Windows Phone 10

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Mene zadnje poteze Microsofta počasi odaljujejo od WP. Se mi zdi da se jim čisto meša.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Pa ravno W10 je končno to, kar je Microsoft obljubljal že ob izzidu WP. So si vzeli cajt sicer:)

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Več berem na Windos central, bolj se mi zdi da bodo res propadli. Novi telefoni z napol delujočim operacijskim sistemom, ukinjanje določenih programov.... Ljudje se jih bodo počasi naveličali....

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To, da vsi poročajo, je larifari. Sem bil v isti koži kot ti in nekaj mesecev upal, da je problem v softwaru in da bo naslednja verzija W10 rešila problem, pa nikoli ni. Rešitev je bil samo servis.

Nokia care suite, ampak moraš imeti pravo verzijo, ne vem pa več katero. Potem pa samo priklopiš telefon in greš v test mode, tam imaš potem na voljo vsega boga, med drugim tudi snemanje na vsak mikrofon posebej. In lepo vidiš, kateri te zeza in kateri dela b.p.

Pa res, 3. in 4. mikrofon ne delata.
crazy1.gif
Bom poslal na servis.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Identičen problem je bil pri meni. To je klasična napaka 930 modela, sem že pisal o tem tukaj.

Meni je servis rešil v 10 dnevih in od takrat deluje b.p.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik alcazar pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To, da vsi poročajo, je larifari. Sem bil v isti koži kot ti in nekaj mesecev upal, da je problem v softwaru in da bo naslednja verzija W10 rešila problem, pa nikoli ni. Rešitev je bil samo servis.

Nokia care suite, ampak moraš imeti pravo verzijo, ne vem pa več katero. Potem pa samo priklopiš telefon in greš v test mode, tam imaš potem na voljo vsega boga, med drugim tudi snemanje na vsak mikrofon posebej. In lepo vidiš, kateri te zeza in kateri dela b.p.

Pa res, 3. in 4. mikrofon ne delata.
crazy1.gif
Bom poslal na servis.

Katera verzija omogoča test ?
Da stestiram in priložim spisek, ko gre na servis ... se je nabralo že kar nekaj napak.
Mora biti za garancijo naožen WP8.1 ali je lahko WP10 ?

LP

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Jaz sem delal z Lumia Phone Test Application 6.0.9

Me pa tudi zanima, ali moraš dati nazaj na 8.1, preden ga daš na servis? (nisem šel brat pogojev pred namestitvijo developer preview...
grin1.gif
)

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Citat:
Uporabnik mat pravi:
Več berem na Windos central, bolj se mi zdi da bodo res propadli. Novi telefoni z napol delujočim operacijskim sistemom, ukinjanje določenih programov.... Ljudje se jih bodo počasi naveličali....

Je treba včasih tudi razumet, kaj sploh piše. Si naletel na večni problem interneta - kup ljudi dejasnko piše samo neumnosti. Iz tega plevela ločit zrnje je težko. Ljudje smo vedno bolj ovce, vedno bolj nasedamo in vedno lažje. Seveda pa lahko trdiš tudi za darjana, da naseda optimističnim obljubam MSja, ampak koga briga. Res ste že tečni s tem nekim kvazi poznavanjem scene v pesimistični obliki. MS se je odločil delat svoje izdelke tipa all-in-one in to je tudi prihodnost. Apple, Google, MS pa še kdo, bodo vsi ščasoma prešli v univerzalne aplikacije, eni malo prej, drugi kasnej. Z današnjimi procesorji je to mogoče dosežt. Največja beda je to, da pri vsej tehnologiji, ki jo premoremo, ne morem poganjat apple aplikacije na windowsih ali obratno. To se bo prej ali slej nehalo, začenja prvi MS z res nekim konkretnim preskokom, če odštejemo emulatorje.

Pa on topic spet, jaz če bi bil šef razvoja, tudi ne bi vozil dva skoraj enaka produkta za 3 verzije OS, ker je to res brezveze, glede na to, da migrirajo vse na UWP. Zato lahko v kratkem še pred koncem HERE maps, lahko pričakujemo Mapse ali kakorkoli se bo že imenovalo v UWP izdaji.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Pa ravno W10 je končno to, kar je Microsoft obljubljal že ob izzidu WP. So si vzeli cajt sicer:)

W10 naj bi bil to kar so obljubljali, ampak žal še ni. Razumem da so spremembe ogromne, ampak treba bi bilo narediti nekaj bonbončkov za uporabnike, ne pa jih ukinjat.

Samo dva primera hudih pomanjkljivosti za leto 2016:

950XL ima vrhunsko kamero...AMPAK, ne da se narest panorame (haha WTF?!) in ni več funkcije, ki je bila na 8.1, da si posnel več slik potem pa sestavil skupaj sled predmeta ali pa s slike brisal osebe. Enostavno ni več.

Slow motion snemanje, sicer nekako deluje ampak ni zvoka. Zopet WTF?!

In takšne neumnosti najdeš na vseh področjih, naj bo koledar, outlook, navigacija, edge, vse povsod je narejeno na pol. Potem se pa kurčijo z nekim iris skenerjem, ki je ena večjih neumnosti, narejenih na silo, samo da bo nekaj drugače od konkurence, četudi je v praksi neuporabno.

Močno upam da bo z redstonom poleti kaj bolje.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Kaj je pri outlooku, koledarju in navigaciji narobe?

Panoramo recimo tudi jaz pogrešam, čeprav ni da sem jo velikokrat rabil.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Kaj je pri outlooku, koledarju in navigaciji narobe?

Panoramo recimo tudi jaz pogrešam, čeprav ni da sem jo velikokrat rabil.

Jaz tudi ne rabim panorame, ampak na k**** mi gre to da je ni, pa tudi če bi jo samo enkrat uporabil
smile-1.gif

Uporabljam 950XL na uradni verziji .164:

Outlook: še vedno katastrofalno počasno downloadanje pripetih datotek (pa ni važno ali je slika, video, docx, xlsx, pdf,...). Pa če karkoli spreminjaš v nastavitvah sinhroniziranja, imaš 99% možnosti, da se bo telefon segrel in zelo hitro skuril baterijo. Outlook se je naenkrat odločil in mi v notification centru kaže maile iz enega računa, iz drugega pa ne in se ne da nastavit (ali pa ne znam). Ne da se tiskati iz outlooka.

Navigacija: Že dvakrat se mi je zgodilo, da enostavno ni delala, kot da ne bi imel vgrajenega GPSa. Pa to, da se na računalniku ne narediti poti in jo potem uporabiti na telefonu (to se je pri HERE dalo). Sem pa ravnokar ugotovil, da se da iz zemljevidov printat, kar je kul:)

Koledar: Trenutno se ne spomnem:))

Budilka: sem pa tja se zgodi da ne dela ali pa, da telefon tuli, ekran je pa črn in se ga ne da zbudit.

Edge: ni sinhronizacije odprtih zavihkov (pri explorerju na 8.1 je to lepo delalo). Zadnje čase imam problem pri iskanju slik po internetu, cortana najde npr sliko oblakov, ampak ko jo tapnem, se je nikakor ne da odpreti, samo pikice se vrtijo v smeri urinega kazalca in to je to. Odpreš edge, vpišeš URL in pritisneš enter, URL postane črn in se nič ne zgodi. Odpreti moraš nov tab in ponoviti vajo, potem pa dela.

Onedrive: daš uploadat neko datoteko v onedrive in samo ugibaš lahko, kdaj bo tam. Morda čez 5s, morda jutri, morda naslednji teden. Zelo dobro bi bilo, če bi implementirali offline sinhronizacijo, to so pred časom obljubljali.

Tiskanje iz officea: Ni nastavitev, edino gumb print, ne da se izbrati papirja, enostranskega/dvostranskega tiskanja, ipd. Ampak ok, to je že advanced.

uf..sedaj se bolje počutim
write.gif

p.s. še tole: hey cortana ima še vedno bug, če je vklopljena se dokaj redno dogaja, da na celi črti odpove noise cancelling med pogovorom in zato je zadeva neuporabna
frown-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Hmm zanimivo..

Outlook: OK če to tebi dela res ni ql, meni deluje normalno. Edino kar heca, je da včasih z ročno sinhornizacijo hipno prenese nove elemente, včasih (beri 1 na 50 poskusov) prenese ne sploh.

Navigacija: jo redko rabim, ker imam v avtu vgrajeno, ampak ima res edini minus to, da nima alternativnih poti.

Edge in Onedrive: dejmo bit optimisti in bo nekoč odpravljeno vsaj to kar misliš. Čeprav onedrive dela kar OK, pogrešam edino večjo hitrost nalaganja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Meni tudi dolgo pobira priponke, tako na telefonu kot na tablici. IMO je kriv google.

Navigacija meni pri Maps problem da ni slo jezika, ostalo je veliko boljše od Here.

Edge je še v povojih, tako pri desktopih kaj šele pri mobilnih. Bi pa naj nova verzija edge-a podpirala extensions, tako da delajo v to smer.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Verjamem da nekoč bo porihtano, tako kot so porihtali verzijo za računalnike, upam da redstone poleti prinese kaj pametnega.