Windows 10

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
V mreži imam dva računalnika. Problem je, ker drugi po namestitvi win10 ne najde printerja. Probal sem ročno namestiti gonilnike, vendar ni efekta. Kako naj ga pripravim, da bo viden? Druge stvari delujejo po starem..

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
b_t dej javi če je ok in uradno vse? je to vezano na opremo, ko menjaš ali kako?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Za firmo rabiš zraven še račun na firmo, za domačo uporabo pa je čisto ok ze ce samo serijsko iz kake licencne win7 (ki se ni bila aktivirana na win10) uporabis in nisi pirat.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
V mreži imam dva računalnika. Problem je, ker drugi po namestitvi win10 ne najde printerja. Probal sem ročno namestiti gonilnike, vendar ni efekta. Kako naj ga pripravim, da bo viden? Druge stvari delujejo po starem..

A je printer slučajno HP-jev?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
Ebay link je enak kot aktivator iz partisa (oboje je ok za domačo rabo
evil.gif
).

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
@Jado: Še nisem nabavil. Razmišljam o novem kompu, pa gruntam kaj narediti z OS.
@Roberto: Na podlagi česa si se pa na daljavo odločil, da je tole nelegalno?

Imel bi za domačo uporabo,želim samo da dela, da MS s svoje strani vidi, da je original (če je)? Za neke inšpektorje me ne briga.

Drugače pa lahko takle key kupiš tudi na firmo, ti pošljejo račun. Kako v tem primeru?
Če pride inšpekcija - inšpektor baje zahteva samo račun (ki ga v tem primeru imaš)?
Kako inšpektor ve ali je legalno ali ne? Kolikor sem bral, imajo v Nemčiji drugačno zakonodajo, lahko OEM baje kupiš tudi brez harwarea.
Prodajalec, ki sem ga linkal, ima tudi spletno stran: http://www.majus-gameshop.de/, iz česar bi lahko predvideval, da tole čisto legalno prodaja v Nemčiji. Če bi bilo kaj narobe, predvidevam, da bi ga že prisilili v zaprtje?

Ko sem malo bral Windows licenčne pogoje, je to tako nerazumljivo napisano, da itak nič ne razumem, pa se imam za brihtnega.
Tudi na tolmačenja prodajalcev (sem vprašal enega v računalniški trgovini) se ne gre zanašati - ko vprašaš malo podrobneje, potem že ne ve več kako in kaj in zakaj, tako da se mi zdi, da so naučeni samo, da ti kaj čim dražje prodajo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Če poznaš koga, ki dela v kaki veliki firmi, imajo verjetno corporate licence. Toda večina firm kupuje računalnike z licenčnimi nalepkami za windovse, ki sploh niso uporabljene. Naj da kodo iz ene take nalepke od win7, potem pa ti naložiš win10, vneseš to kodo in je z vidika MSja vse čisto legalno...

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Po zadnjem updatu različice 1607, mi raziskovalca enormno dolgo nalaga in potem klikneš še na neko zunanjo napravo zopet rabi doooolgo, da jo prečita.
Noro, al bo potrebno nadgradit RAM, do bo šlo kaj hitreje?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa si prebral kaj? količinsko licenciranje ima svoja pravila, oem/dsp svoja, retail pa svoja.
Te licence so ostale OEM system builderjem na lagerju in se jih na tak način znebijo (nekaj dobijo). Ti boš že aktiviral licenco in bo napisano 'originalna programska oprema', dejstvo pa he da nisi upravičen do nakupa take licence. Ob prvem resnem pregledu bi moral dokazati, da je bila licenca kupljena v roku enega meseca po nakupu novega računalnika...