemu svoje. Če ti paše, zakaj pa ne? Jaz sem pa v bicikl kup denarja zmetal, da me je tudi kdo kdaj že čudno gledal. Pa kaj, se vsaj dobro peljem.
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Poznam še enega takega kot si ti. Kolega (bivši sodelavec) ima kolo za cca 7000 e. Avto pa max 5000 e. Pravi pa, da uživa na kolesu.

lp

B81

22. jul 2007
37.001
10.533
113
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Mah veš kako je. jebeštrga pa denar. Kje je pa veselje? Ne pijem, ne kockam, nobenega (ultra) dragega hobija. Vsake toliko pa se vrže denar še za take bedarije. Če bi ti povedal koliko denarja sem naknadno zmetal v avto, bi rekel, da sem butast. No ja, ko pomislim, malo sem pa res.

lp

Ja če hočeš izstopat, je treba denar dat.

En kolega ima nek super računalnik doma in cele dneve nekega qrca dela gor, a ven pa ne gre, pa bab sploh ne pozna...samo tale računalnik ima.

Pri pimpanju je vse stvar opaznosti in prepoznavnosti.

BTW, to je samo moje mnenje, je tak.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz..

Prednosti:

- ker se v avto ne vidi, lahko imaš na zadnjem sedežu malo morje stvari, pa ti ne bodo notri vlomili, ker ne bodo videli
- manjša poraba avta! A zakaj? Zato, ker ne vklapljaš toliko klime, ker je avto RES veliko hladnejši, kot bi bil brez temnjenih stekel
- v primeru trka, se navadno steklo razleti v milijon sto koščkov. Če imaš temnena, se sicer steklo razbije, ampak ostane zlepljen na foliji in pade dol v enem kosu cela šipa
- UV zaščita. Zaželjena sploh pri otrocih, ki kar naprej gledajo skozi okno in so temu še bolj izpostavljeni

Pa tistih 120€ se mi ne zdi neka pretirana investicija v avto, saj gre tako za funkcionalnost, kot estetiko .. lepljenje folij po plehu je pa samo slednje
wink-1.gif

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Imam zatemnena stekla na avtu in mi ni žal!
Edino kar mi ni všeč je to, da ponoči nič ne vidiš nazaj... na primer, ko je treba v rikverc v garažo zapelat
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
ksz..

Prednosti:

- ker se v avto ne vidi, lahko imaš na zadnjem sedežu malo morje stvari, pa ti ne bodo notri vlomili, ker ne bodo videli
- manjša poraba avta! A zakaj? Zato, ker ne vklapljaš toliko klime, ker je avto RES veliko hladnejši, kot bi bil brez temnjenih stekel
- v primeru trka, se navadno steklo razleti v milijon sto koščkov. Če imaš temnena, se sicer steklo razbije, ampak ostane zlepljen na foliji in pade dol v enem kosu cela šipa
- UV zaščita. Zaželjena sploh pri otrocih, ki kar naprej gledajo skozi okno in so temu še bolj izpostavljeni

Pa tistih 120€ se mi ne zdi neka pretirana investicija v avto, saj gre tako za funkcionalnost, kot estetiko .. lepljenje folij po plehu je pa samo slednje
wink-1.gif

Če bi želel zaščito proti soncu, bi moral uporabiti folijo ki odbija sončne žarkne, pa pa temno, da izgleda avto kot sončni kolektor.

To da se steklo razleti v majhne koščke je narejeno namenoma, dobiti celo steklo v naročje med nesrečo zagotovo ne bo zabavno.

UV zaščito nudi že samo steklo, folije jo res tudi dajo, vendar je to tako kot bi napisali na folijo da tudi zaustavlja dežne kaplje.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Do sedaj sem imel na vseh svojih avtih zatemnjeno max, še po starem zakonu. Se navadiš in ko se peljem s kakšnim drugim avtom s serijskimi stekli mi ni ravno domače
grin1.gif

Vsak ima pač vsak svoje mnenje. V primeru nakupa novega avtomobila je pri meni prva investicija zatemnitev stekel. Razlogov je več, ne bom našteval, ker bi sigurno kaj pozabil.

Astral

Zelenc'
2. jan 2009
15
0
1
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Če bi želel zaščito proti soncu, bi moral uporabiti folijo ki odbija sončne žarkne, pa pa temno, da izgleda avto kot sončni kolektor.

Hahahahaha...

Bravo!

bonk.gif

Astral

Zelenc'
2. jan 2009
15
0
1
Evropska unija - evropski zakoni, standardi... več ali manj jim sledimo, prevajamo njihove zakone. Dvomim da bo kaj drugače. Sploh pa, ker nimajo naši nič koristi od tega, prej probleme in sitnosti zaradi "jaz pa ti nalepim spredaj ful temne". Zdaj pa "spredaj nič, zadi pa kaj hočeš". Pa je mir.

Lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Da malce izkoristim tole temo. Razmišljam o temnenju stekel, da predvsem in izključno le zaradi tega, da bi se mi avto manj grel. Se sploh to doseže, ali je folijo bolj ko ne samo za šminko? Avto imam namreč vedno zunaj, pa še naredim ogromno kilometrov na dan, vsaka stopinja v negativo je izjemno dobrodošla!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Dal vse svoje avtomobile full zatemnit koliko je šlo, ni mi žal, edina pametna investicija. Sicer nas je malo zakon zjeba* ampak če bi kdaj kupoval novi avtomobil več ne bi gor metal nobenih feln in podobnih blesarij, folije pa bi še 1x dal gor! Kot je nekdo omenil, zadrži vročino če je avtomobil na soncu, ne zija ti vsak v avto, ne vidi se če nisi pripasan, če si na mobitelu, ljubice lahko voziš in te ne opazi takoj vsak, steklo se ne razleti, lahko puščaš stvari za sedežem in se ne vidi. . . . Ponoči se čist dobro vidi, problem je edino malo v fejst temnih krajih če obračaš ampak to je zanemarljivo.. Hvala bogu sem jaz zadevo homologiral še po starem zakonu!

PS:. Kaj hočeš pač smo neumna dežela/EU... Bi lahko še naprej lep denar pobirali od DDVja pri montaži folij ter pri homologacijah samo če je tako boljše potem ok
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: