@Jado: Še nisem nabavil. Razmišljam o novem kompu, pa gruntam kaj narediti z OS.
@Roberto: Na podlagi česa si se pa na daljavo odločil, da je tole nelegalno?
Imel bi za domačo uporabo,želim samo da dela, da MS s svoje strani vidi, da je original (če je)? Za neke inšpektorje me ne briga.
Drugače pa lahko takle key kupiš tudi na firmo, ti pošljejo račun. Kako v tem primeru?
Če pride inšpekcija - inšpektor baje zahteva samo račun (ki ga v tem primeru imaš)?
Kako inšpektor ve ali je legalno ali ne? Kolikor sem bral, imajo v Nemčiji drugačno zakonodajo, lahko OEM baje kupiš tudi brez harwarea.
Prodajalec, ki sem ga linkal, ima tudi spletno stran:
http://www.majus-gameshop.de/, iz česar bi lahko predvideval, da tole čisto legalno prodaja v Nemčiji. Če bi bilo kaj narobe, predvidevam, da bi ga že prisilili v zaprtje?
Ko sem malo bral Windows licenčne pogoje, je to tako nerazumljivo napisano, da itak nič ne razumem, pa se imam za brihtnega.
Tudi na tolmačenja prodajalcev (sem vprašal enega v računalniški trgovini) se ne gre zanašati - ko vprašaš malo podrobneje, potem že ne ve več kako in kaj in zakaj, tako da se mi zdi, da so naučeni samo, da ti kaj čim dražje prodajo.