WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Po mojem tole, čeprav ne vem za vsako vrstico kaj ukazuje..

[power]
powermgm_state=0
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process_all=1
skip_resume_process_all=1

probaj spremeniti vrednosti (0)

Nazadnje urejeno:

cocta2009

Zelenc'
17. jan 2012
3
0
1
Vprašanje: kaj konkretno določa prva vrstica v sys datoteki pod [power]
powermgm_state=0

meni na 990 ta vrstica namreč manjka

Hvala za odgovor

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Kaj noben ne ve?
smile-1.gif

no tudi meni ni to povsem jasno...je pa menda v neki povezavi s prebujanjem Prima, ko mu odvzamemo/vrnemo štrom. So pa te power funkcije precej odvisne od samih naprav/firmwerov ter verzijo winCE..

Sem ravno malo okoli tega testiral svojo x960-tko, ki ji nikakor ne morem dopovedat, da ko gre recimo primo samodejno v spanje
po odvzemu štroma, da se potem s ponovnim kontaktom spet samodejno zbudi, brez da bi se dotikaj tipke za power (sem pač len). Sicer pa vprašanje, če se sploh to da..malo me je zmedel post kamurnika (eno stran nazaj), kjer je navedel, da pa se mu x990 samodejno prebudi, ko dobi štrom...hmm

Kakorkoli, da odgovorim na zgornje vprašanje jupija2009, tista vrstica je brezpredmetna, saj se Primo obnaša enako če je vrednost 0 ali 1, tako da globljega pomena tukaj ne vidim..Relevantne so samo spodnje vrstice, ki preprečujejo (vrednost 1) oz omogočajo (vrednost 0), da gre primo samodejno v spanje, ko mu vzamemo štrom:

[power]
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process_all=1
skip_resume_process_all=1

[interface]
shutdown_time=0 ;čas ki se odšteva do spanja (0= onemogočeno ali pa sami določimo število, ki pomeni sekunde)

Possessor

Zelenc'
7. feb 2012
9
0
1
No še moja izkušnj s Primotom, uporabljen je bil na relaciji - Lj - Maribor - Dunaj - Praga (in nazaj).

Celotna pot je potekala nemoteno, lepo izriše na katerem pasu ostati (sploh uporabno okrog Dunaja, ko jih je tudi po 6).
Pripeljal nas je na željeno destinacijo super, tudi po sami Pragi se je zelo izkazal in sem bil zelo zadovoljen z njim. Si ne predstavljam vožnje po Pragi brez navigacije, kolk so tam križem kražem ceste je prav neverjetno
wink-1.gif

Vmes sem enkrat skoraj začel dobivat živčen zlom, ko je Primo me non stop pošiljal dol z avtoceste na neke lokalne poti. Še dobro, da mu nisem slepo sledil in sem bolj sledil občutku takrat in tablam. Problem je bil, da sem se v hotelu z njemu igral in po nesreči prestavil izračunavanje poti iz najhitrejše na najkrajšo ... Ko sem zopet nastavil na najhitrejšo je pot potekala normalno naprej
smile-1.gif

Edina mogoče pripomba je, kolk prej te opozori na izvoz iz avtoceste. Ne vem če sem jaz to kje spreminjal, oz. če se to da kje nastavit. Sam občasno je bilo v tem stilu: "Čez 100m zavite desno" ... Teh 100m pri 130kmh je 2-3 sekunde in enkrat se mi ni uspelo prebit toliko desno, da bi uspel zaviti. K sreči je "preračunavanje" poti hitro =)

Torej, se da ta obvestila spremenit, da te opozori prej? In kako
smile-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ne, tajming opozorila za določen manever se v samem programu ne da spremeniti. Je pa vprašanje kateri glas vodenja si imel. Namreč Katja in Tanja sta si glede zgovornosti precej različni. Tanja precej bolj ažurno opozarja, skoraj že moteče (kar meni recimo ne paše). Je pa res, da je nisem dosti uporabljal, zato težko rečem, kako se obnaša na AC.

Sicer pa glede izvozov iz AC: nastavi si zvok ob prikaznih tabelah, saj te se prikažejo dosti dosti prej kot jih napove glas in itak že po tabli vidiš kakšen bo manever - torej tabla, ki kaže tvojo ciljno smer je osvetljena da se lažje pripraviš.

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Glede teh tabel...
V tej verziji je napram prejšnji stvar (vsaj zame ) dokaj slabo razločna. Mislim da je bilo v 1.2 ne prava smer dosti bolj zatemnjena
Eden od uporabnikov je napisal da je svojga priredil tako da so bile table črtkane. Se da to naredit?

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
Do sedaj sem si sposojal bratovega nuvija in sedaj se odločil da kupim svojo navigacijo, ker jo pač rabim...

...zanima me kako so kaj ažurni zemljevidi Primota na tej napravi napram Garminovim CN Europe? Je kaj manj pokrita zadeva če primerjamo aktualni verziji (primo:garmin) ?

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik boogle pravi:
Do sedaj sem si sposojal bratovega nuvija in sedaj se odločil da kupim svojo navigacijo, ker jo pač rabim...

...zanima me kako so kaj ažurni zemljevidi Primota na tej napravi napram Garminovim CN Europe? Je kaj manj pokrita zadeva če primerjamo aktualni verziji (primo:garmin) ?
TopMap zemljevid npr. Slovenije je identičen karti v AdriaRoute, vendar je za iGo kak mesec prej zunaj. Za ostalo Evropo uporabljaš Navteq karte, ki so identične tistim v CityNavigatorju ali TomTom karte, ki so identične tistim v TomTomu in v praksi boljše... Ažurnost podobna, načeloma na trgu malenkost prej.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik boogle pravi:

TopMap zemljevid npr. Slovenije je identičen karti v AdriaRoute, vendar je za iGo kak mesec prej zunaj. Za ostalo Evropo uporabljaš Navteq karte, ki so identične tistim v CityNavigatorju ali TomTom karte, ki so identične tistim v TomTomu in v praksi boljše... Ažurnost podobna, načeloma na trgu malenkost prej.

Hvala!

A mi poveste katere so trenutno zadnje verzije omenjenih map.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Evo ga zdaj....sem uspel posnet danes zadevico na hitro.
Je bolj slabo za videt ,ker sem snemal s telefonom.
Zadeva gre takole...punca najprej izklopi napravo iz napajanja...potem da napravo na spanje...vklopi napajanje in hops...dela. Isto je če je primo prižgan..ugasneš med samim potekom navigacije in se pri vklopu štroma vklopi tudi naprava.
sys je pa enak kot na x960bt ,ker sem navigacijo skopiral na obe napravi enako.

https://www.youtube.com/watch?v=90C8EBkKW10&list=HL1329925567&feature=mh_lolz

youtube id pa ne vem kateri je
sprasujem se.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
To je tudi meni uspelo na Wayteq 850.
Če se ne motim sem pa šel v WIN CE in na nadzorni plošči očitno nekaj prestavil,kaj pa niti približno nimam pojma,ker sem odprl vse ikone
smile-1.gif

Vem pa zagotovo,da ga prej ni vklopil v delovanje,ko si mu dal elektriko.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
....a jest to prav vidm, da zadeva dela samo na stylus (youtube videi) ? ....ka pa na prste?

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Mislim da ga razumem
smile-1.gif

Kot vsak zaslon na dotik tudi ta deluje tudi na prste seveda
smile-1.gif

Upam da sem te pravilno razumel in odgovoril
smile-1.gif

LP.

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Med cakanjem v Kopru na naklad malo brskam po internetu z Wayteqom x960BT in zelo uporabno DUN-funkcijo...
Lepe pozdrave posiljam vsem iz toplega Kopra!!
smile-1.gif

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Zdravo! Sem nov na forumu,tako da lep pozdrav vsem.

Naročen imam Wayteq 960BT, ki bo kot darilo za abrahama. Prosil bi za navodila za inštalacijo IGO Primo 2.x . Prosim za sporočilo na zs, oz. na mail bozic55@siol.net. Prosim tudi, da, če so kake napake v sys.txt, da se napiše v sporočilo, ker bom imel možnost samo enkrat popravljlat, potem gre kot darilo naprej.

Hvala.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik Slevin pravi:
Med cakanjem v Kopru na naklad malo brskam po internetu z Wayteqom x960BT in zelo uporabno DUN-funkcijo...
Lepe pozdrave posiljam vsem iz toplega Kopra!!
smile-1.gif

Na kak način brskaš po internetu?
In kaj je DUN-funkcija?
Morda neumno vprašanje ampak toliko napreden pa nisem........leta leta
grin1.gif