Windows 10

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ni šlo, po restartu je vrglo neko napako pri bootu, da kao nima placa za neki ramdisk al kaj, nisem si zapomnil.

K sreči je bila tipka f9=prejšnji system in povrnil je nazaj 8.1

očitno je vse skupaj precej nedodelano

Če imaš na ključku, butni računalnik iz ključka in potem upgradaj.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
So ze izdal 1GB patch.
evil.gif

WC 1GB patch
To bo verjetno dovolj popravkov za prehod iz alfa na beta verzijo
evil.gif

evil.gif

Saj pravim, da zdajle nagrajevat je brez veze... Počakajte par mesecev, ko porihtajo zadevo, pol zna biti odličen OS. Če pa koga tako matra firbec si jih pa naj naloži nekam na VM...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Zakaj bi dal clean? Jaz sem na dveh kompih naredil upgrade, en iz w7 en iz 8.1, brez problemov delujeta oba. 32 in 64 bit

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Jaz ga laufam že cel delovni dan in se mu niti enkrat še ni kolcnilo. Nadgradnja je šla skozi BP, vse nastavitve, inštalacije, datoteke ipd, vse je ostalo nedotaknjeno. Zaenkrat je vtis zelo dober.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Opozorilo: Baje so problemi s Photoshopom in Premiere. Naj bi manjkal en DLL file, brez katerega omenjena programa ne delata.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ni šlo, po restartu je vrglo neko napako pri bootu, da kao nima placa za neki ramdisk al kaj, nisem si zapomnil.

K sreči je bila tipka f9=prejšnji system in povrnil je nazaj 8.1

očitno je vse skupaj precej nedodelano

Če imaš na ključku, butni računalnik iz ključka in potem upgradaj.

Da se razumemo, to pokaže, ko že vse naredi, 100% in pove, da bo restartal.

USB ključek sem pa pri restartu pustil not.

Še nobeni winsi niso bili tako težavni.

Do sedaj sem vse upgrejdal od viste naprej in je vedno bilo ok, vse ohranjeno bolj ali manj

Tu pa taka packarija

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če delaš inštalacijo s ključka, ga moraš pri končnem restartu obvezno potegniti ven. Po moje je to krivo

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Če delaš inštalacijo s ključka, ga moraš pri končnem restartu obvezno potegniti ven. Po moje je to krivo

Nimam USB boot v biosu vklopljeno.

Lahko pa probam še enkrat, čepravm
sprasujem se.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Jaz sem uporabljal beta verzije win10, zdaj pa sem naložil zadnji uradni .iso (3GB, zjutraj je bil še 2.3GB) preko ms programa za prenos, s pomočjo usb. 3x med inštalacijo sem dal Skip activation, nato pa sem v winsih pognal ms toolkit in je zadeva aktivirana. Najenostavnejša in najhitrejša inštalacija win do zdaj
smile-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Nimam USB boot v biosu vklopljeno.

Lahko pa probam še enkrat, čepravm
sprasujem se.gif

Pametno bi bilo bootati s ključa, ker imaš pri tem čist RAM.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
pomeni si imel prvo gor "insidersko" verzijo, potem pa si danes uporabil uradni iso in namestil iz "zunanjega medija" ?

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz delam upgrade iz win 8.1, setup iz ključka, kot vedno do sedaj...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tudi če bootaš s ključka, lahko narediš upgrade, je pa zaradi čistega RAM-a manj možnosti za kak feler. Kar verjemi, sem napravil že desetine inštalacij.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Snecerja pomoje jebe jezik, meni je enako zafrkavalo na tablici, ker sem hotel instaliral ENG verzijo W10, javljajo pa mi je napako, češ da imam gor nek drug jezik (kao slovenski)...

no..in ugotovil sem, da sem imel dejansko language pack SLO gor, čeprav ni bil aktiviran in čeprav je bil odstranjen. Potreben je bil malce "hardcore" prijem, da se je dejansko odstranilo pack, potem pa je šlo.

Saj to je tui najbolje, eng W10 gor, potem pa lahko znotraj W10, ko ga že imeš gor, daš pač slo prek, če koga vleče to
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ja. Danes pa sem naredo clean install, ker nočem več insider buildov. Sem pa enkrat probal Recovery- Reset this Pc in je bil komp kot nov, popolnoma vse sveže, kot da bi winse na novo nalagal.

Glede težave z bootanjem dvomim, da je kriv usb ključ. Jaz mam v biosu vklopljen samo boot za disk, ostalo je disabled. Ko zaženem pc, pritisnem F8 (ponekod je F12) in dobim seznam naprav in izberem kaj naj zboota.

edit: Inštaliral sem iz kvalitetnega ključka, lexar.
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Prvič vidim to napako, google pa pravi, da bi lahko bil kriv antivirusni. Izklopi pa probaj posodobit. Vseeno pa je najboljše naredit clean install.

Pa ne pozabi na https://ninite.com/ če se odločiš za clean