Windows 8 ?!

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
S tem so ga konkretno kiksnili in v naslednjem večjem update bo to (delno) nazaj kot je bilo prej (Windows 8.1 baje čez kaki mesec na voljo zastonj nadgradnja z Windows 8).

Gumb je sicer še vedno tam, samo čisto v vogalu. Torej kazalec do konca v vogal, pa kliknit. (ko si v vogalu se taki "gumb" tudi pojavi)
Pa z WINDOWS tipko se še vedno da priklicati.

Pri prijavi pa lahko greš iz start ekrana na desktop z WINDOWS-D kombinacijo.

Kar pa dejansko manjka je start meni. Obstajajo 3rd party ponudbe, ampak zastonj verzije so bolj tak-tak.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
a je že kdo probal naredit recovery v win 8 na SD kartico ? al bom mogo kupit en 8 GB ključ
rolleyes-1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Trenutno imam sam tudi IObit...

Opazil sem, da če vtipkam besede, mi nekaterih stvari iz Control Panel ne najde. (ista beseda vtipkana na start screenu pa najde, enako na Win7)

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik jolko pravi:

Gumb je sicer še vedno tam, samo čisto v vogalu. Torej kazalec do konca v vogal, pa kliknit. (ko si v vogalu se taki "gumb" tudi pojavi)

Ce gres skrajno levo spodaj v kot se ven vrze win 8 meni, ce pa zgoraj levo skrajno se pa ven mece desktop.

Ce gres skrajno desno se ti ven vrze meni za search pa shutdow pa ostalo, samo meni noce vedno tisti meni skocit ven ce dam kurzor skrajno desno?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
a je že kdo probal naredit recovery v win 8 na SD kartico ? al bom mogo kupit en 8 GB ključ
rolleyes-1.gif

sem naredil recovery na usb, ampak je pa zdaj drug problem, prenosnik ima tisti vgrajen SSD oz flash pomnilnik, in zdaj ni variante da boota z USB, prebral že vse forume pa ne dela nič, gre pa za samsunga serijo 5

je že kdo dal ssd v kak tak prenosnik ?

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
472
27
28
44
MB
v bios-u je zaklenjena opcija boota iz medija (dvd,usb), sem imel isti problem na nekem novem asus prenosniku z win8 in sem rodil skoraj zraven preden sem našel in premaknil eno opcijo pod menijem boot options.. potem sem normalno lahko bootal iz usb-ja..ta novi uefi bios je pravi šit ne..

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
UEFI je že en čas.
Kaki šit je (G)UI pa je odvisno od avtorja, ne pa od UEFI standarda (eni imajo grafiko z miško in podobno).

Ponavadi imajo pri zagonu tipko za boot meni, recimo ESC. Je pa res težje opazit, ko končno obstajajo mašine, ki ne rabijo pol ure za zagon in tak hitro zleti mimo na ekranu...

I

Izbrisan uporabnik 3287

Se komu dogaja podobno: do sedaj trikrat: ob prižigu compa, se mi je napisalo (na crnem zaslonu): da ni operacijskega sistema? Pritisk reset gumba in zadeva se nalozi bp.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik simon_m34 pravi:
v bios-u je zaklenjena opcija boota iz medija (dvd,usb), sem imel isti problem na nekem novem asus prenosniku z win8 in sem rodil skoraj zraven preden sem našel in premaknil eno opcijo pod menijem boot options.. potem sem normalno lahko bootal iz usb-ja..ta novi uefi bios je pravi šit ne..

Vse sem ze preklikal pod boot priority ... Vec info? Al probam bios updejtat

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Pa si probal pred bootanjem ESC (pogosto imajo tudi tipko F8 za to, definitivno piše v navodilih katera je, ali še boljše, na ekranu, čeprav kot rečeno, to hitro zleti mimo, včasih celo nič ne piše, na nekaterih tipka TAB vklopi prikaz sporočil)?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
saj pridem do izbire kjer izbiram s česa želim bootat, usb disk, ssd disk in pa boot manager, ampak katerokoli opcijo izberem se ne zgodi nič

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
sem probal v biosu izklopit uefi secure boot pa protected signatures, ki kao prepreči nedovoljene posege med zaganjanjem pa še kr isto ... ne jebe sistema niti, sem včeraj kontaktiral samsung če je kaka uradna razlaga pa nič od njih

kak me irita vse to skupaj

apple.user.press
evil.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Eto. Klopfam iz Win 8.1 PRO. V bistvu, nič novega. Spodaj levo je knof z štirjimi okni in s klikom nanj te vrže na Meto namizje.
Še vedno pogrešam "klasičen" stat knof in bo treba poseči po 3th party rešitvah...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Žal nikjer ne najdem informacij kako dolgo traja ključ, verjetno 30 dni.

Tole sem uspel izbrskat

Citat:
Windows 8.1 Preview Expires on January 15, 2014

Your Windows 8.1 preview will expire in less than 7 month. Because we are expecting a final release of Windows 8.1 releasing later this year, it makes sense to set the expiration date a little after, which leaves you plenty of time to upgrade to the final release. You will be still able to use the Windows 8.1 preview, but will be restricted just like Windows 7 does.

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Sposodil si bom to temo za upam ,da ne preveč butasto vprašanje.
V Celovcu v Saturnu (tehnična trgovina a la Big Bang pri nas) sem videl da prodajajo operacijske sisteme Windows 8 pro po zelo ugodni ceni (vsaj mislim) 59.90 Eur. Ali kdo ve kako je s to zadevo? So nemška različica. Ali se to lahko normalno uporablja pri nas?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
- Pri Windows 8 lahko pri vseh različicah nastaviš/namestiš poljuben jezik
- Lahko se normalno uporablja pri nas
- Za 51,90€ prodajajo nadgradnjo iz Windows XP/Vista/7, kar pomeni, da potrebuješ licenco ene izmed prejšnjih različic.
- Za nakup samostojne verzije imajo ceno 93,90€ za osnovno in 135,90€ za Pro verzijo.
- Pri nas so cene malenkost višje: 72€ nadgradnja, 100€ osnovna, 139€ Pro.

Mimogrede za ostale: 8.1 bo na voljo 18. oktobra.