WTF!? Država ukinja garancijo za tehnične izdelke

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Kaj vse bo še tale vlada zasrala...
uf-1.gif

http://24ur.com/novice/slovenija/drzava-ukinja-garancijo-za-tehnicne-izdelke.html

Nazadnje urejeno:

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
S tem se bo vlada odrekla veliko DDV-ja.
Še zadnji dejavnik, ki je nekako tehtal v prid nakupu pri nas bo prevesil na stran nakupa prek spleta iz drugih članic EU kjer so določeni izdelki z dostavo vred kar konkretno cenejši.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.324
9.544
113
EU
Zakaj sploh spreminjajo garancijske pogoje, če je do sedaj bilo v redu.
Se mogoče ve kateri brihtnež je sploh dal predlog spremembe, da bom lahko upošteval pri naslednjih volitvah.
Mogoče majo v ozadju kakšen "tajkunski posel"
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ukinja se obveza za garancijo.
Ne ukinja pa se odgovornost za napake. Ta traja 2 leti in je tudi sicer bolj ugodna za kupca.
(pa ne, da podpiram ukinitev obvezne garancije).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
(nisem bral cele teme)

Podpiram ukinitev obvezne garancije, saj za določene artikle sploh ne velja in ne vem, zakaj bi bili tehnični izdelki izjema?

Verjetno pa nihče, pri zdravi pameti, ne misli, da bodo sedaj pralni stroji in televizorji brez garancije? To bo še pospešilo konkurenco, saj se bodo šli trgovci med sabo, kdo bo dal več garancije in pritegnil kupce.

Če pa bo nekdo kupil nek krš za 5€ iz kitajske, pa si je sam kriv, če pričakuje, da je kvaliteten izdelek in po eni strani je prav, da nima garancije, saj več kot par tednov delovanje od njega ne moreš pričakovati? Morda pa nekdo ravno to išče..nekaj poceni, made in china, za teden, dva uporabe...pa ne dobi pri nas po ugodni ceni, ker mora biti garancija in sedaj nihče ne upo prodati.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Jaz sem proti ukinitvi garancije.

Izdelek naj jo ima 1 leto min, drugače lahko trgovci začnejo to tudi nižat ali pa ukinejo. Tako kot se pri nas dogaja, to ponavadi naredijo v tropu in mi, potrošniki, nimamo nič od tega razen en kup sranja.

Smo premajhni, da bi se tako špilali. Produkti pa tako kot iz prejšnjih izkušenj itak ne bodo nič cenejši, pri nas gre vedno vse samo gor. Če že plačujemo oderuške marže naj imamo vsaj kaj od tega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kakšne oderuške marže pa? Na električno robo je par % marže, le "real" trgovci ala merkur imajo več, pa še to ne vedno, spletne trgovine operirajo s par %.

Čeprav smo mali trg, so pri nas že prisotni tuji trgovci, dvomim, da bi se špar, leclerc in ostali šli dogovarjat s merkatorom, da bodo kartelno skenslali garancije, če pa že sedaj imajo določni pralni stroji 5 let garancije, kar je veliko več, kot pa je trenutno zakonsko določeno. Če pa bi že, pa bi itak folk šel komot preko meje, kupit robo.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Vsak ima svoje mnenje. Jaz kupujem veliko iz tujine in vem kakšne so cene vs. naših. Pa me lahko še tako prepričuješ v teh par %.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kupuješ iz tujine in te skrbi garancija pri nas?

kot nekdo, ki je bil pred časom direktno povezan s prodajo, pa verjetno bolje vem, kot nekdo, ki kupuje?

Kaj pa..če imajo v tujini nabavne cene nižje, to mogoče nisi pomislila ?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Točno tako. Če bi pri nas Mečkator ali BB naročil (za vso verigo) toliko robe kot npr. trgovec v Nemčiji bi bile tudi zanj nabavne cene ugodnejše. Če pa raja ala Patsy misli da so cene za nabavljenih 1000 ali 1000000 komadov iste potem pa
stupid-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če bi pri nas Mečkator ali BB naročil (za vso verigo) toliko robe kot npr. trgovec v Nemčiji bi bile tudi zanj nabavne cene ugodnejše.

Samo zakaj je to stvar kupca?
confused-1.gif

Ko bo nekaj ugodneje v tujini (pa ne samo finančno), ne bom niti za trenutek pomislil, da bi subvencioniral "ubogega" slovenskega trgovca, ki si ni uspel izpogajati nižjih cen (oziroma ima to kot izgovor za višje marže).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
premajhen igralec je slovenija, niti pod razno se ne da izpogajat nižjih, vstopnih cen....ne gre...tudi povezati se ne da z ostalimi dobavitelji, baje so pravila taka....

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
A ni pri nas Elkotex takšna firma?

Sicer fizičnim osebam ne prodaja, sem pa že nekajkrat kupil prek njih robo po ceni, ki je bila nižja od geizhals in ostalih pricematch strani v Evropi.

LP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ja, to pa bi bilo zelo čudno, če bi bila v SLO b2b cena višja, kot je v tujini b2c
smile-1.gif

Tako da..nič čudnega, da si dobil ceneje, a če bi vedel, koliko bi za isto stvar dal b2b partner v nemčiji...

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
948
136
43
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Točno tako. Če bi pri nas Mečkator ali BB naročil (za vso verigo) toliko robe kot npr. trgovec v Nemčiji bi bile tudi zanj nabavne cene ugodnejše. Če pa raja ala Patsy misli da so cene za nabavljenih 1000 ali 1000000 komadov iste potem pa
stupid-1.gif

Mene kot kupca trgovčeva nabavna niti malo ne zanima. Zame je pač merodajna moja nabavna in če je trgovec premalo učinkovit (zaradi lastnih stroškov ali premajhne pogajalske moči) me to ne zanima.

Pa tudi nič me ne moti, če imam tujo garancijo.

Hecno mi je, da se folk buni, da garancija ne bo obvezna. Saj ne boš nič prikrajšan. Boš pač kupil pri tistem, ki ti bo dal garancijo in jo tudi zaračunal.
Ne gre za to, če bodo garancije obstajale
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
LOOOL si naiven Cena izdelka brez garancije ne bo nič nižja. Pač pa boš extra doplačal nekaj, kar je sedaj že v končni ceni izdelka. Vse bolj mi to diši, da je res v ozadju kakšen lobi uvoznikov vzhodnjaškega pofla, ki se drugače ne more prodajati...