Windows 8 ?!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Sam ste pa res posebneži, da si niste pripravljeni vzet 5min za "dojet" nov koncept.

Ali pa enostavno ne uporabljat Metro vmesnika?
confused-1.gif
Lahko bi npr. napisali, da delujejo še bolje/hitreje kot Win7, ki so že tako delali bolje tudi na starejših kištah, sam da je blo rama dost.

Važno, da so XPji še vedno zakon....
hysterical-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Evo par ur na win8. Ojej. Take zmešanjave pa že dolgo nisem videl.

Primer, procedura za ugašanje računalnika:

Na win7:
- start
- gumb za ugašanje računalnika

Na win 8:
- z miško v spodnji ali zgornji desni rob.
- na desnio se pokaže toolbar z petimi ikonicami. sedaj se je potrebno držati desnega roba in z miško izbereš ikonico za settings. Ne smeš iti preveč levo, ker ti izgine ta toolbar.
- klikneš na power
- v popup meniju klikneš na shutdown.

alternariva je:
- Win + L
- klik na pozdravni ekran
- klik na power ikono v spodnjem desnem kotu
- v popup meniju izbereš shutdown
Catch pa je, da če si si premislil, moraš še enkrat vnesti geslo
frown-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Potem pa si nastavi da se ti računalnik ugasne ko stisneš gumb za vklop.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Kaj pa če ga hočem restartat, ali suspendirati?

Moj point je da so vse nastavitve pobrkljali.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:

Potem pa uporabi dobro in staro "alt+F4" metodo na namizju
wink-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Fantje se očitno nič ne naučijo od konkurence iz Cupertina. Operacijski sistem za desktop mašine z miško in tipkovnico ni isto, kot za tablice.
Apple še nikogar ne posiljuje z iOS za desktope in prenosnike. iOS je za touch screen, OS X ostaja za konvencionalno PC kramo in to z razlogom.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Apple še nikogar ne posiljuje z iOS za desktope in prenosnike. iOS je za touch screen, OS X ostaja za konvencionalno PC kramo in to z razlogom.
aplauz.gif

Ironija je, da M$ sploh ne bi imel veliko dela - cetudi bi vztrajal na sedanji "touch=mouse" zasnovi Win8 - ce bi dodal samo eno drobno nastavitev nekje v Control Panelu, kjer bi lahko vsak obkljukal, ce zeli uporabljati klasicen desktop s START knofom, ali pa "modernega/metro" z lego kockami ob pritisku na Start.
smirk-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:

Potem pa uporabi dobro in staro "alt+F4" metodo na namizju
wink-1.gif

Evo rešitev....
bonk.gif

Citat:
Do sedaj smo uporabniki operacijskih sistemov Windows le-te ugašali, ponovno zaganjali in se odjavljali preko gumba "Start". Gumba "Start" pa v novem operacijskem sistemu Windows 8 ni več. Do vseh teh funkcionalnosti se da sedaj priti na več načinov. Eni so daljši, drugi krajši. Do omenjenih treh funkcionalnosti lahko zelo hitro pridemo na primer z izdelavo bližnjic na namizju, kar vam bomo predstavili v tem članku.

Do bližnjic pridemo tako, da najprej z desnim gumbom na miški kliknemo v prazen prostor na namizju, izberemo opcijo "New" in nato "Shortcut". Za tem se nam pojavi novo okno. Če želimo ustvariti bližnjico za ugašanje operacijskega sistema, moramo v vnosno okno v tem oknu brez narekovajev vpsati %windir%\System32\shutdown.exe /s /t 0. Nato moramo klikniti na gumb "Next", napisati ime bližnjice in nato klikniti še na gumb "Finish". Bližnjica z želeno funkcionalnostjo bo takoj za tem že nared za uporabo. Ustvarjeni bližnjici pa lahko nato spremenimo tudi izgled. To naredimo tako, da z desnim gumbom na miški kliknemo na njo, izberemo "Properties" in nato v zavihku "Shortcut" kliknemo na gumb "Change Icon...". V novem oknu nato najdemo primerno sliko za bližnjico in izbor le še dvakrat potrdimo s klikom na gumb "Ok".

Postopek za izdelavo bližnjic za ponoven zagon in odjavo iz operacijskega sistema je enak, le da moramo za bližnjico za ponoven zagon operacijskega sistema v prej omenjeno okno vpisati "%windir%\System32\shutdown.exe /r /t 0", za bližnjico za odjavo pa "%windir%\System32\shutdown.exe /l".

VIR: RN

13.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
No, vsaj domišljijo imajo
grin1.gif

Mene bolj skrbi glede Media Centra. V originalu ga ni zraven, dokupit pa se ga bojda še ne da. Sicer na virtualki mi ga na ISOtu in kode iz pašnika inštalira, samo na legalnih pa tega ravno ne bi počel. No, mogoče bodo pa do 25. zadevo popravili (ko pride Win 8 na DreamSpark Premium).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
468
83
Tale metro mi je kar nekaj.?! zaenkrat. Mi ni prav nič všeč. No končna sodba bo čez nekaj mesecev. Sicer pa super, da so dali možnost testiranja. Prenosnik ga je dobil včeraj na HTPC pa bo treba precej načrtno pucat ker je le 128SSD not...
Morda pa še všeč postane vkolikor najdem smisel filozofije. Tudi android sem nekaj časa precej od daleč opazoval pa mi je sedaj za tablo in telefon super. Zaradi povezljivosti pa bo verjetno prednost na WIN.
Sicer pa trenutno mislim, da mi bo na HTPC ob uporabi MX Air miške kar simpatičen... Na prenosniku pa je precej sitno v metroju vogale loviti s touchpadom, kolikor sem zaenkrat delal...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz sem Win8 takoj naložil na HTPC in zvisel....

Treba je met fHD projektor, ker 720p ni dovolj vertikalnik vrstic, mora bit vsaj 768.
grin1.gif

Glede shutdowna ipd pa res morate doktorirat ja.
stupid-1.gif
Bi me čudilo, če še ni lepo ikonce ipf. za shutdown v metru, pa kr ploščica.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
mam ze final verzijo lepo instalirano v VMware, malce zbegano, ampak ko pogruntas sistem, je stvar prav krasna. najbolj uporaben shortcut je WIN+F, pa samo isces.
1. Poskusi se z misko na levi spodnji kot, se ti pokaze metro ikona pa desni klik. Tle dobis en lep menu za stare macke.
2. Naredi isto kot zgoraj, samo namesto desnega klika, ko dobis metro ikono, se z misko prestavis po skranjnem leve robu, pa dobis sidebar. Tle vidis, kaj vse imas odprto od Metro do desktopa in appsov.

I

Izbrisan uporabnik 474

Kolikor vem, naslednje leto ne pride nova verzija (alias Windows 9), temveč neke vrste nadgradnja Windows 8. Večja od Service Pack-a in manjša od nove verzije...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Spremenili bodo samo to, da bodo za service pack računali s tem, da mu bodo dali ime windows 8.5
zmaga.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
468
83

kako v WIN 8 ubiti desktop aplikacijo?
V celozaslonskem načinu frizne video predvajalnik s vklopljeno funkcijo "na vrhu". Kako ga zapreti? Ostane mirna slika in zvok špila dalje. Nobena od komand vgrajenih v aplikacijo ne dela prav tako ni površina aktivna za predvidene funkcije miši.
"task manager", ko ga odpreš je recimo lepo skrit zadaj in nimaš kaj brskat v njem...
metro dela, v desktop načinu pa prek zamrznjene slike video predvajalnika pokaže le nekatere funkcije metroja in "ALT + TAB" okno za preklop med aplikacijami.
Win7 v isti situaciji "rešuje težavo", če počakaš sam zapre ali pa z zaprtjem dialog okenčka zadevo pospraviš.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
1. -Z misko/prstom se pomaknes na vrh zaslona, se pojavi 'roka'.
- Kliknes in drzis z levo tipko miske ter povleces do podna zaslona. Tako se zapre metro aplikacija.

2. Ali pa gres na desktop -> levi spodnji kot -> se prikaze Metro ikona -> z drzeco levo tipko miske se vleces po skrajnem leve robu in dobis taskbar za vse aplikacije. Desni klik na aplikacijo in close.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
ksz
MSDNAA že ima. Verjetno bom jo tudi jaz v kratkem poskusil. Je že kdo ugotovil če je kakšna razlika med 64 bitno in 32 v hitrosti delovanja?
1566650-win8.jpg

Priponke

• 1566650-win8.jpg
    1566650-win8.jpg
    44,4 KB · Ogledi: 103