Windows 10

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
aynBAjy_700b_v2.jpg

hysterical-1.gif

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Začel sem z Win10 Insider previewom, po enem izmed zadnjih upgrejdov pa se je WIn nadgradil na PRO in je registriran.
Sistem mi trenutno teče še v Virtualboxu.
Zanima me, če je možno in kako, da bi Win10 inštaliral na prenosnik, vendar da bi prenesel licenco iz virtualke na komp.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.396
381
83
Ljubljana
Mene pa zanima ali se da dobiti ceneje kot 260 eur Windowse 10 pro SLO64?

Win 8.1 sem ime "kupljene" na "pirate-beju"

Imel sem licenčno 7 pa je šla z računalnikom fizično ko sem ga prodal.

Ali bo Micrsoft slo imel kako razprodajo ali je to to?

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ka je s tem k.....rčevimi windowsi. Včeraj naložu w10 je blo OK, danes hočem komp ugasnt, pa se sam nazaj nažge, kot da bi dal reboot. Sem ga mogu z elektrike izštekat, da se je sploh ugasnu.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Začel sem z Win10 Insider previewom, po enem izmed zadnjih upgrejdov pa se je WIn nadgradil na PRO in je registriran.
Sistem mi trenutno teče še v Virtualboxu.
Zanima me, če je možno in kako, da bi Win10 inštaliral na prenosnik, vendar da bi prenesel licenco iz virtualke na komp.

Nebo šlo. Ali ostaneš na preview buildih, jih dalje nalagaš in testiraš in maš licenco, ali pa greš na uradne win 10 in jih hekaš oz. kupiš.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Tudi ce je win 10 ze zunaj, to ne pomeni, da bos dobil prvi moznost upgradea. To ti je tudi pisalo, ko si potrdil in si rezerviral svojo verzijo. Lahko gres hekat in si upgrade narocis hitreje, ampak obstaja verjetnost da ti bo hekanje kaj pokvarilo. Kar beri komentarje drugih tukaj v tej temi, ki imajo probleme. Oni ki so upgrade dobili po redni poti nimajo nekih velikih tezav.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Takole, en racunalnik ze upgrejdan na 10, zdaj pisem z njega in to z Edgom.
smile-1.gif
Upgrade uspel iz prve, zdaj me caka se drugi.

Drugace pa licence iz virtualke na fizicno masino ne gre, razen ce odregistriras virtualno instalacijo in potem se enkrat aktiviras na fizicni. Ce ne pa klices MS support.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Jaz bi rad na moji tablici z win 8.1 pred instalacijo naredil posnetek sistema. Kako to narediti. Pa da bi ga v primeru da crkne sistem, obnovil.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Pusti na tablici kar lepo W8.1 zaenkrat, je neprimerno boljši.
Tablet mode na W10 je čuden, nimaš niti splitscreena dveh appov, namizja ne moreš videti, vse navadne appe ti forca na full screen - tudi tu je lahko naenkrat samo en app odprt, ni več hitrega "listanja" med appi (edge swaype iz leve), ampak se ti zdaj odpre seznam odprtih programov in moraš tam izbrati želen app, taskbar je vedno viden, full screen start meni je čisti fail tu (v W8.1 je sicer meni super). Edge je manj prijeten za uporabo kot Metro IE, tabe ima npr. na vrhu :/ Na desktop načinu je pa problem, da ne zna vključiti virtualne tipkovnice, ko odpreš kakšen textbox..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
split screen meni dela v tabličnem načinu, sem probal zdaj z edge?

tipkovnica, touch, mi je neprimerno bolja, predvsem razlika je ker omogoča hitro tipkanje, medtem ko se je 8.1 zatikala.

drugo pa je obupno, napram 8.1, res mi ni jasno kako tolku ni bilo všeč svajpanje, kar je pomoje glaven razlog, da ga v W10 (še) ni, ker so delalo glede na mnenje večine

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Drugace pa licence iz virtualke na fizicno masino ne gre, razen ce odregistriras virtualno instalacijo in potem se enkrat aktiviras na fizicni. Ce ne pa klices MS support.
No to je pa že pomemben podatek-svoje 4 W7 MSDNAA licence nadgradim in registreram v vitrualki, odregistriram in prišparam kode za hude čase
wink-1.gif

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:

No, saj tole me je zanimalo. Nisem pa še nikoli odregistriral Windowsow. Kako pa lahko to storim?
Koda je potem najverjetneje tista, ki sem jo prejel ob registraciji v Insider preview program...

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Po prvih vtisih, kateri so bili OK, je sledilo razočaranje. IE in Chrom hitreje delujeta v WIN7. Edge je hiter, če je samo en zavihek, čim jih je več melje in melje, da odpre. WIn 10 bodo OK, samo jim še veliko manjka............zenkrat tisti, ki še čakate, nič ne zamujate...........
Sam se vračam nazaj na dobro staro sedmico.
Mene WIN 10 žal ni prepričal. Aja, pa še to z enim gonilnikom sem jih "zmrznil" ..................pa mi je pred nadgradnjo pisalo, da je vse ok
in da bo vse delovalo, pa ni tako.......

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Citat:

No, saj tole me je zanimalo. Nisem pa še nikoli odregistriral Windowsow. Kako pa lahko to storim?
Koda je potem najverjetneje tista, ki sem jo prejel ob registraciji v Insider preview program...

Na uradnih win 10, ta koda iz preview različice nebo prijela. Lahko ostaneš na preview ali pa kupiš licenco. Opcija je tudi nadgradnja iz uradnih win7/8.