Windows 10

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.396
381
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Mi lahko kdo prosim odgovori, če narediš free upgrade na Win10 ali lahko naredim clean install kasneje? in ali katero kodo lahko uporabim (licence key)?

Anybody?
17758-icon_confused.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Sem jaz to že odgovoril, baje bi naj šlo, ampak dokler ne probaš verjetno ne boš 100%
wink-1.gif

Pa ne reče se clean install, ampak "reset this PC".

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
zadnji

A mi lahko kdo pove kako se na destop naredi bližnjico Microsoft edge?
bonk.gif

Z vsemi ''starimi'' forami ne gre
uf-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik halo pravi:
zadnji

A mi lahko kdo pove kako se na destop naredi bližnjico Microsoft edge?
bonk.gif

Z vsemi ''starimi'' forami ne gre
uf-1.gif

Start meni, poišči Microsoft Edge, ga primeš in preneseš na namizje. Drag&drop...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Meni je bila ikona že po defaultu v spodnji opravilni vrstici. Sem jo odstranil. En izmed razlogov je kopiranje (ko prilepiš besedilo z linkom) v facebooku (sem navedel zgoraj) zamrzne za 10 sekund. Firefox in Crome delata brez problemov.
nahrung002.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Moža zanima, kako ikono spraviti na desktop, ne kako jo odstraniti iz taskbara.
stupid-1.gif
Kot je že nekdo zapisal, pritisneš Start menu, izbereš All programs, najdeš Microsoft Edge, primeš in potegneš na desktop.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kakšen "trik" kako prit do brezplačnih legalnih win 10?

Opcija da z ene škatle prebereš OEM serijsko in namestiš 7 na svojo mašino pa potem upgrade verjetno ne bo delala? Beta testerji so menda dobili tudi free nadgradnje - kje stakniti beta verzijo, namestit in nadgradit?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
OEM serijska ne bo legalna. Aktivira sicer se, ampak če bi kak inšpektor prišel boš imel enako legalne, kot če bi jih iz partisa potegnil.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38

Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Kakšen "trik" kako prit do brezplačnih legalnih win 10?

Opcija da z ene škatle prebereš OEM serijsko in namestiš 7 na svojo mašino pa potem upgrade verjetno ne bo delala? Beta testerji so menda dobili tudi free nadgradnje - kje stakniti beta verzijo, namestit in nadgradit?

Beta testerji so dobili free nadgradnjo na novo beto oz. preview build in tako bo ostalo. Nebojo dobili free licence za uradne win 10...

Kupi win7 pa nadgradi, če bi rad mel legalno aktivirane, sicer pa imaš na partisu microsoft toolkit za aktivacijo. Slo aka bananastan, ki še osnovnih stvari nima pošlihtanih, pa bo zaj lovil domače uporabnike, če imajo OEM (original equipment manufacturer) licenčne win
hysterical-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
split screen meni dela v tabličnem načinu, sem probal zdaj z edge?

tipkovnica, touch, mi je neprimerno bolja, predvsem razlika je ker omogoča hitro tipkanje, medtem ko se je 8.1 zatikala.

drugo pa je obupno, napram 8.1, res mi ni jasno kako tolku ni bilo všeč svajpanje, kar je pomoje glaven razlog, da ga v W10 (še) ni, ker so delalo glede na mnenje večine

Kako ti je uspel splitscreen?

Tipkovnica je res boljša, to je pa vse.

Edge je neumen zaenkrat. Se lahko kako blokira oglase?

Najbolj neumen je pa novi start screen, neverjetno kaj so naredili - v ležečem položaju je naravnost neumen, pol zaslona praznega, za več tilov moraš pa scrolati navzdol.
bonk.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja saj, na fullscreenu oz. tabličnem načinu izgleda totalno retardirano. Tablični način moraš imeti vklopljen, da ti aktivira virtualno tipkovnico. Mogoče je kje nastavitev, da jo aktivira tudi v desktop načinu?

Splitscreen deluje, če v desktop načinu daš dva okna side by side in potem preklopiš na tablični način,v tabličnem načinu ne gre?

Retardirano je tudi to, da ti več kot polovico taskbarja če ga imaš vertikalno kot jaz) zasedejo windows ikone: start, nazaj (wtf, zakaj je to tu?), search, baterija, wifi glasnost, ura. Skriti ali grupirati jih pa ne moreš, kar je neumno, ker itak do vsega prideš, če swaypmeš iz desnega roba.

Edit, ok sem našel lahko se te ikonce izklopi, one spodaj. Iskanje in nazaj pa ne gresta stran. Čudno, ker na desktop načinu se pa lahko izklopi search gumb.

Nazadnje urejeno:

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Sploh nočem biti pesimist, samo naslov v članku pove vse. "nekoč".....................a do takrat je še daaaaleč.