WTF!? Država ukinja garancijo za tehnične izdelke

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Me res zanima, kdo izmed teh, ki pravijo, da jim dol visi, kje kupijo, bodo šli kupiti pralni stroj, ali hladilnik v tujino, ker je pri nas 100€ dražji.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
Recimo da ne bo garancije na pralni stroj, in je taisti pralni stroj v Nem za 100€ cenejši bom dvakrat preštudiru predn bom kupo. Vrjetn bom najel kombi, in kupil gorih pralni, pomivalni, sušilni stroj, mikrivalovko... Ko malo preštudiraš si kaj kmalu prišparal jurja evrov. pa recimo da odštejemo najem vozila, nafto in kakšno južno, pa maš u žepu še zmeraj 800€. Kar ni zanemarljiv znesek

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Nekateri smo samo par 10 km od meje in ja, tuji prodajalci ob meji celo sami dostavljajo v Slovenijo, sploh odkar smo v EU in ni carin, mej ...

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
948
136
43
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
LOOOL si naiven Cena izdelka brez garancije ne bo nič nižja. Pač pa boš extra doplačal nekaj, kar je sedaj že v končni ceni izdelka. Vse bolj mi to diši, da je res v ozadju kakšen lobi uvoznikov vzhodnjaškega pofla, ki se drugače ne more prodajati...

LOL???
Pa saj je že danes za dodatno garancijo treba doplačati (npr. "Se zgodi"). Brez je pa ceneje.
Al si zastopnik tistih matematikov, ki pravijo, da npr. avto brez klime ni nič cenejši, le s klimo je dražji.

Mogoče se ne spomniš, koliko so včasih v YU koštale banane (če si jih slučajno smel kupit). Ukinitev carine je te cene ZNIŽALA. Zdaj si lahko vsak mesec tudi v SLO privoščim banano. In tudi ukinitev obvezne garancije bo cene ZNIŽALA.

Meni se zdi, da je vse tole javkanje brezveze. Garancijo bo večina proizvajalcev/prodajalcev ponujala. Tisti kupci, ki sprejmejo višje tveganje, bodo pa dobili možnost, da kupijo ceneje brez garancije.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Naj naredijo enkrat nekaj pametnega za potrošnika in dajo obvezne garancije toliko kot jo da proizvajalec minimum pa leto dni.
Torej če da proizvajalec trdih diskov 5 let garancije more tudi pri nas bit garancija 5let ne pa eno leto kot je bila praksa do zdaj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če proizvajalec da 5 let, potem je pet let. Že zdaj. In po tem novem zakonu tudi.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Avto brez klime načeloma ni cenejši, pa sam ugotavljaj zakaj... Hint: izdelava po naročilu, ki načeloma podraži izdelavo od velikoserijskega štancanja...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ravno diski so en primer tega, kjer pri ans komplicirajo z garancijo. "A proizvajalec da jo da 5 let ? Ja, lepo, naredite torej RMA, seveda na svoje stroske."

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Enkrat lani spomladi sem v Merkurju kupil stensko uro,na skatli je na veliko pisalo da ima 5 let garancije,ko pridem na blagajno mi blagajnicarka rece- racun hranite dve leti zaradi garancije...Uprasam kako dve ce tu na skatli pise pet let. Ja pravi to za Slovenijo ne velja ,pri nas je samo dve leti.
Ja ji odgovorim res mi balkanci zarukani nemoremo imeti 5 let kot Germani ker smo umsko zaostali in vse hitreje unicimo zato za nas samo dve leti.
No saj ce pogledamo kaj smo naredili iz drzave v 20 letih se ni cuditi,vse pokradeno,izplenjeno,uniceno ,polovicarsko narejeno...

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Če proizvajalec da 5 let, potem je pet let. Že zdaj. In po tem novem zakonu tudi.

Nebo držalo ko kupiš rame ti dajo leto oziroma dve garancije, kljub temu da ima naprimer Kingston doživljensko garancijo na rame.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Ja ji odgovorim res mi balkanci zarukani nemoremo imeti 5 let kot Germani ker smo umsko zaostali in vse hitreje unicimo zato za nas samo dve leti.
No saj ce pogledamo kaj smo naredili iz drzave v 20 letih se ni cuditi,vse pokradeno,izplenjeno,uniceno ,polovicarsko narejeno...

467716-post_slo.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ravno diski so en primer tega, kjer pri ans komplicirajo z garancijo. "A proizvajalec da jo da 5 let ? Ja, lepo, naredite torej RMA, seveda na svoje stroske."
Če pet let ponuja proizvajalec, potem to urejaš s proizvajalcem (nisi napisal, s kom si se ti menil).

Jaz sem proizvajalcu (sicer nisem 100%, vendar ni šlo za balkanskega serviserja) poslal e-pismo, da je težava in čez dva dni mi na vrata nov monitor pripelje, starega pa vzame. V Čentibo.

Belkin Bluetooth adapter mi je po nekaj letih crknil (več kot 2 leti). Sem poslal na servis (v Sloveniji), po nekaj dneh dobil novega (sem pisal o tem na forumu).

In to je vse izven okvira obvezne slovenske garancije, mimogrede.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
isto pecikli giant. v tujini komplet okvir i nihajka 5 let. v slo seveda samo okvir 5 let. nihajka pa 1 ali dve. nevem točno.

juhuhu

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne vem, če je večina tolk tu neumnih (ali se delajo neumne) ali pa nimajo niti malo pojma, kako deluje ekonomija?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
v praksi si prej kuglo čez možgane spustiš predn dosežeš kaj. tudi če je po zakonu tak. ja pa kaj? kdo pa bo trgovcu kaj nardil? inšpekcije so itak za okras in za nategovanje navadnega folka.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Izjeme so vedno.
Zadnjič so enega ubili. Čeprav je prepovedano. Kaj zdaj?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.720
5.876
113