WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

janb

Pripravnik
12. maj 2011
49
0
6
Pozdravljeni,
Imam napravo Wayteq x990 pa me zanima kateri navigacijski program mi lahko priporočate glede na kategorizacijo cest. Kakšne imate ozkušnje? Monolitova karta me je dostikrat napačno peljala. Za kakršnokoli pomoč glede prave izbire se že vnaprej zahvaljujem.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Si preizkusil tudi Navteq karto za Primo?
Za Slovenijo sem opazil, da je monolitka porazna pri iskanju naslovov.
Primer:
Leclerc v Mariboru ne najde če ga iščeš po naslovu, pa če se na glavo postaviš, medtem ko Navteq karta najde brez problema.

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Zahvaljujem se Janch in popotniku, ter vsem ostalim, ker sta mi pomagala pri rešitvi mojehga problema z nadmorsko višino.

Zanimivo bi bilo primerjati natančnost izmerjene nadmorske višine za neko mesto, (dajo se videti podatki na Googlu) in izmerjeno z Wayteq-navigacijo, ali bi se razlikovala in kolika bi bila razlika.

Po mojem bi bile razlike v natančnosti, jaz bi stavil na navigacijsko natančnost.

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
če ste že pri kartah ali ima kdo na domačemu zeljniku kakšen letošni spomladanski komplet. Lepo prosim naj mi ga pošlje na ZS. ker moj regrad še ni začel zaradi zadnjega precej obilnega sneženja.
confused-1.gif

BoRiiS

Pripravnik
6. jun 2011
95
0
6
A lahko dobim informacijo katere karte so najnovejše
TomTom......Navteq.......Topomap....katere oznake

BoRiiS

Pripravnik
6. jun 2011
95
0
6
Odgovor se mi ni rasvetlil karte pa imam sedaj te pa me zanima če je kaj novejšega
Slovenia_83_Monolit_2012.04_120606
Slovenia_R3_NQ_2011.Q3_111104
Slovenia_R3_TomTom_2011.12_111230

Hvala

markec

Pripravnik
3. jan 2008
49
2
8
Wayteq x990 mi nekaj protestira. Pri priklopu na napajanje se je pognal vmesnik, kliknem na navigacijo in zajamra, da ne najde poti. Ok, ga ugasnem. Ponovno priklopim čez nekaj minut in sploh ne da več od sebe nobenega znaka življenja. Poskusil sem reset (kako dolgo naj držim tisti gumbek?) in nič.
Skozi gori rdeča lučka, ko je na napajanju in to je vse. Kaj storiti?

Lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.473
837
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Predvidevam, da ga napajaš na USB, potem bo trajalo...Probaj ga nafilat na avto polnilec. Če ti jamra, da ne najde poti, potem je šel na fabriške nastavitve. Imaš v drugem meniju NAV PATH ikono s katero mu ponovno pokažeš pot do .exe navigacije.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ne vem kako je pri Wayteq ampak Garmina se da lepo napolnit preko polnilca od teh novih telefonov, ki imajo univerzalni polnilec in da lahko iztakneš kabel.

Iz vtiča vzameš kabel in daš v njega tega za Wayteq in probaj, če ti ga bo napolnilo, pri vseh Garmin napravah to polnjenje deluje.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.473
837
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
x990 je požrešen kot satan, in ko sem ga imel še sam, se spomnim, da mi ga nikoli ni ratalo v napolnit preko USB-ja, zato sem si takrat omislil original 220V polnilec, ki pa je seveda učinkovit kot je treba.

markec

Pripravnik
3. jan 2008
49
2
8
Ne, ne. Je bil skozi v avtu. Ne preko PC-ja.
Sedaj ga imam tudi na original 220V polnilcu in gori rdeča lučka, sploh ga ne morem več prižgati z gumbom! Crknil?

EDIT:
Po ponovnem resetu in odstranitvi kartice se je celo zbudil in pokazal meni.
Sedaj se trudim s povezavo s PC-jem, ker ne najde več prima. Kot kaže je cela kartica prazna?! WTF?

Očitno bom moral vse na novo naložiti.
bonk.gif

EDIT2: Kaže, da bi bila lahko fuč sd kartica, ker po odstranitvi kartice se zbudi ok. Pri vstavljeni kartici pa skozi težave.

EDIT3: Formatiral kartico potem, ko sem jo pretestiral z namenskim programom in je pokazal, da je ok. Formatiral sem v fat32 naložil gor na novo Primo 2.0 in kombinacijo želenih kartin in zaenkrat x990 deluje!

Zakaj pa je prišlo do težav s kartico in brisanjem vsebine pa mi ostaja neznanka. Škoda mi je samo priljubljenih točk, ki sem jih tako izgubil.

Lp

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Potem bi bilo dobro pista prodajalcu za x990, da poda to naprej uvozniku in da se proba dobit nov FW, ki bi odpravil to napako
wink-1.gif

@markec
Vsake toliko se splača naredit backup čeprav naprava dobro deluje.
Narediš backup mape Save za vsako, ko posodobiš karte in se izogneš izgubi vseh podatkov, drugače pa bi se dalo dobit priljubljene nazaj s kakim programom za obnavljanje podatkov.