Windows 10

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
ok, očitno nisi dovolj vešč, da bi rešil ta problem, pa brez zamere
smile-1.gif

poskusi s tem, kar je snecer predlagal, pač različne verzije, mogoče ti z eno uspe...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pa saj mam snete W10 Home. Sicer je še opcija W10 Home N, ki je brez media playerja in take fore. prirejen za EU. Ne bi rad delal clean install, vendar ga očitno bom moral. Mene bolj zanima, zakaj mi pri opciji nadgradi ta ročunalnik preskoči opcijo, kaj naj obdrži in medtem, ko preverja ali je vse pripravljeno za nadgradnjo zmrzne Modern setup host in program se zapre.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
@Snecer: ali si iztaknil vso periferijo in onemogočil antivirusni program? Če nisi, poskusi še to.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ravnokar sinu posodobil iz W7 home preko ponujenega updata brez posebnosti. Po prvem brskanju dela uredu. je pa notri mapa windows.old, jo lahko izbrišem, ker je velika 23,5 giga. Na teh ssd diskih pa prostora nikoli dovolj.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Kot sem rekel zjutraj setapu očitno pomaga, da daš čisto vse nastavitve na eno regijo. Torej, če je osnova angleška pospraviš vse kar je SLO z sistema. Tipkovnica, format števil, regionalni pas ...

So pa teli WIn agresivni. Kaspersky total Securety lepo pospravijo pod mizo (vse datoteke v inštalacijski mapi dobijo datum namestitve OS) in ga izklopijo ter vturijo defender... In to brez opozorila.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
poženi "čiščenje diska" ali kaj je že tista opcija, in potem izberi tudi "odstrani sistemske datoteke", tam ti bo ponudilo tudi izbir "starih različic windowsa"

zakon, že ja, mogoče pač šteka za tebe kaj namestitev, ker imaš "čudno" rešene language packe...trebalo bi bilo vedeti, kaj imaš nameščeno, katere packe..in potem tisto dol vrečt in narediti windows "pure ENG", potem pa bi mogoče šlo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik bizi pravi:
@Snecer: ali si iztaknil vso periferijo in onemogočil antivirusni program? Če nisi, poskusi še to.

Uninstaliral sem avast, periferije pa nimam "nobene", razen zvočnikov, monitorja, miške, tipkovnice

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Aja, glede licence...jaz sem updejtal iz original win7 home. Key vpisan v sistem je bil drugačen, kot tisti na nalepki, pač generični ključ, ki ga uporablja proizvajalec, ko masovno opremlja prenosnike z windowsi. Logično, da nima vsak unikatnega ključe.

no..in W10 je po nadgradnji lepo aktiviran, brez kakršnega mojega posega v sistem. torej je uporabil kar stari ključ in se sam aktiviral.

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Kako je z zasebnostnjo? Ali ti res lahko preverijo če imaš kako nelegalno glasbo, filme, igre na disku in potem to predajo policiji oz. imajo dostop do tvojih privatnih slik, txt filov?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Na računalnik nisem nalagal nobeni Language packov. Sistem se je ob nakupu naložil na SLO in to je to. Imam OEM različico.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Vseeno lahko to preveriš, kaj pa veš kako so ti v trgovini zadevo uredili
wink-1.gif

Za začetek lahko daš gor program "vistalization" in tam pogledaš če je kaj inštalirano gor

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Samo zakaj mi vse dela normalno do kaj želim obdržati in v SLO različici to preskoči. Ampak če ta problem zanemarim in gre naprej, zakaj potem pride do napake Modern Setup host se žal mora zapreti in inštalacijski program se zapre. Zdaj še testiram inštalacijo ob clean boot-u potem, pa bom še malo počakal. Itak je 1 leto časa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Očitno pri slo verziji zazna, da imaš nameščeno slo in gre lepo skozi tisti korak, pri eng pa se zatakne.

Zakaj potem pride do napake pa je druga pesem, to je laptop?

Kako sploh nameščaš zadevo, preko zunanjega medija ali windows updejta?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
To je laptop. Nameščam preko windows update oz. preko MediaCreationToolx64. Ko sem zapekel iso na disk in probla preko njega mi je pri opciji nadgraditi zahteval ponovni zagon in delo pri odprtem windowsu. Samo potem pride do omenjenih težav. Clean install mi pa zaenkrat še ni za delat. Imam občutek, da bo edino ta možnost še ostala.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Dejte men stručkoti povedat, ker z winsi nism lih na TI. Moj ma eno starejšo opvijo nekega asusa eee 1015z win7 starter ali se to spolh da oziroma splača nadgraditi??

Hvala za odgovore

hermann

Guru
19. mar 2014
9.665
6.525
113
win10 bo sigurno precej hitreje delal kot win7

licenco boš moral pa plačat oz. ukrast, ker legalne nadgradnja iz win7 starter ne boš mogel naredit

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Samo zakaj mi vse dela normalno do kaj želim obdržati in v SLO različici to preskoči. Ampak če ta problem zanemarim in gre naprej, zakaj potem pride do napake Modern Setup host se žal mora zapreti in inštalacijski program se zapre. Zdaj še testiram inštalacijo ob clean boot-u potem, pa bom še malo počakal. Itak je 1 leto časa.

Microsoft meni, da to napako povzroča nek program in priporočajo clean install. Tisti, ki je imel to napako poroča, da je ta install šel skozi brez problema.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ja to sem tudi jaz videl. Z clean install bom še malo počakal. Sem zdaj videl, da tudi na 1 leto starem hčerkinem računalniku z W8.1, preskoči kaj želite obdržati
sprasujem se.gif
Samo pri njej, pa piše da je sistem pripravljen za nadgradnjo in da ni nobenih težavnih programov.

Nazadnje urejeno: