windows 7 - mnenja

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Hah, a fHD bi imel, ko sem pa jaz omenjal 720p zaslon, pa si rekel da je too much za tako malo napravo
smile-1.gif

Nokia nima dati kaj boljši HW not, je vse skoraj na max, kar omogoča WP 7.5. Ceno naj spustijo, pa bo šel za med.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Je bil sarkazem....če kaj gledaš napovedi, je samo nekaj mesecev (zgleda da bomo takrat mi dobili Lumio) to tega, da bo telefon mel 4x1.5Ghz proc, 720p display ipd...
bonk.gif

Tole Lumio bi moral bit sposobni prodajat za 380€ recimo, kar bi blo pa tko, da bi bil glup vsak ki sploh kupi kaj drugega.
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ma ja...ampak če gledaš androida, gredo telefoni v smer multimedijskega "all in one" centra.
Jaz ne bi imel nič proti, če bi WP7 omogočal, da preko dlna kar streamam video, s tem da bi vodeo "moral" biti 1080p, za kaj takega, pa se že rabi cpu.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
WP7 so dragi in raja še ni spoznala, da je WP7 boljši OS, od androida, zato operaterji ne upajo tvegati s nakupom prevelikih količin, ki bi jih potem moralo prodajati pod ceno.

Bo še nekaj mesecev minilo, da si WP7 izboljša sloves.

z nakupom prevelikih kolicin? kolikor vidim sta zaenkrat pri nasih operaterjih na voljo tocno 2 modela wp7 telefonov. pri simobilu omnia 7 in pri mobitelu tisti LG. oba torej stara modela. novih pa ni od nikoder, kaj sele na zalogo:\

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ja, pa še to sta stara aparata, ki več niti nista za v prodajo, pomoje.

Zakaj nimajo novih, ne vem, verjetno jih ne upajo kupit, glede na porazne rezultate, ki so imeli s starimi aparati in dejansko čakajo na nekaj, kar bo šlo v prodajo, za začetek verjetno nokie.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Omnij so pomoje kar nekaj prodali pa za konkretno ceno v štartu. Že samega "microsofta" je ogromno v Slo.

Trophyjev je pa simobil tudi nekaj spravil skoz. Je pa res da več kot pol leta že nima kaj bit od prodaje če ni novih zanimivih telefonov, nič reklam za WP7 ipd...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nima kaj bit....moraš biti navajen cca. 2 mesece zamude do Slo.

Saj Lumio tudi čez 5 dni dobiš v UK, pri nas jo boš pa januarja mogoče.
uf-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Nekje sem zasledil, da WP7 pri nas ni uradno podprt, da bi naj to rekel sam Microsoft. Je kaj na tem in kaj bi naj to sploh pomenilo?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Res je da je v SLO reklame za WP7 natanko 0. Bo pa Nokia verjetno kaj več naredila v tej smeri.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
http://www.engadget.com/2011/11/09/htc-titan-stomps-it-way-over-to-atandt-on-november-20th-for-199/

pri nas pa se vedno mrk kar se tice wp7 telefonov..

http://www.engadget.com/2011/11/09/telefonica-exec-echoes-what-we-already-know-nokias-new-handset/

WP7 so dragi in raja še ni spoznala, da je WP7 boljši OS, od androida, zato operaterji ne upajo tvegati s nakupom prevelikih količin, ki bi jih potem moralo prodajati pod ceno.

Bo še nekaj mesecev minilo, da si WP7 izboljša sloves.

To bojo mogli prej developerje in firme prepricat, da vlozijo cas in $ v razvoj appov za WP7. POTEM bo nekdo lahko priporocal WP nad drugo varijanto.

MS pac dela to kar zna (je znal) najboljse : sel je v nov mobile OS zaradi konkurence, ceprav je pozen kako leto dni, o marketingu produktov pa se mu ne sanja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Najhujše pa je, da ljudje appov sploh ne potrebujejo.

tudi sam sem, takrat ko sem kupil prvi wm6.0 telefon, naložil gor vsega i svašta, zdaj pa uporbljam samo še en dodaten program. Dokaj fascinantno je, kako raja navali na te appe, čeprav jih je večina neuporabnih čez nekaj časa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Bomo videli, zaenkrat je glede WP7.5 samo pozitivnega napisanega, trenutno je edini problem, da so v zaostanku glede na android, kar pa nekako ni problem nadoknaditi, če veš, kje.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma kakih appov? Ja je mogoče par tisoš appov, ki bi lahko bli na spisku ostalo pa je ŠARA.

Kaj rabiš talking tom-a? Kaj rabiš 500 različnih izvedb enega programa? Kaj rabiš 10 ekstra browserjev če pa osnovni dela? Kaj rabiš FB app če je povsem integriran oz. še preveč? Kaj rabiš ekstra music plajerje, če je original super? Kolk vreme appov rabiš? Rabiš vedet vlago v tađikistanu? Kolk igrc rabiš met na fakin telefonu? ipd.

Na WP7 mam naloženih 10 appov 5 od tega mi lahko takoj odstraniš na ne bom stokal, da mi daj ajfoun al pa android. Marketing bo pa zdaj izvajali sami proizvajalci WP telefonov, kar je tudi bolje.

http://www.engadget.com/2011/10/14/microsoft-doles-out-the-dough-to-nokia-and-samsung-plans-mango/

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ma kakih appov? Ja je mogoče par tisoš appov, ki bi lahko bli na spisku ostalo pa je ŠARA.

Kaj rabiš talking tom-a? Kaj rabiš 500 različnih izvedb enega programa? Kaj rabiš 10 ekstra browserjev če pa osnovni dela? Kaj rabiš FB app če je povsem integriran oz. še preveč? Kaj rabiš ekstra music plajerje, če je original super? Kolk vreme appov rabiš? Rabiš vedet vlago v tađikistanu? Kolk igrc rabiš met na fakin telefonu? ipd.

Na WP7 mam naloženih 10 appov 5 od tega mi lahko takoj odstraniš na ne bom stokal, da mi daj ajfoun al pa android. Marketing bo pa zdaj izvajali sami proizvajalci WP telefonov, kar je tudi bolje.

http://www.engadget.com/2011/10/14/microsoft-doles-out-the-dough-to-nokia-and-samsung-plans-mango/

Appi (mogoce ne pri nas, ker je vecina slovenckov prezategnjenih za nakup in raje spizdijo zadevo, ce se da) so vir zasluzka in reklama platforme. Drugace bi se vedno mrdali z feature phonei ;] Appi vlecejo kupce in vec je kupcev ter s tem uporabnikov platforme, vec je appov.

To da ti uporabljas 5 appov, pa se to free, pa MS ne zanima, ker nima od tebe na platformi prakticno nic. Njihov cilj bi bil privabit uporabnike ter da zacnejo zapravljat. To pa kot sem napisal, ne znajo.

Pa da me ne bo kdo narobe razumel, vsec mi je WP7 s stalisca, da je neka sveza zadeva. Mislim da je MS tukaj uspel dejansko naredit neko zadevo, ki je drugacna. Ampak v njegovi stari navadi, je ne zna prodat tako kot se spodobi. Pomoje se cilja na pomoc ter totalni paket, ko izide Windows 8.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Ampak v njegovi stari navadi, je ne zna prodat tako kot se spodobi.
confused-1.gif

Jaz bi prej rekel, da je njihova stara navada v tem, da znajo stvari odlično prodat. Ker če ne bi znali prodajat, ne bi postali ena največjih softverskih hiš na svetu.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Hja....veš, temu pa jaz "pri sebi" pravim (poudarjam...pri SEBI) Apple sindrom.

Applovci oz. velik delež njih goji veliko pripadnost firmi in se obnašajo, kot da bi bili zaposleni v Applu ali pa meli vsaj kupljene delnice, so užaljeni, ko nekdo kritizira Apple in dnevno spremljajo novice o Applovem poslovanju.

Mene kot uporabnika Microsoftove platforme boli k****, koliko oni zaslužijo, koliko tožb dobijo, koliko appov prodajo, če jaz dobim največ za svoj denar oz. dobim to kar mi najbolj ustreza. WP7.5 mi je trenutno tako všeč, da bom verjetno kmalu kupil Lumio 800, katero bom preplačal skoraj tolko kot iPhone.
tongue-1.gif

Jaz bi še najraje videl, da mam edini v slo Lumio 800, saj bo toliko bolj "ekskluzivna".
grin1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
No zanimivo da omenjas pripadnost Apple-a. Ne lastim si Appleovih izdelkov, v bistvu uporabljam ze 4. Android telefon.

Medtem ko si pisal o pripadnosti, se nisi pogledal, da si v tem postu zvenel kot gorec uporabnik WP ;]

Noben moj post ni bla reklama za drugo platformo, ampak sem le kritiziral marketing MS-a. Verjetno pa se bomo vsi strinjali, da ce se kdo spozna na marketing, je to Apple.

@blazko : Znali so naredit Office paket in ga prodat. Windows je uspel zaradi prilagoditve razlicnim strojnih platformah. No, to je pa tudi to, v bistvu so imeli vec srece kot pameti, da ni blo konkurence. O slabem marketingu in metanju produktov na silo (ker jih je prehitela konkurenca) pa lahko podam primer Zune-a , Bing-a in kot ze omenjeno WP7.