WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Nekaj napačnih iterpretacij imaš okoli celotne zadeve
smile-1.gif

FM na napravi ne pomeni radio, temveč samo opcija, da preko FM frekvence povežeš zvok same navigacije (glasovnega usmerjanja, predvajanje MP3..) na avtoradio, torej, da slišiš vse zvoke na ozvočenju v avtomobilu, in ne iz vgrajenega zvočnika na sami napravi. In ja, kadar ne uporabljaš navigacije, lahko poslušaš glasbo in če želiš jo, kot rečeno, lahko preko FM povežeš na ozvočenje v avtomobilu, medtem ko na 5 inčnem zaslonu občuduješ slide show svojega sveže opranega pižoja iz vseh zornih kotov!
smile-1.gif

To velja samo za model x960BT z vgrajenim FM sprejemnikom.

Navodila in vse potrebno za inštalacijo dobiš, ko/če se odločiš za napravo. Je veliko pisarije in kar tako nekaj za tvojo zabavo se mi res ne da..
priden.gif

tommaazz

Zelenc'
15. jan 2012
15
0
1
OK! Hvala lepa za hitra pojasnila
aplauz.gif
. Kako je pa kaj z novimi modeli, verjetno jih pred majem ne bo ali pač? Hvala in LP!

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Če misliš kupiti android sistem za navigacijo, potem ti to odsvetujem saj trenutna ponudba GPS navigacija za Android ne blesti ravno..Trenutno je na voljo samo Sygic in Navigon

SygicNavigator + ostale Sygic verzije
Navigon
IGO MyWay
Copilot
Motonav
Ndrive

sprasujem se.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Poznam vse navigacije za Android in sem jih tudi namenoma ignoriral, saj si roko na srce, zadnje 4 iz tvojega seznama sploh ne štejem kot dober argument za nakup Android sistema, katerega primarni cilj v avtomobilu je dobra GPS navigacija. Še vedno sem prepričan, da je ta moment za ta namen še vedno boljša izbira winCE naprava, dokler seveda ne izzideta Primo ali Garmin za Android s popolno multifičer podporo. To je seveda moje mnenje.

cocta2009

Zelenc'
17. jan 2012
3
0
1
Lepo pozdravljeni!

Na osnovi prebranega foruma, sem se odločil za nakup Wayteca x990 (brez navigacijskega programa), katerega lastnik sem postal danes, zato prosim Jancha za ZS in navodili in vsem potrebnim za kar najuspešnejši zagon.

Vsem skupaj se zahvaljujem za zanimive komentarje, ki so me prepričali v nakup.

cocta2009

Zelenc'
17. jan 2012
3
0
1
Brzina je vrlina- samo ne na cesti!

Janch - hvala za hiter odziv in poslano. Bom pozkusil namestiti vse poslano - zanima pa me kakšna je bistven razlika med Primo 1.2 in 2.0.
A je slednji že preizkušen, ali ima še kake "buge", ki uporabnika zmedejo. A lahko kasneje zamenjaš enega z drugim, če bi to želel?

Lp
M

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Tukaj sem navedel kaj je novega v dvoki. Zdaj o kakšnih anomalijah pri delovanju (vsaj iz moje strani) še ni bilo zaznati, zato mislim, da je Primo 2.0 seveda goden za uporabo. Sicer pa ja, lahko menjaš in greš nazaj na 1.2 brez problema, če bi se ti zahotelo.

The_Game

Pripravnik
29. mar 2009
38
0
6
Zdravo!

Imam problem z napravo Wayteq X990. Na kartico sem po navodilih, ki sem jih prejel naložil vse potrebne zadeve (program+karte).
Brez kartice se mi naprava normalno vžge in ugasne. Ko pa vstavim kartico v napravo se mi le-ta noče vžgati. Ko nato vzamem kartico ven in resetiram napravo se ta normalno vklopi.
Poskusil sem kartico vstaviti ko naprava deluje in naprava zazna kartico ter program dela brez težav. Ko nato napravo ugasnem in jo želim zagnati ponovno pri čemer je kartica vstavljena v režo naprave se ta noče vžgati.
Je imel kdo podoben problem?

Hvala za pomoč!

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če bi prebral celotno temo, bi vedel zakaj se to dogaja. No, pa da pa ti prihranim čas, in morda še komu, to je bug v modelu x990 in to se dogaja, kadar daš napravo v spanje. Če jo ugasneš bi se morala vseeno normalno vklopit, vendar pač ta zagon traja malo dlje.

The_Game

Pripravnik
29. mar 2009
38
0
6
Janch hvala ti za odgovor. Temo sem prebral celo samo kaj ko sem pozabil.
frown-1.gif
Problem je, da sem spominsko kartico rabil za nekaj drugega in sem posledično pobrisal stvari, ki so bile na njej. Pred tem mi je naprava delovala OK.
Ko jaz dam napravo v sleep se mi normalno zbudi nazaj. Brez kakršnihkoli težav.
Kot pravim je problem, ko napravo ugasnem (Turn off). Prej mi to ni povzročalo težav zato mi je to sedaj čudno.
Razmišljam, da bi dal datoteke na notranji spomin naprave samo se bojim, da se mi potem ne bo hotela več prižgat ali pa bom napravo poslal nazaj saj je v garanciji.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Meni gre normalno na spanje in se normalno ugasne....sem pa imel iste težave ko sem imel kartico v napravi...pa sem se odločil da formatiram kartico na hitro ,pa na počasi...na koncu sem za finto vzel kartico iz fotoaparata in sem jo vzavil v napravo in je delalo. Potem sem vse spravil na kartico gor kot je treba.

Zgleda da ima naprava kdaj problem s kakimi karticami ,spet z drugimi ne.....bo?...ni mi jasno....važno je da sedaj dela.

V kratkem bom kupil še eno napravo ampak zdaj razmišljam o nakupu 960bt ,čeprav sem z 990 zelo zadovoljen. Katera je boljša oziroma koliko je sploh razlike?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Za poganjajnje same navigacije ni razlike, četudi bi primerjal x850 in 990. Na obeh deluje Primo popolnoma enako dobro. Razlika je samo v tem, da ima x990 dodatno še OpenGL hardware podporo, ki je pač pogoj za poganjanje Sygic Aure. Jaz sem iz x990 prešaltal na x960BT, ki se mi zdi popolna izbira za moje potrebe in zadetek v polno v vseh aspektih funkcionalnosti celotne naprave!

The_Game

Pripravnik
29. mar 2009
38
0
6
Naprava ima res težave s karticami. Sem ugotovil, da je potrebno počasno formatiranje, toda kljub temu nastanejo težave pri zagonu programa s kartice. Včasih pomaga, če greš v explorerja pa nato nazaj. Včasih pomaga resetiranje. Najboljša rešitev je, da se naložijo vse datoteke na notranji spomin.

trije

Zelenc'
19. jan 2012
4
0
1
Živjo!
Najprej pohvale za dober forum...o navigaciji Wayteq.
Po prebiranju foruma sem se odločil za nakup WayteQ x960BT.Na prodajalčevi spletni strani sem opazil tudi model WayteQ x960BT+Sygic Drive.V čem je razlika in kaj priporočate da kupim v osnovnem paketu?
Hvala!

tommaazz

Zelenc'
15. jan 2012
15
0
1
Živjo spet se oglašam, sem ravnokar na wayteq naročil xt960 bt in 8gb kartico sandisk, upam da bom zadovoljen, po vaših odzivih sodeč bom
cool-1.gif

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
WayteQ X960BT + Sygic Drive pomeni zgolj, da je ta navigacija v kompletu z navigacijskim programom Sygic. Trenutno so v ponudbi samo naprave brez navigacijskega programa. Ko bodo na voljo zopet s programom, bo ta informacija napisana tudi na tem forumu.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
@tommaazz na razpolago so modeli, ki so vidni na Moja trgovinica v rubriki navigacije. Trenutno smo morali umakniti iz ponudbe modele z navigacijskim programom, saj zanje zaenkrat ni dobave. Ko bodo spet dobavljivi bomo definitivno to informacijo posredovali naprej, prav tako tudi v primeru posodobljene WayteQ ponudbe. Zaenkrat pa nič novega na tej strani Alp
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

tommaazz

Zelenc'
15. jan 2012
15
0
1
Hvala za vse informacije, upam da kmalu dobim "paket" da se lahko malo igram
cheer.gif

Nekaj me še zanima...a je boljše da je na kartici navigacija ali na samem pomnilniku navigacije? Ali je važna hitrost kartice?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Najbolje je, da je vse na SD. To pa zaradi tega, ker če boš imel Prima na internem spominu, te ob vsakem izhodu iz programa ne bo vrglo v glavni meni, temveč se ti bo naprava samodejno resetirala in se ponovno zagnala, kar je rahlo moteče. To sicer povzroča samo ena licenca (ki omogoči dodatke za kamione). Če te podpore ne potrebuješ, maš lahko vse skupaj tudi na flash disku in vse deluje kot je treba. Če že kupiš, kupi najcenejšo 4GB SD HC. Hitrost nima veze, zato je lahko brez problema klasična varianta (class 4).