Če se prav spomnim, si imel to službeni avto in ti je šel že od začetka na živce?
Slika ščitnikov na mojem avtu je spodaj, ni niti sledu rje. Domnevam da avto ni bil ravno pogosto opran in/ali je bil hranjen v (pre)topli garaži.
Z ročkami jaz nisem imel težav, verjetno pa se lahko kaj odlomi, če imaš bolj grobo roko.
EGR in DPF tipično kažeta na prekratke relacije in veliko mestne vožnje.
Težave s klimo misliš verjetno na to, da ti pihalo? To je bolj stvar osebne ocene kot napaka.
Glede ostalega: je bil avto karamboliran?
Sicer je tako, da je faktor včasih tudi koliko imaš sreče z določenim primerkom.
Mi smo imeli recimo z mercedesom (ki ga tako hvališ) praktično vse težave, ki si jih naštel in še ene par dodatnih (precej hudih) in to v manj prevoženih km.
Nič od tega. Avto je bil moj privatni in mi je bil od začetka čisto všeč. V bistvu mi je bil všeč tudi ko sem ga prodajal, ampak sem se naveličal vseh težav. Še zdaj ga pogrešam ko želim nekaj porinit v prtljažnik in moram podirat zadnje sedeže, da spravim zadevo notri.
Pri meni je zgledalo, da ščitniki niso bili zaščiteni, vsaj tako je rekel servis. Mogoče serijska napaka prvega leta proizvodnje.
Avto vozim zelo različno, ampak definitivno je tudi veliko kratkih voženj, kar ni predstavljajo težav pri drugih dizlih, ki sem jih imel do sedaj. Tako, da ne morem prikimat na to, da sem jaz kriv za EGR in DPF, pač pa je kriv slab dizajn.
Avto ni bil karamboliran.
Tisto žičko airbaga sem menjal tudi jaz, se nisem spomnil prej, pa je že en drug napisal. Od servisa informacija glede tega je, da varčujejo na žicah in izolaciji v celem VAG koncernu in se zadeve zaradi uporabe precvikajo.
Po moje sem enostavno dobil "limono" ali pa je bila težava to, da je bil avto letnik 2011, torej bolj na začetku proizvodnje. Kot avto mi je bil vedno bomba.
Žal pa imam tudi kolega, ki ima zadnjo generacijo Superba in tudi ogromno težav predvsem z elektriko, senzorji, radarjem, itd. Zopet mu je skupno z mojim to, da je bil kupljen takoj ko je prišel ven.
MB hvalim, ker sem z njim zadovoljen. Verjemi, ko/če pridejo težave bom to z veseljem napisal, je pa verjetno prezgodaj za kaj takega, čeprav na netu berem o kar nekaj problemih mojega modela, ampak jim je spet skupno to, da gre za avte, ki so bili kupljeni v prvem letu cikla.