Kateri reciver?

22. jul 2007
14.990
2.559
113
125
Vem, ampak sem se mislil malo posodobit.
Še to me zanima ali se Denoni kaj pretirano grejejo med delovanjem, ker sedanjega Onkya komaj lahko primem po parih urah delovanja, ampak je zadeva bila tako vroča že od začetka, ni čudno da je skurilo ploščo z hdmi-ji, katera je bila menjana pod garancijo.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
2.046
75
63
Vem, ampak sem se mislil malo posodobit.
Še to me zanima ali se Denoni kaj pretirano grejejo med delovanjem, ker sedanjega Onkya komaj lahko primem po parih urah delovanja, ampak je zadeva bila tako vroča že od začetka, ni čudno da je skurilo ploščo z hdmi-ji, katera je bila menjana pod garancijo.
Kje se pa nahaja tvoj Onkayo? Da ni v kakšnem utesnjenem prostoru, še posebno, ali je dovolj prostora nad reciverjem?

damirj

Guru
9. maj 2012
6.140
2.876
113
Preskoči Denon 2800, razen če greš na višje na model 3800. Poglej še Sony TA-AN1000, za cene pobrskaj okoli, zna biti bližje spodnjemu znesku.

22. jul 2007
14.990
2.559
113
125
Po veliko prebranih reviews z 1-2* na Amazonu, niti Denon ne Sony nista ravno perle, tako da res nisem več siguren kaj bi sploh vzel.
Očitno je kvaliteta zelo padla pri vseh proizvajalcih :obesise:

irwin

Guru
13. mar 2008
1.971
648
113
Link na temo. Morda najboljse debate v slo prostoru. Cen ne omenjam.
Pac vsak po svojem toslu...
Je pa res da pod jurja ze tezko dobis kaj z novodobnimi piskotki.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.353
228
63
Celje
Nič sicer nisi napisal, katere zvočnike imaš priklopljene gor, ampak če si bil do sedaj zadovoljen z močjo, ki ti jo je nudil Onkyo, bo tudi Denon 2800 dovolj močan. Bi pa vseeno priporočal (kot Damir), da poskusiš nekje dobiti Denona 3800. Ta namreč nudi kar nekaj več toka in rezerve za poganjanje zvočnikov in na ta način manj "kompresije" pri intenzivnejših prizorih. Mogoče bo tudi potegnil kaj več iz obstoječih zvočnikov.

damirj

Guru
9. maj 2012
6.140
2.876
113
Po veliko prebranih reviews z 1-2* na Amazonu, niti Denon ne Sony nista ravno perle, tako da res nisem več siguren kaj bi sploh vzel.
Očitno je kvaliteta zelo padla pri vseh proizvajalcih :obesise:
Glede na ceno (ampak je akcijska cena do konca tedna), prva izbira, imaš vse pokrito plus dobiš še Dirac Live (če ne rabiš, potem ni bistveno, je pa po mojem daleč najboljši RC):

Glede cene Sony imaš tu:

Saj z Denonom ni nč kaj posebej narobe, samo od vedno ima en tak po malem tečen zvok in potem to rešujejo z room correctionom, da uturi en blagi par dB drop na 2 ali 3kHz.

Pioneer pa ima zaščito, ki se vklopi pri pretiravanju, limp mode, če ga ne zaganjaš v višave, potem problema ni (imam med drugim tudi lx305, super happy)

To je sicer za višja modela, toliko za občutek
in

Za Sony ni nič kaj takega na voljo.

Glede na ceno, perfekten ne bo noben...

22. jul 2007
14.990
2.559
113
125
Nič sicer nisi napisal, katere zvočnike imaš priklopljene gor, ampak če si bil do sedaj zadovoljen z močjo, ki ti jo je nudil Onkyo, bo tudi Denon 2800 dovolj močan. Bi pa vseeno priporočal (kot Damir), da poskusiš nekje dobiti Denona 3800. Ta namreč nudi kar nekaj več toka in rezerve za poganjanje zvočnikov in na ta način manj "kompresije" pri intenzivnejših prizorih. Mogoče bo tudi potegnil kaj več iz obstoječih zvočnikov.
Zvočniki so malo mešano na žaru in nekako delujejo v kombinaciji B&W, Jamo in Canton, vem pa da niso ne vem kaj, pa tudi namena jih nimam zaenkrat posodabljati.
Denon 3800 je že malo izven budgeta, verjam pa da je veliko boljša izbira od 2800.

22. jul 2007
14.990
2.559
113
125
Glede na ceno (ampak je akcijska cena do konca tedna), prva izbira, imaš vse pokrito plus dobiš še Dirac Live (če ne rabiš, potem ni bistveno, je pa po mojem daleč najboljši RC):

Glede cene Sony imaš tu:

Saj z Denonom ni nč kaj posebej narobe, samo od vedno ima en tak po malem tečen zvok in potem to rešujejo z room correctionom, da uturi en blagi par dB drop na 2 ali 3kHz.

Pioneer pa ima zaščito, ki se vklopi pri pretiravanju, limp mode, če ga ne zaganjaš v višave, potem problema ni (imam med drugim tudi lx305, super happy)

To je sicer za višja modela, toliko za občutek
in

Za Sony ni nič kaj takega na voljo.

Glede na ceno, perfekten ne bo noben...
Hvala za linke, do sedaj sem nabavljal iz DE edino preko Amazona, tako da teh trgovin ne poznam in njihovih praks z pošiljanjem artikla nazaj, če kaj ni v redu.
Vidim pa res, da ima vsak reciver po prebranem svoje hibe in pa sploh če naletiš še na"ponedeljkov" izdelek si pečen.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.272
156
63
Da se malo vmešam - tudi sam menjam starejši AV sprejemnik Yamaha za nekaj modernejšega - gledam AVR-X1800H.

Je v tem cenovnem razponu pri nas voljo še kaj?

damirj

Guru
9. maj 2012
6.140
2.876
113
Hvala za linke, do sedaj sem nabavljal iz DE edino preko Amazona, tako da teh trgovin ne poznam in njihovih praks z pošiljanjem artikla nazaj, če kaj ni v redu.
Vidim pa res, da ima vsak reciver po prebranem svoje hibe in pa sploh če naletiš še na"ponedeljkov" izdelek si pečen.

hidden audio je OK.

Da se malo vmešam - tudi sam menjam starejši AV sprejemnik Yamaha za nekaj modernejšega - gledam AVR-X1800H.

Je v tem cenovnem razponu pri nas voljo še kaj?

Ne vem kako ceno imaš za X1800, ampak najnižje kar sem videl je 570€, dodaj še 130€ in vzemi Pioneerja lx305, link imaš zgorej. Razen če si res želiš DAB in HEOS. Pioneer ima DTS Play-Fi, več kot dostojna alternativa HEOSu-

22. jul 2007
14.990
2.559
113
125
Kakšna pa je razlika pri Pioneerju med Elite serijo in navadnim , kakor razumem?
Pa tem iz tvojega linka.
Pa tudi ta opis artikla iz Amazona se mi ne dopade.
Opazil sem naslednje točke:
1. Kalibracija Dirac Live je odvisna od posodobitve programske opreme. Imam dve stari meritvi, ki ju moram zato še naprej uporabljati.
2. Nastavitve izenačevalnika je treba po vsakem vklopu ponovno naložiti.
3. Upravljanje prek aplikacije je slabo, saj vhodni signali prispejo z znatno zamudo, ne glede na to, ali so prek LAN ali WLAN.
4. Drugi DSP programi ne uporabljajo Dirac in vsi zvenijo enako gladko.
5. Funkcija prek HDMI se ne usklajuje, kot bi morala. Čeprav sprejemnika ne želim samodejno vklopiti, se vedno znova vklopi skupaj s televizorjem.
6. Meni z možnostmi se na televizorju ne prikaže. Sprva je delovalo, a po posodobitvi programske opreme se mi zdi, da ne deluje več.
7. Traja celo večnost, da se prikažejo shranjene postaje za DAB+ radio.
8. Priklic postaj traja precej dolgo, še posebej ker se aplikacija slabo odziva.

Številne možnosti povezave in zvok so pozitivni.

Vendar je naprava težko uporabljiva vsak dan.

Naprave ne bi kupil več.

damirj

Guru
9. maj 2012
6.140
2.876
113
Sem si prebral angleški opis, ki mi je bolj razumljiv, kot tale v SLO..
1. imaš (samo) tri slote za dirac live (verjamem, da ni realne potrebe po več, ampak vsaj še enega ali dva več bi pa ja lahko dali), vsi ostanejo vidni po posodobitvah in seveda lahko preklapljaš med njimi. Je pa res, da obstaja Dirac Live za računalnik in za telefon in aplikaciji med sabo nista kompatibilni, meritve s prvo lahko urejaš samo s prvo in meritve z drugo lahko urejaš samo z drugo. Preklapljanje med njimi je pa vseeno možno.
2. Ma ne drži ne
3. Dela normalno in dosti zadovoljivo
4. Ja to je pa normalno delovanje. DSP fukcije, če misliš na EQ nastavitve so po izvedeni RC izključene
5. Prej sem imel Sony TV in zdaj LG OLED B3 in deluje perfektno
6. Seveda se prikaže, ampak kot povsod moraš tudi tu izbrati na TV pravilen HDMI port, običajno pač imaš AVR priključenega na HDMI z (e)ARC
7. ? Nič jasno, dela OK
8. ? beri 7.

mcn

Majstr
3. sep 2007
2.070
317
83
Slovenija
sem bil cca 4 mesece na istem kot ti, odločll sem se za denon s-970h (kolega mi je svetoval da naj si na geizhals.at nastavim cenovni alarm) in sem ga dobil za 350 €. Za svoj denar odlično, google cast in ostalo seveda brezhibno deluje.

damirj

Guru
9. maj 2012
6.140
2.876
113
Hvala, kaj pa tisto Elite pomeni, boljša serija ali kaj?
Oboje je "Elite", je pa to pri Pioneerju malo zmede. LX modeli so bili izključno za USA in japonski oz azijski trg in so nekoč imeli oranžen displej, za EU tržišče pa so bili modeli brez LX (in tudi druge številke, npr VSX-935) ki so imeli moder displej. Zdaj pa so tudi modeli LX za EU namenjeni in imajo tudi DAB (bom pogledal na mojem, se res ne spomnim, ker ne potrebujem) in moder displej. Res kolobocija okoli tega.. Kaj točno naj bi pomenil M2 nimam pojma, bi rekel tako na uč samo, da ga dobiš posodobljenega z zadnjim FW, ker funkcijsko kar mi je ven vrgel chatgpt je vse tudi na neM2 modelu, tudi na spletni strani je model samo brez M2. In ker Pioneer, Onkyo, Integra spadajo pod isto firmo, so to tudi bolj ali manj iste naprave oz najdeš v teh treh znamkah isto zadevo, mogoče Onkyo kaka funkcija več, Integra pa še več kot Onkyo. Prio Pioneerju kar pogrešam je to, da bi lahko za vsak izhod posebej določal ali je small ali large oz. še boljše kar HPF filter, kar se mi zdi da Onkyo ima in pa Denon začenši z modelom X2800 tudi. Ni nekaj pretirano hudega ler nima, ma vseeno, lahko tebi kaj pomeni.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou