Windows 8 ?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Že kdo testira RTM verzijo?
Kakšni so občutki in uporabnost?
17758-icon_confused.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Na partisu se je pojavil image, samo ne vem kaj pomeni non boot dvd oz. kako se to inštalira pol?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Gledam uno drugo varianto, ko je dal drugi link.

V kolikor sem gledal predstavitve osmice, mi deluje vse skupaj zelo čudno.
rolleyes-1.gif

Ni start knofa, ikone se mi zdi, da so bile namenjene predvsem "tačskrinom",
stupid-1.gif

zapiranje aplikacij, da potegneš zgornji rob na podn ekrana mi je tudi kr'neki...
shocked-1.gif

Se bo treba pripravit na prva vprašanja uporabnikov, ko bodo začeli dobivat
8 nameščeno ali pa preko 15€ nadgradnje...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Jst sm mel Samsungovo tablico v rokah z Win8 in mi je bil sistem še najbolj všeč...res fina zadeva, komi čakam da sprobam še Surface.

Medtem ko mi pa tablica ni bla všeč, pretežka...

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Jst sm mel Samsungovo tablico v rokah z Win8 in mi je bil sistem še najbolj všeč...res fina zadeva, komi čakam da sprobam še Surface.

Medtem ko mi pa tablica ni bla všeč, pretežka...

A surface bo pa ful lahek?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj to ravno opozarjajo mnogi - da je za touch screene bomba, za ostale pa 'neuporabno' oz. bolje ostat na 7. Microsoft sicer razvija neka pisala, ki bi jih lahko uporabljal na vseh ekranih, ampak se to po moje nebi prijelo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem imel čez vikend Samsung Slate PC (tablica, i5 Intel proc). Me ni prepričalo. Prvo kot prvo za tablico premejhna resolucija. Delovalo pa je vse še zelo clumsy...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ

V mednarodnem podjetju, v katerem delam (v SLO) so ravnokar preložili prehod na windows 7. Večina naših HP-jev ne bi niti delala na 7-ci. Po mojem bodo 8 kar preskočili
evil.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.006
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Na partisu se je pojavil image, samo ne vem kaj pomeni non boot dvd oz. kako se to inštalira pol?
Verjetno upgrade iz win 7 ali viste.

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Jaz sem se navadil na metro v parih urah. Ni mi jasno zakaj folk tolk jambra okoli tega... svašta. Si je pač treba vzet pari minut in stvar malo naštudirat. Drugače so pa winsi res neverjetno odzivni na moji stari kišti (c2d e6700, 4 gb). Meni so super...

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Tudi mene zanima, če bi sploh namestil osmico... Kako je s temi nadgradnjami za 15 eur? Lahko nadgradim tudi OEM XPje?
smile-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kako naložim zraven xpja, da bo potem multiboot menu? če je kakšna posebnost.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Hmm... Kako dolgo bodo rabili za "izdelavo" nove aktivacije?!
17758-icon_confused.gif

Citat:
Windows 8 z novo aktivacijo
5. avgust 2012

Pred dnevi smo poročali, da je Windows 8 že v rokah proizvajalcev računalnikov. Le dan kasneje se je tako imenovana kopija RTM pojavila tudi na temni strani spleta. Kaj hitro smo ugotovili, da gre za pravo stvar. Žal tako pridobljenih Oken ni moč aktivirati, a so za prvi vtis čisto v redu. Ker je Microsoft za aktivacijo Windows 8 pripravil povsem nov postopek, se zna zgoditi, da bo za kaj drugega treba počakati še kar nekaj časa. Vsaj do 26. oktobra, ko nova Okna dospejo v trgovine za običajne smrtnike.

Postopek OEM Activation 3.0 omogoča partnerjem, da ključe operacijskega sistema naročajo in prejemajo neposredno od Microsofta, kar pomeni, da bodo njihovi izdelki do kupcev prispeli s predhodno naloženimi in aktiviranimi Okni 8. Za stranke posodobljeni postopek pomeni korak manj in lažjo (p)osvojitev novega sistema, medtem ko zna brihtnežem, ki so v preteklosti zlorabljali dotični proces za aktivacijo z lažnimi ključi, predstavljati težavo. Partnerji bodo namreč končne ključe izdelkov vezali na digitalni prstni odtis strojne opreme (ang. hardware hash), tako da bo vsak računalnik imel v BIOSu zapisan unikaten ključ in ne vsi izdelki enakega, kot v preteklosti. Poostrili bodo poročanje proizvajalcev strojne opreme in jim hkrati olajšali vračanje neporabljenih ključev. Ker bo sistem ob nakupu že aktiviran, bo nalepko Certificate of Authenticity zamenjal napis Genuine Microsoft.

Vir: Monitor

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.176
113
Do naslednjega updejta. Sicer pa škoda se trudit z zaščito, ker ti jo itak slej ko prej kreknejo. Pomembneje je, da je mogoče pri vsakem updejtu ta crack ugotovit in ga umaknit.