Windows 10

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Nekaj aplikacij lahko zaženem samo kot Administarot.
Kot uporabnik imam vse peavice.
Je kakšna bljižnica, da samo "kliknem" in se stvar zažene.

p.s. moje znanje o systemu je majhno.
Bljižnica ... je.
Imaš ukaz runas
Koda:
runas /user:<account> /savecred <path-to-program>
Prvič te vpraša za geslo, naslednjič nič več. Seveda pa program teče pod tem drugim uporabnikom (administratorjem), kar pomeni najmanj to, da vidi c:\users\<account> in ne tvojega users področja.

Potem pa narediš novo bližnjico (v Raziskovalcu uporabiš New|Shortcut), za ukazo vrstico napišeš prav ta runas, po možnostio spremeniš ikono na eno značilno za program, katerega poganjaš, in to je to.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Jaz sem šel nazaj na verzijo 1511. Z vsakim updatom je slabše.

Ne boj se, čez nekaj časa ti bo MS prisilno porinil ta update
evil.gif

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Berem pa berem.
Glede, da nič ne razumem, za kaj gre pri vas, ste stručkoti, pa imate sranje z WIN 10.
Kaj šele jaz, tisti ta "levi"
smile-1.gif

Zdele čez vikend, mi je pršlo, da grem nazaj na WIN 7.
Pol pa še tale zaden post. Fašem ga, pa sploh ne vem za to!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ne gre za nobeno dramatiziranje. Tudi jaz imam W10 verzijo 1511 in dela tako kot mora. Po nadgradnji na verzijo 1607, pa pol stvari ni delalo, celi task bar mi je zjebalo, start menu je pravo sranje, tako da sem šel nazaj na verzijo 1511 in bom na njej vztrajal dokler se bo dalo. Še vedno trdim, da hebeš take update, ki ti pol stvari uničijo. Čez verzijo 1511 nimam nobenih pripomb.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Meni tudi na 1607 vse dela. Start meni mi je pa boljši zdaj, saj je bil prej večji problem prit do programov. Pač navajenost iz starih... je pa to stvar okusa

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Včeraj updatal Education verzijo. Vse dela, kot je treba, posebno Edge, ko sem mu inštaliral Adblock plus, leti kot sneta skira.
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Glede nato, da sem nadgradil na verzijo 1607 in potem uporabil možnost vrniti se na prejšno različico, računam da si je Microsoft to zapomnil. V nasprotnem primeru ne vidim poante opcije vrnitev na prejšno različico.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
No ja.
V urejen okolju imaš tudi 'patch management' in ti kot končni uporabnik nimaš veliko besede o tem kaj bo in kaj ne bo... Čeprav se včasih najdejo biseri ki tukaj sprašujejo kako zaobiti upravljanje...
V domačem oz SOHO okolju pa lahko nastaviš da ti popravke namešča v nekativnem obdobju.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.522
113
No jaz sem sam svoj mojster in sam upravljam s svojo kišto, pa ne razumem kaj je to "neaktivno obdobje" oz. da se kar on sam odloča ali vsiljivo teži kdaj bi to bilo.

Verjemi, da mi ne paše vsakič shranjevat 30 spisanih sqlov in potem po vsakem zagonu spet postavljat vse skupaj... sploh, ker so updati enostavno prepogosti.

Zdaj imam rešeno tako, da ko res ni nobene škode za delo, prižgem nazaj windows update servis in pač popatcham. Včasih je to 1x na mesec, včasih na dva. Na win7 je bilo tudi 9 mesecev med rebooti. Odličen sistem pač
smile-1.gif

Se pa zaradi prepogostih vsiljenih nadgradenj in predvsem zaradi načina nadgrajevanja (praktično vsakič na novo naloži windowse) in problemov, ki jih vsakič naredi z driverji, odločam če ne bi šel kar nazaj na win7. Mogoče celo na linux, glede na to, da imam že zdaj praktično vsa orodja iz open source hleva.

Škoda, načeloma mi je win10 zelo všeč, s tem so ga pa čisto zasrali.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Pri nas na firmi so šele nadležni. Vsak update najprej stestirajo in potem vsilijo. Po možnosti v ponedeljek zjutraj, ko si večinoma itak pozen in potem čakaš še 10min preden se ti laptop zboota...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Najednik pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Izklop updatov je največja neumnost, ki jo lahko kdo naredi.
evil.gif
Samo sedaj niso samo updati, so zraven še upgradi
wink-1.gif

Z Win 10 Anniversary updatom imaš veliko možnosti nastavljanja updatov in odložitve upgradov, ki ne vplivajo na update.