Em...nisem te spraševal kaj ti ni všeč, samo glede delovanja OS-a sem ti želel "razjasnit", da teh problemov z naloženimi appi enostavno ni (količino). Kdaj je kriv kak app, so pa vsi nekako preverjeni in MS, ko je marketplace dosegel 80k zdaj konkretno briše appe, ki so slabi ali pa phishing ipd.
1. Seznam z appi je grozen, sam kakih folderjev pa spiskov ikonc pa ne rabim, ker lohk zberem konkurenta, ki prav najedata s tem. Seznam je grozen, ker je samo ena vrstica (in to zgleda zdaj tudi v WP8) in je čisto neizkoriščen plac. Želel bi tudi, da če prilepim npr. camera roll kot ploščico na homeskrin, da zgine iz seznama appov, ker je povsem jasno, da bom do njih dostopal prek žive ploščice.
2. Gum on/off v nastavitvah? Zakaj hudiča bi to rabil? Držiš power pa slidneš dol pa se telefon sklop. Ne vem zakaj bi tud moral restartat telefon? Od kar imam windows phone cegle, sem to "moral" naredit ene 5x v enem letu in pol. Ene 3x od tega je blo, da mi ne odpre marketplace-a (se takoj sam zapre), restartam in dela. Ostalo je blo pa ene 3-5x na HTC trophy, da se mi na dotik ni več odzival, restart in to je blo to. Zaradi appa, se ne spomnim, da bi moral restartat telefon, pa sem mel odklenjenega ipd.
3. Setting menu je meni prav lepo posortiran, sicer ga pa "nikoli" ne uporabljam. Če kaj uporabljaš redno, si narediš nek live tile. Nikoli ne sklapljam wireless ali pa šarim po nastavitvah...roko na srce, na WP7 nimaš sploh kaj veliko za nastavljat. Vpišeš live account pa dodaš maile ipd. pa je to to. Če moraš stalno nekaj šarit po nastavitvah, pomeni, da telefon ne deluje tako kot bi ti pričakoval.
Sicer pa te do nastavitev (določenih) pripelje tudi aplikacija (npr. v mail-ih maš settinge in te vrže direktno na nastavitve za mail, ni treba it zato v settinge).
Glede lockscreena in home screena pa zgleda, da bodo antireklamo naredli reviewerji in taki, ker ne nastavijo nič osebnega. Pol ti pa kaže na pol prazen home screen, brez vstavljene sim kartice ipd. Potem so pa ploščice mrtve in tudi druge aplikacije, ki zaživijo šele z vsebino, velikokrat tudi z osebno vsebino.
Sicer pa za WP obstaja page, kjer lahko podaš predloge. Celo odzivajo se, samo moj predlog so rešili šele z WP8 ampak so mi pa odpisali, da je moj predlog implementiran.
Po 1 letu.