Windows Phone 8

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tole pa je za mene en velik fail:

Citat:

This one is huge: developers can now have their apps communicate with other third-party apps. This means that if one app has to hand you off to another to offer relevant content, it can do so. For instance, a Yelp app could launch your favorite GPS navigation app in order to provide you with step-by-step directions on how to get to that Mexican restaurant with all the rave reviews.

Contracts ? Android Intent sistem.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Poglejte ta optimiziran browser v WP8. Porušil tudi iPhone 5 in Galaxy S3.

http://www.phonearena.com/news...er-test_id36096

sunspider-test-png.jpg

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Ostalih testov na tisti strani ni bilo objavljenih....
hmm, tu pa kaže drugačno sliko..
Sicer pa ne glede na to, je dejstvo da je WP8 v realnosti eden najbolj oz. če ne že najbolj tekoč in hiter sistem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Čeprav ne vemo...oz jaz vsaj ne vem..kakšni testi točno so to, in od česa je odvisen rezultat. Če so kakšni generični testi, ki bazirajo zgolj na CPU, potem je logično da dual core ne more parirat quad core.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Ostalih testov na tisti strani ni bilo objavljenih....
hmm, tu pa kaže drugačno sliko..
Sicer pa ne glede na to, je dejstvo da je WP8 v realnosti eden najbolj oz. če ne že najbolj tekoč in hiter sistem.

Ti maš neka čudna dejstva povsod. Kot da si že držal v roki wp8 telefon
hysterical-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Kot bi rekel zate, da se ne znaš sprijaznit z dejstvi!
grin1.gif

Poglej teste phonearena, engadget, youtube itd...
Že WP7 je z enojedrnim v večini primerov bolj tekoč kot katerikol Android.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Kot bi rekel zate, da se ne znaš sprijaznit z dejstvi!
grin1.gif

Poglej teste phonearena, engadget, youtube itd...
Že WP7 je z enojedrnim v večini primerov bolj tekoč kot katerikol Android.

Tekoč že, ne pa tudi zmogljiv.Če s trenutnim hardwarom ne pride dovolj blizu po točkah, tudi prej na "osiromašeni" strojni opremi ni mogel konkurirat.

Treba še v praksi videt, ko maš gor nekaj GB muzike, 3 mail račune, 100 appsov itd... kak stvar dela
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Ja kdo pa uporablja 100 appsov no
smile-1.gif

Kako pa je s predvajanjem MKV in podobnih formatov na WP8 ?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
449
83
Stvar tudi mene zelo mika, sploh, ker bom verjetno kmalu primoran zamenjat telefon...

...ampak cene so pa
uf-1.gif
Sicer bi enako lahko rekel za velikost, edino mali HTC mi je sprejemljiv po obeh kriterijih.

Jasno, da top novosti ne morejo biti poceni, ampak če si minoren igralec na duopolnem trgu, si s takšno cenovno politiko verjetno koplješ grob? Poleg tega so cene novim WP telefonom v preteklosti kar precej padale, tako da plačat 500€ za nekaj, kar bo čez pol leta v štacunah na voljo za 300€, tudi ni ne vem kakšna vzpodbuda kupcem. No, sej lahko da se motim.

Počakam na oba HTCja, da ocenim build quality in kako sedeta v roko ter se odločim... (ostat na iOS?
evil.gif
)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja kdo pa uporablja 100 appsov no
smile-1.gif

Kako pa je s predvajanjem MKV in podobnih formatov na WP8 ?

Kdo? Vsaj polovica, če ne več...

http://internet2go.net/news/mobile-platforms/nielsen-average-number-apps-smartphone-now-41 Maj 2012

Pa ne mi zaj rečt, zakaj rabim 100 ali še več appsov/špilov.Mam jih, da jih lahko pokoristim, ko je prilika ali ko jih dejansko rabim.Pa če je to 5x na leto...

.mkv se bo verjetno dalo poganjat s kakim programom.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Stvar tudi mene zelo mika, sploh, ker bom verjetno kmalu primoran zamenjat telefon...

...ampak cene so pa
uf-1.gif
Sicer bi enako lahko rekel za velikost, edino mali HTC mi je sprejemljiv po obeh kriterijih.

Jasno, da top novosti ne morejo biti poceni, ampak če si minoren igralec na duopolnem trgu, si s takšno cenovno politiko verjetno koplješ grob? Poleg tega so cene novim WP telefonom v preteklosti kar precej padale, tako da plačat 500€ za nekaj, kar bo čez pol leta v štacunah na voljo za 300€, tudi ni ne vem kakšna vzpodbuda kupcem. No, sej lahko da se motim.

Počakam na oba HTCja, da ocenim build quality in kako sedeta v roko ter se odločim... (ostat na iOS?
evil.gif
)

Jaz definitivno do poletja 2013 ostajam na iOS, pol pa ko bo veliko wp8 telefonov na izbiro, pa bomo vidli, če so vredni svojega denarja, kako funkcionirajo ko so obremenjeni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Uff...friki....zgleda sem obstal v nekem času, jaz imam na mojem telefonu ene par aplikacij, ki jih rabim, vse drugo je bilo gor nekaj časa, pa letelo dol. V bistvu niti na laptopu nimam 100 programov, kaj šele da bi na nekem telefonu imel
smile-1.gif

Drugače pa cena za HTX 8X semi sploh ne zdi pretirana, 500 eur...lumia pa ima kar visoko ceno ja.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Na PCju tut nimam 100 appsov, na telefonu jih pač mam ogromno.Zakaj pa jih nebi mel? Kaj bom z nezasedenim placom? Na PCju je so izgovor torrenti recimo.

Treba bo počakat na video primerjavo ios/wp8/android.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Ne vem, sploh nimam cajta niti interesa se toliko ukvarjat s telefonom...kaj naj nonstop brskam po app store-u in downloadam nekaj.... tudi na PCju imam polno placa, nezasedenega, ne vem zakaj bi na silo nekaj polnil, če ne uporabljam.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Če bi ime facebook, twitter in ta "novodobna" socialna sranja, bi WP že imel davno.

Samo eni smo zgeda (pre)stari za ta sranje
smile-1.gif