WTF imajo policisti tole??

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:Računalnik je zadaj v prtljažniku, namenjen OCR odčitavanju tablic. Šlo je za "test naprave" ko bi lahko spremljal vozila na cesti, ki se peljejo, ter glede na registracijo stroj samodejno preveri, ali je vozilo slučajno med ukradenimi ali pa mu je potekla registracija. Iz določenih razlogov se je moral projekt ukiniti.
Kakšnih razlogov
confused-1.gif
?
Namreč tole v ZDA špila že kar nekaj časa (vsaj po mojih informacijah) in je fenomenalna zadeva. Bi bil skrajni čas, da bi tole zlaufalo pri nas in bi potem modri angeli morda dejansko delali kaj koristnega, ne pa, da se gredo preventivno ustavljanje in tratenje svojega in našega časa.
Beri "Pirc Musar"

Citat:
Aja, pa dobro jutro
grin1.gif
.
Odkar sem na bolniški (2 meseca) vsak dan vstajam ob 6.30-7.00 pa potem k dohtarju....
rolleyes-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Zakaj pa se je projekt moral ukiniti? Je morda kršil kak člen zakona?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
A ni možno sistema narediti tako, da podatke o ''regularnih'' vozilih ne vidi nihče? Če je pa kaj ''problematičnega'' se pač izpiše.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Zakaj pa se je projekt moral ukiniti? Je morda kršil kak člen zakona?
Mah, tale zakon o varovanju osebnih podatkov je čisto nor. Po moje bi morali prevagat, do kje se lahko nekdo sklicuje na ZVOP. Ne pa, da recimo nekdo ukrade avto, morda nekoga ugrabi in potem na podlagi ZVOP-a ne morejo uporabiti tehnologije, ki bi bistveno izboljšala učinkovitost reševanja takih primerov.
Recimo: dokler ne kršiš nobenih zakonov ZVOP v celoti velja, ko jih začneš kršit ZVOP ne velja več v celoti.

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
A mogoče kdo ve, če imajo policajčki tud črnega golfa 4, karavan TDI (rdeča DI) s provido? Zanč sem mau mojga mopedka pognal po avtocest (Kranj Vzhod-Tržič) za enmu golfam, pa mi je sam napisal zad Policija, vozite previdno.

LpTuši
Dajte si dopovedat da ni vse provida, kar ima zadaj napis.

Večinoma so to t.i. "gredarji" oz. "izravnalni ukrepi", po domače - mejni prehod na kolesih, ki pa te ima pravico opozoriti na prehitro / nevarno vožnjo itd.

a kazni pa ne smejo dat? namrec enkrat so eni taki ustavili pred mano enega, ki je fajn vijugal, pa sem bil ze vesel da so ga ulovili.

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Koliko je raznih cliotov, meganov, kia pride, bmw 7 itd... na cesti, ki imajo nalimane nalepke "street race team" ali pa "orkas tuning" pa takšne in drugačne črte preko avtov (kvazi viper look) na cestah?

Večinoma so to stari opli.

Ka se je tebi rejsan slučajno kaj poslabšalo? Ka pa ima naš klub (street race team) s to škodo???? Daj prosim, ne piši gluposti!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Sem pred kakimi tremi mesci videl v dekanskem predoru. Sem se kar malo usral, ker sem na začetku tunela imel še cca 120 not, potem pa sem počasi "padel" na 100. Bilo je brez "posledic" pa tud samo en je bil notri....(mogoče je znal samo pisat in ne brat...)
wink-1.gif

Sicer pa ZVOP sux, je pa res da bi morali biti tisti ki bi imeli dostop "mimo" tega zakona biti pod kontrolo nekoga tretjega...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Nevem, kaj se zj tolk pizdiš in ti in un zgori.... Pač, dal je za primerjavo... Tudi jaz sem že na cesti večkat videl, da je bil od vseh najbolj pogumn tisti, ko je imel kaka `drag` napis... Pa nč ne govorim proti tebi (ali klubu), ampak Apachi je dal samo primer
smirk-1.gif

V njegovem koncu so to stari Opli, v kje drugje pa kak drug avtek...
tongue-1.gif

jeb.at ga, vsaj reklamo maš...
grin1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sem pred kakimi tremi mesci videl v dekanskem predoru. Sem se kar malo usral, ker sem na začetku tunela imel še cca 120 not, potem pa sem počasi "padel" na 100. Bilo je brez "posledic" pa tud samo en je bil notri....(mogoče je znal samo pisat in ne brat...)
wink-1.gif

Sicer pa ZVOP sux, je pa res da bi morali biti tisti ki bi imeli dostop "mimo" tega zakona biti pod kontrolo nekoga tretjega...

ZVOP je totalna oslarija. Kar se mene tiče varovanje osebnih podatkov ni in ne more imeti prednosti pred nacionalnimi in varnostnimi interesi. Razumem, da prav vsak s.p. nima kaj zbirati in obdelovati osebnih podatkov brez namena in dovoljenja, policija pa bi morala biti povsem izvzeta iz ZVOP. Konec koncev gre za osebe s poblastili in če oni nimajo popolne svobode pri obdelavi osebnih podatkov, kdo pa jo naj ima? Nasploh smo v Evropi preveč obsedeni z varovanjem osebnih podatkov. ZDA so zame ideal kar se tega tiče. Če pa kakšnemu levičarskemu paranoiku ne paše pa se naj spoka v Ulan Bator ali Tibet.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) O "nacijonalnih" interesih ala Telekom, SCT ne bi.
2.) "popolne svobode" ni. pika.
3.) Če pa kakšnemu levičarskemu (ali kakorkoli drugače orientiranemu) paranoiku ne paše pa se naj spoka v Ulan Bator ali Tibet.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A ni možno sistema narediti tako, da podatke o ''regularnih'' vozilih ne vidi nihče? Če je pa kaj ''problematičnega'' se pač izpiše.
glih zato se je prekinil začasno ker se predeluje SW. Tisti ki ga uporabljajo v DE pa AT pač ni dober in ga zdaj predelujejo. Ta sistem pač zaenkrat ne dela, ker za SLO ni dober.

Citat:
Uporabnik smidge pravi:
a kazni pa ne smejo dat? namrec enkrat so eni taki ustavili pred mano enega, ki je fajn vijugal, pa sem bil ze vesel da so ga ulovili.
Zakaj nebi smeli dati kazni? Samo hitrosti ne meri, drugače pa je vse ostalo enako.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
wink-1.gif

Če si padel na to škodo s to škatlo na strehi, je bilo to samo 31.5. ker drugače to leto ta avto na primorski ni bil nikoli. Če pa kateri drugi avto, pa čisto mogoče
smile-1.gif

Aja pa če je bila ta škoda, človek sigurno ni bil sam not.
wink-1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik kovcek pravi:

Ka se je tebi rejsan slučajno kaj poslabšalo? Ka pa ima naš klub (street race team) s to škodo???? Daj prosim, ne piši gluposti!
Vaš klub ma s takšnimi škodami takšno povezavo da jih lovi.

Primer SRT-jevca:

Najprej pri sebi raspucajte keri je normalen pa keri ne, pa te se pi*di na mene pa ostale.

Vsak zna po gasi stiskati.
rolleyes-1.gif

Večina jih da na kvaliteto vožnje en dr*k. Pride zima pa vsi znajo driftati, zgrabiti avto pa .. hm... dva.. trije??
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Ni bilo 31.5.
Je imela samo neko podobno kamero na armaturi pa roacijsko...(v tunelu se slabo vidi, pa še ne bi rad sem ter tja plesal)
Mislim da je imela KP registracijo (ali pa LJ)
Ne vem kje je alter videl kake ople.
Jaz vidim samo bavarce
wink-1.gif
ki pa na žalost za moje pojme ne gre "nikamor". Na posnetku niti pod razno ne pride v 20s od 60-200.

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
In kje na teh filmih ti tu vidiš "kretene z zarjavelimi škatlami - večinoma OPEL vozil, ki norijo po cesti"????
uf-1.gif

Daj malo se prej prepričaj o zadevah, preden pišeš bedarije po forumu!

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik kovcek pravi:
In kje na teh filmih ti tu vidiš "kretene z zarjavelimi škatlami - večinoma OPEL vozil, ki norijo po cesti"????
uf-1.gif

Daj malo se prej prepričaj o zadevah, preden pišeš bedarije po forumu!
in kje sem napisal da je v videoposnetku opel?
Jaz sem napisal da se lovi večinoma takšne
rolleyes-1.gif
... ddddd

sicer pa v času Opel kluba so pač bedasto vozili oplovci, zdaj pa jih je več in je SRT... big deal... še vedno pa je avto namenjen lovljenju ekstremistov ki pač pimpajo avte pa mislijo ka so boga prijeli za jajca pa delajo kar se jim zljubi.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Malo off:

WTF je vinjeta?? aja sej je policaj...
bonk.gif

...in potem se pritožujete nad vinjetami, da vam prekriva pogled naprej, kaj pa tale voznik škode??
hysterical-1.gif