To seveda ne drži, zame osebno. Moj primarni vzrok za WP je (bila) stabilnost in enostavnost delovanja in relativno dobri fotkiči, kar pa le še dodatno dopolni nižja cena od Iphona.
Sam sem na Windows Phone od 2010, če se prav spomnim, torej Samsung Omnia 7. Dejansko si 950 ne bi privoščil, če bi bila 700eur, ker bi imel še naprej 1020ko za prvi telefon. Ko pa je tista akcija prišla za 300 eur, pa ni bilo razmisleka. Ampak če je ne bi bilo, bi pač trajbal 1020ko naprej.
To za rabljene 650ke je pa druga zadeva in tukaj dejansko cena vpliva na nakup. Ena je zamenjala shit Android, druga 925ko, tretja bo pa za backup. Oba uporabnika nista posebej zahtevna in izredno zadovoljna. Pri 50eur za aparat ni za razmišljat, definitivno pa je tudi ob nakupu za 140eur to bil top aparat glede na ceno. Takrat, ko še ni bilo jasno, da gre platforma WP navzdol. Definitivno pa to sedaj vpliva na ceno, tukaj se strinjam s tabo. Kar se mene tiče sem sedaj za kakšno leto, dve rešil uporabnike, upam samo, da Viber ali Facebook ne bo riknil
, pa sem na konju.
Edit: še v info: 60 let stara ženska brez težav prešaltala iz Androida na 650ko. 1 urna lekcija, dva klica in to je bilo to. Se ji pa samo smeji sedaj, ko nič ne šteka in memory low, itd. In seveda: ni to problem Androida, temveč shit Androida za takrat cca. 100 EUR. Zadeva od novega ni delovala prav, zadnjih par mesecev je bil pa pekel. Hotela je spet kupit nek shit za 100 eur, pa sem jo prepričal v to zadevo in še kar ne more verjet, da telefon za 50 eur tako dela.
Ob tem je pa še stajliš.