x-drive vs. quattro

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Koliko je resnice v spodnjem videu? Očitno gre za BMWjevo reklamo... ampak, bi jim verjeli? Kar nekaj se jih je razburilo v komentarjih, da je to fejk...
Sam bi v vsakem primeru vzel Subaruja
evil.gif

klik

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
..subaruja kupuje popolnoma drug folk kot Audi;BMW,..ti avti si niso konkurenca

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
tole pa skoraj ne verjamem da je možno.
Ajd zastopim da bi po diagonalu kopal (zapora dif.) ampak takole...???

tule imaš kontra...
https://www.youtube.com/watch?v=8zfKRdgoRo4&NR=1

Staro kot svet in BMW je brez xdrive pogona.

Sicer pa ta povezava ni nobena reklama za BMW, ampak preizkus na navadnih valjih. Sam sem imel možnost to tudi probat in res je, odzivnost xdrive pogona je bistveno boljša in hitrejša od quattra. Prav tako je MBjev 4matic hitreje odziven od quattra.

Še ena primerjava:
https://www.youtube.com/watch?v=t4l_tviu5Po&feature=related

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Subaru legacy je eden najboljših avtov ever made, in bo definitivno moj nasledni avto

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Vsekakor je kar pravilno predstavljeno
smirk-1.gif

Se spomnim pred leti, ko je BMW lansiral xdrive pogon, in sem dobil vabilo za testni dan ter vožnje z novimi 5-icami, X.i itd...v Logatcu na poligonu. En obiskovalec je imel Audija quattro in komaj komaj je prilezel iz valjev ven v primerjavi z tem sistemom. Sam sem testiral potem z x5 na strmem pobočju na pesku iz jame ven in je res neverjeten sistem delovanja...danes pa vsekakor ni nič več posebnega, takrat je bila pa kar revolucija
smile-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Seveda je. Saj tudi Hummer H1 ne bi nikamor prilezel na takih valjih. Zakaj? Sredinski Torsen diferencial. Zato pa v navodilih za vožnjo lepo piše, da v takih primerih malenkost pritisneš na pedalo za zavore in lej ga zlomka, kar naenkrat se lepo odpelješ naprej.

Je pa res, da bi lahko v elektroniko ESP sistema dali kakšen avtomatizem za take primere.
rolleyes-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
In tudi Mercedese, ane
confused-1.gif

Rad bi prebral kakšen konkreten argument zakaj bi naj bil qauttro tako poseben, kot ga opevate?