Windows 10

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To enačiš s tem?

Pokazati želim, kako trapasto je s paranoiki označevati ljudi, ki jim je mar za zasebnost. Še posebej po vsem tem, kar je razkril Snowden.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Valda. Med inštalacijo pobriši particijo za win in sistemsko particijo, veliko nekaj sto MB. Ustvari novo particijo in formatiraj tisto, kjer bodo windowsi.

I

Izbrisan uporabnik 3287

predno namestite: preberite zadnji stavek v "podrobnosti ponudbe za windows" . bi rekel, da bo potrebno letno placilo. s tem da, pozabite na strani ala fartis, boste ocitno hitro zacahani

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
A se še pri kom po nadgradnji na 10ko računalnik prižiga sam od sebe? Ugasneš normalno, čez 5 min se sam vklopi nazaj. Ugasneš spet, čez par minut se sam vklopi nazaj... Zaenkrat sm opazil, da je edina rešitev potegnit lan kabel iz matične, potem da mir
10.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Na enem PCju upgradal 8.1 na 10, je šlo bp skozi.

Nato probal še svež install, čuden error "We couldn't create a new partition or locate an existing one.", potem ko je sam pravilno ustvaril 4 particije na disku. Problem je rešil le odklop vseh drugih diskov in vnovični setup.

Beta...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
meni jih je že uspelo sesut

med inštalacijo stonesoft vpn nenaden reboot in bad header pool in konec :D

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Citat:
Uporabnik mat123 pravi:
A se še pri kom po nadgradnji na 10ko računalnik prižiga sam od sebe? Ugasneš normalno, čez 5 min se sam vklopi nazaj. Ugasneš spet, čez par minut se sam vklopi nazaj... Zaenkrat sm opazil, da je edina rešitev potegnit lan kabel iz matične, potem da mir
10.gif
Pojdi v upravljitelja naprav, najdi omrežni adapter ter z desno klikni lastnosti. Nekje imaš kljukico dovoli da ta naprava zbudi računalnik. To bi moralo zadostovati.

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Malo poglejte, če imate win10 sploh aktivirane. Meni na dveh prenosnikih po upgradu iz genuine 8.1 niso aktivirani. Gumb aktiviraj javlja napako. Tako, da sem naredil rollback na 8.1 (traja 5 minut)

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Na trenutnem PC aktivacija ni izvedena. Ročna tudi ne gre skozi. Za nazaj obrnit je časa en mesec. Sicer pa se prav nič ne sekiram, če zadeva ne bo aktivirana, da bo le delala...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Na mašini imam

Windows 8.1 Pro version 6.3 build 9600 (32bit)

Sedaj sem snel na USB tudi angleško verzijo pro win 10 in zdaj zgleda, da bo šlo. Inštalacija teče sedaj v angleščini.

Inštalacija je očitno obupna, da ne loči in ne ve, kaj maš gori.

lame5.jpg

lame4.jpg

Skratka Upgrade ne deluje, moraš sneti angleško verzijo (US) pa potem spremeniti jezik.

Grem zdaj kliknit naprej pa da vidimo kje bo vrglo.
Meni je ponoči šlo skozi. Sem pa na problematičnem PC čisto VSE regionalne nastavitve spravil v prvotno obliko. Še SLO tipkovnico sem zbrisal.
Inštalacija je šla tako takoj v ENG, takoj po osnovnem DL in zagonu je začel iskat nadgadnjo (prej je preskočil) in jo prenesel,... ponudil le ohrani vse nastavitve ali nič,...
Skratka v eno 5 rundo je gor neaktiviran? WIN 10.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ne vem jaz imam vse v qurcu. Ko kliknem na ikono pridobite w10 in kliknem preverite svoj računalnik ni napisano nič. Ko po downloadu preverja računalnik se zruši Modern Setup Host. Če naredim clean install ne vem kako pridi do kode. Pri opciji nadgradi ta računalnik, pa sploh ni možnosti, kaj naj pusti gori, ker enostavno to možnost preskoči.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Citat:
Uporabnik sssss pravi:
Malo poglejte, če imate win10 sploh aktivirane. Meni na dveh prenosnikih po upgradu iz genuine 8.1 niso aktivirani. Gumb aktiviraj javlja napako. Tako, da sem naredil rollback na 8.1 (traja 5 minut)
Pri meni je sedaj en od 4 aktiviran. Se bodo očitno v naslednjih dneh zmenili s serverji...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Čez noč sem updejtal še en PC. prenosnik z win7 64bit home verzijo, original. bil je celo "pohekan", saj je imel nelegalno gor naložen slovenski language pack, z uporabo programa Vistalizaton.

Sprva ni našlo win10 preko updejtov, tudi z onim "forced" načinom ne, potem pa sem zagnal oni program, ki je kao za izdelavo medijev za clean install in mi je sam program ponudil opcijo nadgradnje. Ko sem to izbral je vse potekalo tekoče, brez ene napake. In vsi programi so ostali, vse nastavitve, celotna namestitev je bila v SLO jeziku in win10 je tudi v slo jeziku.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Kako je sedaj s ključem za aktivacijo? Na eni mišini imam original win8.1 pro čisto svežo instalacijo. Ampak bi raje naredil popolni clean install. A moram najprej narediti update obstoječega, da pridem do kakšnega novega ključa ali naredim clean install in se bo zadeva aktivirala s starim ključem?

Hvala