Windows 10

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
soliden review cortane, meni ena bolj uporabnih novitet v W10, me zanima koliko tu jo uporablja?
smile-1.gif

http://www.engadget.com/2015/07/30/cortana-windows-10/

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Trend gre res močno v smer komuniciranja z računalnikom v naravnem jeziku. Siri, Google Now sta preko luže že močno razširjena, M$ sedaj potiska Cortano v ogenj (kmalu bo tudi za Androide) ...
Pri nas pa Amebis s svojim virtualnim asistentom SecondEGO, ki zna še precej več, kot je videti na prvi strani (recimo odlična jezikovna orodja, učenje preko MindMap orodij, povezave z internimi bazami ...).

Verjetno pa bo Cortana res tista, ki bo virtualne asistente utrdila na klasičnih računalnikih. Na telefonih je Siri že zelo uporabljana.
Glede na precej težav pri Windows 10, upam, da ima M$ dovolj odgovorov v Cortani, da se bo uporabnikom prikupila
evil.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
No sem tudi sam zadevo poskusil. Imel na mašini (HP Folio 1040) win8.1 klik na upgrade in v 15 minutah so bili win posodobljeni in aktivirani. Naredim boot ključek z Microsoftovim toolom (ključek ne sme biti usb3.0 ker mi instalacija ne deluje, ampak to je bilo že pri 8.1 enako) in naredim čisto instalacijo iz nule. Tako hitro še nisem imel postavljene nobene mašine. Z vpisom potrebnih podatkov in nastavitvami pri prvem zagonu je bilo mislim da 13 minut.

Kaj dosti še nisem testiral, je pa zadeva hitra. Sploh internet se mi zdi kot da bi šel iz navadnega na ssd disk.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.665
6.525
113
Je kdo že ugotovil kako se znebit nepotrebnega metro bloatwara (onenote, mail, people, photos, maps, movies, music itd.)? V previewih se je dalo iz powershella z nekimi komandami solato pobrisat, zdaj pa se pobriše in je po rebootu nazaj
shocked-1.gif

Edino onedrive sem z neko skripto uspešno iztrebil

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Preko remove-appxpackage ne gre? Ker na tak način sem jaz enkrat uspel v TP odstraniti celo sam Store app, pa ga potem nikakor nisem mogel dobit več nazaj gor, sem moral počakati na drug build, da se je spet namestil
smile-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.665
6.525
113
da da, točno to sem počel in po updatu se pojavijo nazaj

očitno je treba iz system accounta pobrisat, da se to več ne dogaja

tukaj sem našel nekaj na tmo, bom potem doma sprobal

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Sam sem jih vse enega po enega disablal z desnim klikom na ploščico in opcijo v oknu - odpni. Kujoni pa niso hoteli izginit. No po rebootu pa jih danes ni več...
Start menu je šlank kot mora biti.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
KSZ....

Pri men pa na laptopu Lenovo ideapad Z710 pravi, da so win 10 rezervirani, updajta mi ne ponudi, poročila o pregledu računalnika pa tudi na naredi. Sedaj so gor Win 8.1 updatani iz Win 8. Windowsi so originale. Res pa je, da sem malo skrčil particije, da sem dal gor double boot in pa še Linux zraven.

A se komu sanja, a ma to MS počasen updajt in moram prit na vrsto? Ali ga kaj druzga zmoti?

Sem pa spravil win 10 na virtualko. Zaenkrat zadeva dela, lahko pa se pojavi težava s start menujem in pultom spodaj, da nehata delat. Res sem testiral z naloženim iobit uninstallerjem, ki ga malce sumim, da je za problemom.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Ni problem v tem, da nebi počakal, zanimivo se mi zdi toliko pompa, potem pa nekaterim dela, drugim pa ne. Pa še rezerviral sem update.

Bom pa vsekakor še mal počakal, ker pri MS nikol ne veš koliko je nova zadeva še polizdelek.