Windows 8 ?!

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
se ne taknem nadgradnje na 8.1
če bo kaj, še samo osmico dol vržem in dam 7 gor
grin1.gif
ali pa ubuntuja

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
danes prvo srečanje z WIN8 od frenda. kupil je leptopa z naloženimi 8, ki pa še niso aktivirani.
Product keya ni zraven, berem, naj bi bil v BIOS-u. Mi lahko kdo pove, kako zdaj to aktivirati.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Ti samo instaliraj windows, ti ni treba nič ne ključa pisati niti ga aktivirati. Widows se sam samodejno aktivira ko si na internetu.In to je to

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
A se res ne da na laptop, ki ima že naložen win8, nalozit še linux(debian) in uporabljati dual boot? Pozna kdo kakšno rešitev?

I

Izbrisan uporabnik 3287

Zakaj ne? Jaz imam na dveh dual boot. Sicer ne z linuxi. Sem pa w8 namestil kasneje.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Če kdo ve kako naj pove... Sem googlal vse zivo. Baje da se ne da.

Microsoft Windows really created a big mess for all Linux distributions.If you have a pre-installed Windows 8 system, you will probably never beable to install Ubuntu or any other OS in the normal (LiveCD/LiveUSB) orWubi way. This is because Windows 8 introduced several new features, ofwhich 2 are:      * UEFI which substitutes what we have known as the BIOS (which it        is an alternative to)      * Secure Boot which prevents anything but the installed operating        system, in this case Windows 8 from booting.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
SecureBoot se ponavadi da izklopiti v BIOS, pardon, UEFI nastavitvah.

Z UEFI pa "linuxi" delajo. (pač standarden pomen besede "dela" pri linuxu...)

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
V prejšnjem postu sem ti link označil s črnim in tam imaš celo podrobna navodila kako se zadeva izpelje, ti pa še kar naprej pišeš, da se ne da.
Če ti dela googlanje probleme, kaj bo šele potem, ko boš zadevo probal izpeljat.