WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

tommaazz

Zelenc'
15. jan 2012
15
0
1
Bom sprobal, bom vidu kako bo danes s časom, če ne pa jutri popoldan. Bom javil, če deluje, je tudi mislim da bi moralo...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
eno vprašanje....imam x990 in x960bt in poleg obeh tudi tmc.....pri x990 je tmc ikona prisotna vendar včeraj v hiši ni bilo signala za tmc....problem je pri x960bt ki sploh nima ikone oziroma ni prikazana...nastavitve so pri obeh napravah enake samo da z x960bt nisem še navigiral ker je nova in sem samo naložil primota gor. A je mogoče kje kak problem ,se ikona pojavi potem....ali imam sys napačen...naj povem da je sys v obeh napravah enak.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Če imaš copy-paste programa iz tvoje x990, kjer ti zadeva deluje, poskusi še z reset naprave (tipka reset na hrbtni strani navigacije), ponovno prižgi in seveda priključi na napajanje tmc sprejemnik.

V kolikor tudi to ne uspe, preveri v nastavitvah (Več/Nastavitve/Promet/) kjer naj bi imel vključeno kljukico za zgodovino prometa in sprejemnik prometnih informacij.

Ikona je pri vključeni tmc anteni z napajanjem vedno prisotna, če ni prikazan avtomobil je vsaj oddajnik.

Brisanje Save mape si že poskusil?

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Upoštevaj nasvet Jancha in izključi samodejno zaznavanje svetlobe.

Osebno imam sicer vključen senzor in z vidljivostjo nimam večjih težav. Poleti pa uporabljam senčnik WayteQ

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Kar en lep čas spremljam ta razglabljanja o tej navigaciji Wayteq raznih modelov in premišljujem ali je brez pomoči Jancha in še nekaterih drugih članov sploh mogoče reševati vse probleme ali nejasnosti ki se sproti pojavljajo.Moram priznati da me nekatere zadeve ki se pojavljajo ob uporabi vaše navigacije motijo, morda je ta naprava res bolj računalnik in moraš imeti kar dobro znanje da vse to obvladaš, kar sam seveda nisem, zato bi me verjetno vrglo iz tira če bi se moral vedno znova ubadati z nekimi resetiranji in nastavitvami programa.Res je da so naprave Wayteq konkurenčne na tržišču in posledično tudi zanimive za nakup, sam sklepam da je za nekoga kot sem sam preveč zakomplicirano nenehno /morda se motim/ dreganje * po napravi , je res toliko zakomplicirano vse skupaj da se en la<ik brani nakupa te navigacije ki nima naloženega sistema torej map in td.?Rad bi kupil navigacijo in sem tudi sam nagibam k dotični napravi tudi z vašo pobudo posebej hvala g.Janch-u ki je zares svetovalec in poznavalec teh zadev, pa vendar vas prosim če je možno, napišite pozitivne in negativne torej stvari ki jih zasledite ob uporabi teh naprav v enem članku z Plusi in Minusi, čeprav iz vseh teh vprašanj in odgovorov lahko dosti izveš in so nadvse koristne informacije se bojim samo eno da bi me nakup morda pozneje razočaral ker bi bilo vse skupaj preveč zakomplicirano, ne razumite me napak.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
TMC pa zgleda sedaj bolje deluje. V zaprtem prostoru v manj kot 5 min 33 dogodkov in še dodaja...

@retro - pluse in minuse ti bodo morda napisali (strnili) drugi in prav je tako.

Osebno sem razen x850 preizkusil vse modele. Obstal sem na x960bt - pač mi poleg navigacije veliko pomeni še fm oddajnik, ki ga pridno izkoriščam za mp3 v avtomobilu. Bluetooth sem uporabljal včasih, sedaj manj... Minus? TMC bi lahko bil vgrajen v napravo, tako pa je še dodaten kabel.

Praviš, da se ti zdi težka uporaba? Tudi o tem ti bodo povedali verjetno drugi več, verjetno bo najbolje prebrati mnenja tistih, ki so novopečeni uporabniki, saj je ostalim navigacija in njena uporaba verjetno zlezla že pod kožo. Mislim pa, da ko je enkrat zadeva usposobljena za uporabo, da boš razmeroma malo spreminjal in dregal po njej, razen iz lastne radovednosti zaradi npr. nadgradnje programske opreme ali zemljevidov.

Omenil si resetiranje naprave - nanaša se predvsem na model x990 - pa še to so uporabniki na forumu bolj ali manj rešili težavo, saj je bilo povezano z uporabo spominske kartice.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Bocco, nisem mislil osebno na tebe ampak mnenje na splošno, vseeno hvala.Osebno me zanima wayteq X 950 in upam da bom v kratkem to stvar tudi nabavil, do takrat pa bom prebiral vaše izkušnje in mnenja.

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Čuj, tako ti bom povedal!
Verjetno sem jaz večji lolek kot ti na področju elektronike, pa vendar nisem kaj dosti razmišljal o nakupu. Pač verjameš na besedo in nisem razočaran. Če nisi kak zahteven uporabnik ti bo napravca služila OK, v kolikor boš postal zahteven, boš moral v zakup vzeti tudi kak reset.... Pomoč je pa dežurna na tej strani 24h
smile-1.gif

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Citat:
Uporabnik bocco pravi:
Obstal sem na x960bt - pač mi poleg navigacije veliko pomeni še fm oddajnik, ki ga pridno izkoriščam za mp3 v avtomobilu.

Daj mi bocco povej na koliko imaš naštimano frekvenco na radiu za sprejem FM iz napravce. Sem se utrudil iskati pravo na poti iz primorske v LJ, vseskozi mi motijo druge postaje...

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Jaz imam na 88.0 MHz - povečini deluje dokaj ok.

Kar se pa tiče poti proti Primorski - tam je pa težava že z lovljenjem običajnih radijskih postaj - se mešajo frekvence kot za stavo. Posledično se "vmešavajo" tudi v frekvence fm oddajnika.

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Če ne poslušaš tolk navadnih radijo postaj izklopi anteno od radija v avtu...to je bila moja rešitev in od takrat naprej mi deluje super!

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
@retro

Plusi za WayteQ:

- cena
- design
- zmogljivost (strojna oprema)
- poceni dodatna oprema
- pestra ponudba uporabe različnih navigacij na napravi (tudi za tovorna vozila)
- enostavna inštalacija navigacije po želji
- enostavna uporaba
- full support na forumu
- ne da se mi več naštevat...

Minusi:
- če ti pade na tla, se lahko razbije
grin1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Aja...mi niso hoteli poi delat...sem jih samo še enkrat prilepil in zamenjal v mapo kjer so bili..zdaj pa dela vse ok.

Hvala vsem za podporo in pomoč.

@retro

Jaz sem tudi pregledal vse navigacije pred nakupom in tudi vse sem izprašal kaj in kako ker sem se tudi jaz bal kako bom to zmogel s to napravo...v vsakem primeru sem se odločil prav da sem kupil to napravo. Da povem še nekaj..v moji drugi službi ko sem čakal na punco da greva skupaj domov sem se igral z navigacijo in so bili tam vsi navdušeni kaj vse ta stvarca zmore..niso mogli verjet da je to navigacija...prej da je mali računalnik :D

rjanMa

Zelenc'
24. jan 2012
5
0
1
Pozdravljeni vsi na tem forumu.

Včeraj dobil novega x960BT
smile-1.gif
zdaj še sledi samo inštalacija vseh potrebnih stvari za najboljše delovanje te naprave, kar pa verjamem, da mi s pomočje enega od stručkotov to ne bo problem.

Nekaj sem že bral, vsega ne, je preveč, na tem forumu in dobil vtis, da do ključnih informacij, glede nalaganja stvari, prideš prek ZS?
Berem, da je Janch na polno zaseden, tako, da z veseljem obremenim nekoga drugega tako prijaznega za pomoč.

V naprej se že zahvaljujem vsem za prijaznost in pomoč.

Lp, rjanMa

rjanMa

Zelenc'
24. jan 2012
5
0
1
Janch hvala ti za vse do zdj, nisem ga se sprobal med voznjo ampak zaenkrat dela vse lepo, razen dveh stvari, takoj po nalaganju, sem ostal brez zvoka (cist vse je tiho) in ko zaprem program primo 2.0 mi vrze okno application error: application primo.exe has encountered a serious error and must shut down. ? ceprav potem ko stisnem ok oz. x dela naprej vse normalno... drugace pa se enkrat hvala za nazaj za naprej in nasploh za pomoc.

Hvala tudi ostalim, ki se bodo lotili teh dveh problemckov.

Lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Napaka je posledica tega, ker je Primo na Flash disku. to se zgodi zaradi tega, ker primo je pač narejen da deluje iz SD kartice, ti si verjetno dal paket na flash disk. To težavo povročajo licence. Če ne rabiš podpore za tovonjake potem pobriši vse licence iz mape LICENSE. V njej pusti samo tole:

Navon_Primo_FEU@10Q1_(NQ+NNG,_DEM,_CAR,_TMC,_3DLM,_HNR,_DA,_HNR,_HSP)_F_.lyc

Primo bo vseeno deloval brez problema, pač ne bo uporabljal podatkov za tovorna vozila. Če to rabiš, potem je najbolje da dokupiš SD kartico in vse skupaj daš nanjo. Potem vsi problemi izginejo.

Za probleme z zvokom pa ti je že tonek odgovoril..
wink-1.gif

rjanMa

Zelenc'
24. jan 2012
5
0
1
Zdaj pa vse deluje tak kot more. Najlepša vam hvala za pomoč, res ste super.

Kaj pa DUN internet kje bi našel info o tem kak se to uporablja in če so kakšni dodatni stroški pri tem, kater server izbrati?

Se opraičujem za mogoče neumna vprašanja, nisem neki stručko