Windows 8 ?!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Da ne odpiram nove teme... ve kdo za kak aktivator za W8 64 pro

Sem jih ene 5 probal pa nič ne dela.
bonk.gif

Čene bom moral za resno delo, še sedmico intašlirat vzporedno
bonk.gif

Lahko tudi na PM

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Zaenkrat sanirano.

Samo je rabilo, da se je postavilo
d055.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
nevem kaj mircosoft čara s to osmico
bonk.gif

več kot pol leta deluje odličo, potem pa po posodobitvi zmrda gonilnike od grafične in zdaj gledam 800x600 resolucijo
bonk.gif

pravi biseri so

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Jaz sem sem včeraj namučil, da sem iz osmice spravil zloglasni Ukash virus, ki ga je sosedov mulo fasal na kišto z originalnimi windowsi. Vse lepo saniram, nato se mi po resetu vsakič znova in znova zažene v varnem zagonu..Tudi ko sem mu preko msconfig skušal dopovedat, da naj se boota normalno, mi te opcije ni pustil. Potem sem mu to funkcijo forsiral z "permanent" parametrom, šele nato me je upošteval..Itak pa je bila prva stvar, da sem na kišto inštaliral classic shell, da sem sploh lahko normalno delal v tem "čudnem" okolju.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Saj pa Ukash odstraniš v roku slabih 5 minut, imaš če se ne motim 4 finte na voljo na sicert strani.
Drugače pa največji virus kar je trenutno zunaj je win8
evil.gif

Ta OS je zgrešen na celi črti, če pa veliko delaš s programi za navigacije je pa popolnoma neuporaben.

p.s.
Je pa vsaj nekaj koristno pri prednaloženi 8-ki na novih prenosnikih in to je dodaten zaslužek, ko večina pride s prošnjo, da jim naj naložim XP ali win 7
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Javo je pametno odstraniti, ce je res ne rabis. Mnogi so lahko brez nje.

Ne širit napačnih informacij. Problem je samo, če imaš Javo vklopljeno v browserju, kjer se ti lahko preko appletov poganja zlonamerna koda. To pa lahko kar v brskalniku izključiš z eno kljukico in ni potrebno izbrisati celotne Jave.

Če pa poganjaš klasične Java aplikacije z zlonamerno kodo pa si si sam kriv. Isto kot da bi poganjal zlonamerne .exe. Pri appletih pa imaš pač to nesrečo, da se lahko zlonamerna koda zažene kar brez tvoje vednosti.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
No lahko se jo seveda onemogoci. Ampak tudi ce se jo odinstalira, vecina ne bo imela zaradi tega tezav. Prej manj tezav kot vec.

Da ne bom samo jaz siril "napacnih" informacij:
Citat:
Many people say they can disable or delete Java completely, and not miss it. One of them is security expert Brian Krebs , who Monday praised Oracle for acting quickly — but still recommended uninstalling Java .

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Ja če sploh ne potrebuješ Jave, potem je logično da jo je najbolje kar v celoti odstraniti. Če pa jo potrebuješ, pa to ne pomeni da si zaradi tega ranljiv, saj je dovolj le če jo onemogočiš v brskalnikih.

Jaz imam recimo 64-bitne Windowse in 64-bitno Javo, medtem ko je Firefox (žal) 32-biten in tudi če bi imel vklopljeno Javo v brskalniku, ni šans da zadeva deluje.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
No saj to sem napisal. ce je ne rabis jo je najbolje odstraniti. Vecina je pac ne rabi.

Ce jo rabis, jo pac rabis. Previdnost pa ni odvec.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Velika večin sploh ne ve, da jo rabi, potem pa uleti na kaki online Tarok in evo problemov, ko zadeva ne deluje dokler ne naloži jave.
V FF pa je že kar nekaj časa, da se java več ne zaganja samodejno, ampak se ti odpre okno kjer moreš potrdit, če želiš zagnat javo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Mal sem se igral z win 8 , ko sem pogruntal preklop med win 8 in clasik desktop mi ni jasno zakaj pri klasiki nimas start knofa levo spodaj? Na konc sem pac instaliral classic view ker se mi ni dalo vec. Tale win 8 prva stran ni sploh tolk slaba, ce je noces uporabljat bi se jo moralo dat normalno skenslat pa kot ze napisano zakaj ni start knofa v clasic desktop nacinu

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
In zakaj bi rabil start gumb? Tiste bližnjice, ki si jih imel včasih v startu pripete si daš v metro vmesnik, za iskanje pa greš v metro (win tipka) in začneš pisati. Ni hitrejšega.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Saj v W8 še lažje vidiš, ker je Start meni čez cel zaslon in namesto ikon so večje ploščice.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Saj vem, navada je železna srajca. Vseeno se včasih splača navadit na kakšno drugo stvar, sploh, če si potem produktivnejši.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.024
3.682
113
Meni Start gumb sploh ne manjka, jezi me le to, da je Charms bar včasih težko priklicati in moram koristiti bližnjice na tipkovnici.