Windows 10

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Imam win 10 enterprise, nadgradnja anniversary update for windows 10, ne gre , prečekira vse potem pa napiše da nadgradnja ni mogoča in naj se obrnem na skrbnika?!.
2463524-win10.jpg

Priponke

• 2463524-win10.jpg
    2463524-win10.jpg
    20,6 KB · Ogledi: 268

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Preko Windows update se iz predhodnih verzij nadgradijo (so se) brezplačno samo verzuije Home in Professional. Enterprise nima brezplačne nadgradnje.

Glede na sliko je zadeva v domeni in kot tako za popravke skrbi sistem za nadzor (ala SCCM, WSUS...) preko GPOja.

V glavnem, Enterprise verzije ne moreš nadgraditi preko spleta... Razen tega zadnjega updejta.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Nekaj aplikacij lahko zaženem samo kot Administarot.
Kot uporabnik imam vse peavice.
Je kakšna bljižnica, da samo "kliknem" in se stvar zažene.

p.s. moje znanje o systemu je majhno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj dejansko pridobim s tem updatom? Ne v teoriji, recimo v praksi tisti ki ste ga že namestili? LP

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kaj dejansko pridobim s tem updatom? Ne v teoriji, recimo v praksi tisti ki ste ga že namestili? LP

Če imaš windows phone na zadnjem buildu, ti kaže obvestila s telefona (npr. SMS, viber, neodgovorjeni klici, prazna baterija), na sms lahko tudi odpišeš z računalnika. Potem dobiš windows ink, to je poseben kotiček, kjer lahko pišeš in rišeš (če imaš svinčnik seveda, z miško je malo nerodno:) Action center je prenovljen, obvestila delujejo nekako bolj logično. Edge je dobil podporo za vtičnike (mislim da je to prava slovenska beseda:), pa goro bugfixov in miljon malih sprememb.

Ta update je tak, kot so bili včasih service packi.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Posteno povedano? Nic. Razen, par tezav, ki jih prej ni bilo. 😀

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Ta update je tak, kot so bili včasih service packi.

Ja.... samo koliko se spomnim Service Packov (XP ali W7, nevem točno) mi je po njem deloval Windows bistveno boljše, bolj smooth. .

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Men je povozil obvezno prijavo za server in sedaj mi javi napako, ko grem na server in mi rata moder ekran.
Mislim, da je samo to krivo, ker drugače imam računalnik prižgan cel dan, pa mi nič ne meče ven.
Verjetno bom tudi jazšel nazaj na 1511.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Meni po posodbitvi tudi ni delal zvok in sem moral na novo naložiti driverje. Prav tako ni nobene naprave bluetooth, čeprav sem jih imel. Start meni je pa res out. Ne vem zakaj so ga šli spreminjat, ker je bil OK.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
ta način apdejtanja je adijo pamet

da mi vsakega pol leta zjebejo sceno, saj niso resni. že način prisilnega apdejtanja in resetiranja kište mi je šel tako na jetra, tako da sem enostavno ubil update servis in pač apdejtam ko mi paše. sranje je, ker po pol leta ni več nobenih security apdejtov, če ne naredim "nadgradnje."

na win7 delovne kište nisem ugasnil ali resetiral po 7,8 mesecev hkrati... kdo bo pa vsakič postavljal skup vse odprte sqle in ostalo sranje...

2. okt 2007
3.803
2.283
113

ja, komaj sedaj ugotovil....
Ta update m je dejansko na novo namestil windows, sedaj še imam direktorij windows.old, ki ga prej ni bilo im mi "kuri 19Gb". Me zanima kaj bo, ko ga bom pobrisal....

To potem ni SP, ker SP ti je v original folder daja popravke, ta update pa je popolnoma nova namestitev... pa par zadev mi je pozabil, npr. VPN adapter, default programe in še kaj, ker vse sproti odkrivam, kaj so naumili.