Se zavedam, da je/bo to resen problem ampak trenutni model reševanja le-tega z nekompatibilnimi priseljenci iz BV in SA so po mojem mnenju strel v koleno. Glede na to koliko jih dejansko dela/bo delalo ter s tem vplačevalo v državne blagajne in koliko jih vleče takšno ali drugačno socialno podporo (da se drugih dodatnih stroškov zaradi preganjanja kriminala ter financiranja morebno zaprtih v zaporih ipd. sploh ne omenja) je na koncu za nad "domorodce" v minusu in ne v plusu. Kdo bo delal? Iskreno povedano - ne vem. Mislim pa, da bo treba poiskati drugačno rešitev kot je aktualna. Morda je pogled v pravo smer popolna reforma pokojninskega sistema v kombinaciji z UTD ampak spet - kdo bo pa to plačeval?
Lahko pa ti lepo obrazložiš po kakšni logiki se ta izračun obrne v plus in da bomo dejansko imeli nekaj od te multikulti rešitve, bom zelo vesel morebitnih dobrih argumentov, ki bi mi lahko spremenili mnenje. Jaz res ne vidim logike v "pripeljimo od drugod veliko mladih/mlajših ljudi pa je zadeva - nadomestek mlajših domorodcev - rešena" sistemu. Mislim no - na prvi pogled se dobro sliši ampak kot velikokrat se tudi v tem primeru praksa zelo razlikuje od osnovne teorije.
Lahko pa ti lepo obrazložiš po kakšni logiki se ta izračun obrne v plus in da bomo dejansko imeli nekaj od te multikulti rešitve, bom zelo vesel morebitnih dobrih argumentov, ki bi mi lahko spremenili mnenje. Jaz res ne vidim logike v "pripeljimo od drugod veliko mladih/mlajših ljudi pa je zadeva - nadomestek mlajših domorodcev - rešena" sistemu. Mislim no - na prvi pogled se dobro sliši ampak kot velikokrat se tudi v tem primeru praksa zelo razlikuje od osnovne teorije.
Nazadnje urejeno: