Windows Phone 8

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
tole zgleda cist proper. sej se je tudi meni vcasih dalo brat milijon strani forumov in probavat rome, ampak me je minilo niti nimam vec casa za to. zato samo pocakam na 8x (se 2 tedna!), potem pa v akcijo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kako funkcionirajo WP telefoni ko so obremenjeni? Lahko bi že preveril kak WP in ne bi blo treba čakat na WP8, ki bo definitivno še bolje deloval.

Pri WP je edino, kar se "zatakne", kak app, ki ima same live podatke in je treba pač te podatke naložit prek neta, kar lahko povzroči "zatikanje".

S količino appov pa na windows phone prav nič ne vplivaš, največja "sprememba" je, da dobiš seznam po abecedi in da je precej dolg in smotan pregled nad vsemi appi:

Restart-Phone-App-List.jpg

Ima pa to brezhibno delovanje svoje negativne strani zaenkrat. Omejeno število appov (niti ne vem kolk jih zmore iOS ali Android, sklepam da več), omejeno delovanje appov v ozadju (windows phone jih po večini zamrzne).....

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kaj mi ni všeč na wp8?

1. Seznam z appi.Nujno bi morala bit opcijsko mreža s folderji.
2. Gumb za on/off v nastavitvah.Hmmm?
3. Settings menu je razmetan

Sem si zdaj po dveh videjih ustvaril sliko, da bi lahko pri Microsoftu precej bolj dodelali podmenije in podnastavitve.V primerjavi z ios zgleda prav smešno.Android pa je oblikovno neka mešanica z še največ opcijami prilagoditve na uraden način, kar je vbistvu največja hiba omenjenih ios in wp8.Plain lockscreen proti nabitemu s kvadratki, ki so hiperaktivni heheh

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
So na netu kaki videi, kjer je vidno, kako deluje browser? Torej da nekdo snema telefon, na telefonu pa ima odprt IE10 in pač "surfa naokoli" ?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Em...nisem te spraševal kaj ti ni všeč, samo glede delovanja OS-a sem ti želel "razjasnit", da teh problemov z naloženimi appi enostavno ni (količino). Kdaj je kriv kak app, so pa vsi nekako preverjeni in MS, ko je marketplace dosegel 80k zdaj konkretno briše appe, ki so slabi ali pa phishing ipd.

1. Seznam z appi je grozen, sam kakih folderjev pa spiskov ikonc pa ne rabim, ker lohk zberem konkurenta, ki prav najedata s tem. Seznam je grozen, ker je samo ena vrstica (in to zgleda zdaj tudi v WP8) in je čisto neizkoriščen plac. Želel bi tudi, da če prilepim npr. camera roll kot ploščico na homeskrin, da zgine iz seznama appov, ker je povsem jasno, da bom do njih dostopal prek žive ploščice.

2. Gum on/off v nastavitvah? Zakaj hudiča bi to rabil? Držiš power pa slidneš dol pa se telefon sklop. Ne vem zakaj bi tud moral restartat telefon? Od kar imam windows phone cegle, sem to "moral" naredit ene 5x v enem letu in pol. Ene 3x od tega je blo, da mi ne odpre marketplace-a (se takoj sam zapre), restartam in dela. Ostalo je blo pa ene 3-5x na HTC trophy, da se mi na dotik ni več odzival, restart in to je blo to. Zaradi appa, se ne spomnim, da bi moral restartat telefon, pa sem mel odklenjenega ipd.

3. Setting menu je meni prav lepo posortiran, sicer ga pa "nikoli" ne uporabljam. Če kaj uporabljaš redno, si narediš nek live tile. Nikoli ne sklapljam wireless ali pa šarim po nastavitvah...roko na srce, na WP7 nimaš sploh kaj veliko za nastavljat. Vpišeš live account pa dodaš maile ipd. pa je to to. Če moraš stalno nekaj šarit po nastavitvah, pomeni, da telefon ne deluje tako kot bi ti pričakoval.
tongue-1.gif
Sicer pa te do nastavitev (določenih) pripelje tudi aplikacija (npr. v mail-ih maš settinge in te vrže direktno na nastavitve za mail, ni treba it zato v settinge).

Glede lockscreena in home screena pa zgleda, da bodo antireklamo naredli reviewerji in taki, ker ne nastavijo nič osebnega. Pol ti pa kaže na pol prazen home screen, brez vstavljene sim kartice ipd. Potem so pa ploščice mrtve in tudi druge aplikacije, ki zaživijo šele z vsebino, velikokrat tudi z osebno vsebino.

Sicer pa za WP obstaja page, kjer lahko podaš predloge. Celo odzivajo se, samo moj predlog so rešili šele z WP8 ampak so mi pa odpisali, da je moj predlog implementiran.
cheer.gif

Po 1 letu.
tongue-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
1. Pri seznamu bodo verjetno dodali opcijo mreže.Zaenkrat je nepregledno.

2. Gumb on/off sem mislil na vse on/off ui gumbe v settings za različne nastavitve.Lepši bi lahko bil. Kot tudi določeni podmeniji.Zgleda, kot da so 2 stila uporabili v vsem UI. Določene , redke zadeve, mi grafično niso všeč. Večina pa je zelo prijetnih na pogled.

3.Odlično, da preverjajo appse preden jih dajo v market. Kak za vraga lahko google play še vedno deluje brez tega?!? Virusov je že kar nekaj... Sem že enga samsung ace reševal, ko je znanec dobil prek nhl2012 virus in skoraj ostal brez kontaktov.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Hja...ti so pa meni super...

Alarm je poln teh swype stikal in so mi super....sam swype levo desno...lepo veliko, jasno, pregledno....

Alarm-Clock-for-Windows-Phone_1.jpg

Estetsko me v windows phone izredno moti, da je mail vmesnik vedno bel....cel fakin OS maš lepo na črni podlagi, kar se mi zdi izredno pregledno in edina "možnost" na telefonu, da vidiš vse BP na soncu brez odvečnih wallpaperjev in nekih iOS leder ponaredkov.

Sicer pa je zdaj zgleda invertan tudi mail app:

WindowsPhoneEmail.jpg

Že zaradi tega bi vzel WP8 devajs.
evil.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Windows Phone 8 might be officially out, but the Windows Phone 7.8 update is nowhere to be found. Microsoft even ignored the matter during the press conference yesterday.

Latest online rumor has it, the Windows Phone 7.8 will be released a few weeks after the first WP8 devices hit the shelves. Then we would have to wait for the first wave of cheap WP7.8 devices that will run the release out of the box and later all old-gen Windows Phone handsets will get the update as an OTA or via Zune.

We guess all of the previous Windows Phone owners would have to wait at least a month to get the goodies brought by the 7.8 update. Let's hope the update will be worth the wait.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Kako bo zdaj z nokia navigacijo na ostalih not-nokia telefon? se bo dalo spedenat gor ali je samo za nokio?

Kaj pa ostale navigacije, recimo igo?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Na wp8 bo nokia maps z opcijo offline, tako na htc, kot tudi na samsungu.iGo pa boš lahko kupil ja.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Tudi offline na ostalih proizvajalcih? Zanimivo, očitno bodo plačevali licenco nokii.

Vse tak kaže ja.
1614018-Untitled.png

Priponke

• 1614018-Untitled.png
    1614018-Untitled.png
    164,3 KB · Ogledi: 134

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne...jaz bom ostal na ingliš.
tongue-1.gif

Sicer pa za tistih 5 besed angleščine na takem smartphone-u....eh.
rolleyes-1.gif