WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

MaliRevez

Pripravnik
14. avg 2007
116
20
18
Gorenjska
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
Citat:
Uporabnik MaliRevez pravi:
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
MaliRevez: za kateri program pa jo potrebujes? Ce ne mislis poganjati Aure, bos cisto zadovoljen tudi z modelom x850.

Pomoje bo kar Igo Primo.

Še mal offtopic-a: kateri navi program je najboljši za Avtobuse?
Ce bos imel Primo, bo tudi za avtobuse vredu. Iz mojih izkusenj, ti bolj priporocam x850 kot karkoli drugega, ker je zaslon precej boljsi kot pri ostalih modelih. Imel sem x850, x960BT in x990, vendar vsakomur priporocam x850.
BTW, tudi moj foter vozi avtobus in ima x850, je pa imel na preizkusnji tudi ostala dva omenjena modela.

Hvala za pojasnila
nahrung002.gif

RaGlaSi

Pripravnik
15. sep 2007
50
2
8
Obišči stran
Kot WayteQ-ov predstavnik se namenoma ne vključujem v debate, ki se dotikajo WayteQ naprav.
Je pa v zadnjih postih kar nekaj vprašanj na temo dobavljivosti določenih modelov, uporabnik Dualis pa objavlja ne povsem točne informacije o nadaljnem razvoju in dobavljivosti naprav zato se mi zdi primerno, da malo pojasnim zadeve.

Model x990 je WayteQ umaknil iz prodaje, ker je močno padlo zanimanje zanj. Spomladi, ko je bilo povpraševanje na vrhuncu ga ni bilo za dobiti, ko pa je končno prišel so kupci že preusmerili povpraševanje na x960BT. Sam imam na zalogi še 1 kom. demo s predinštalirano Auro, pa tudi pri Moji trgovinici bi se našel še kakšen demo model.

Kar pa se tiče prehoda na OS Android je stvar sledeča.
Trenutno je za začetek prihajajočega leta napovedan model z OS Android in 5" zaslonom. Ker je Dualis tako suvereno napovedoval spremembe sem pri WayteQ-u še enkrat preveril in dobil naslednji odgovor:"No, I have no news about that new model.
I guess this will be available only next year, so I have no idea how that guy could have info about it...all what I know as I wrote before. That will be 5" screen, android OS, and that's it momently."

WayteQ je zelo odziven na potrebe trga in jim sledi.
Ko se bo povpraševanje po PNA napravah z Windows OS občutno zmanjšalo jih bodo pač umaknili iz prodaje zaenkrat pa ni napovedi kdaj se naj bi to zgodilo. Do nadaljnega ostajajo modeli x850, x950HD in x960BT.

Kot pa sami vidite gre vse skupaj v smeri tabličnih računalnikov.

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Se opravičujem, če sem širil kakšno napačno informacijo.
Moj odgovor se je nanašal na model x990 in kolikor sem jaz razumel ga bodo menjali!
Tole je njihov odgovor:
Yes, we have a plan to launch new model from next year, which will based on Android instead of Windows CE.

x990 is end of life product, you can find the last few pieces at amazon uk.
Še enkrat opravičilo če sem nerodno zapisal !

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
priden.gif

Kot se je omenilo - na zalogi imam 2 demo modela X990 - če koga zanima.

Te dni pa so se pocenile tudi tablice WayteQ xTAB.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
@Monaco - glede na to, da je to tema o navigacijah, se bom s tablicami umaknil iz debate - lahko nadaljujeva na ZS.

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Evo, mene pa nekaj zanima na tem Waytequ, če ima slučajno kdo izkušnje s tem.:
Nastaviš destinacijo, priklopiš v avto in greš. Vmes dobi TMC podatke, da je na tvoji poti neka nesreča. Ali te opozori na to al gre kr nemo mimo, ne glede na čakalno dobo?

To sm se danes slučajno spomnil, ko sem videl, da dela TMC ne samo na AC.

sekundarc

Pripravnik
13. nov 2010
62
0
6
Celje
Citat:
Uporabnik Nejc_L pravi:
Evo, mene pa nekaj zanima na tem Waytequ, če ima slučajno kdo izkušnje s tem.:
Nastaviš destinacijo, priklopiš v avto in greš. Vmes dobi TMC podatke, da je na tvoji poti neka nesreča. Ali te opozori na to al gre kr nemo mimo, ne glede na čakalno dobo?

To sm se danes slučajno spomnil, ko sem videl, da dela TMC ne samo na AC.

Ko ti v nastavitvaš za TMC nastaviš najdaljši čas kolikor še lahko izgubiš da greš po prvotni poti ti ta čas on obračunava. Primer: Greš iz Maribora v Ljubljano. Do Frama ti že poskenira TMC podatke in ti napiše na ekranu da je zastoj tam okrog Dramelj. V kolikor imaš v nastavitvah nastavljeno da želiš izgubiti največ 30min bo on obračunal da boš izgubil več kot 30min ti bo ponudil obvoz z izhodom v Konjicah in vhodom nazaj v Celju na avtocesto. V kolikor bo TMC dobil podatek da je čakalna doba manj kot 30min boš tudi videl koliko minut boš pa res izgubil. Torej, če se nekaj zgodi na tvoji predvideni poti te bo on obvestil takoj ko bo podatek ažuriran od prometno informacijskega centra oz. od tistih ki pošiljajo podatke na naše navi naprave.

Upam, da je vsaj malo bolj jasno.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
467716-post_slo.gif

Seveda - poudarek je na
Citat:
takoj ko bo podatek ažuriran od prometno informacijskega centra

@Nejc - ponavadi ti v primeru zastoja pod ikono prometnih info izpiše predviden čas zastojev - s klikom na ikono lahko preveriš podrobnosti, kje so zastoji in tudi prekličeš obvoz.

Nekaj krat sem zasledil tudi zvočno opozorilo: Zastoj spredaj!

heckler

Pripravnik
3. feb 2011
106
0
16
Novo mesto
Ojla Janch

Prd 3 tedni sem s tvojga blinka potegnil nove karte letnik 2011 za IGO Primo s FTR in vsem ostalim. V soboto sem se spustil proti regensburgu z nastavitvami za kamion in glej hudiča, Iz jesenic me je hotel spravit preko maribora in gradca preko pasaua do cilja. Sem ignoriral a je wayteq bil trmast in me stalno spravljal v to smer. Malo pred Flahavom mi je napisal, da cesta ne omogoča prehod vozil s temi nastavitvami (2,50, 3,90, 15m in 35ton). Zdaj pa ne vem, ali mi jo bo tako zagodel še kje drugje. Katre 12/2010 pa peljejo v piko. Ali veš, kje bi bila težava oziroma ali je morda na kartah kakšen "fail". Ali je tudi kdo drug morda naletel na podobne težave?

Mislim, da bo treba nazaj na karte 12/2010

Lep pozdrav

sekundarc

Pripravnik
13. nov 2010
62
0
6
Celje
@heckler: od katerega proizvajalce map+ftr imaš naloženo (TeleAtlas ali Navteq) ?

Jaz imam TA, pa še ni bilo težav.

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Res je.
wink-1.gif

Citat:
takoj ko bo podatek ažuriran od prometno informacijskega centra

Sem sem vozu v rovtah, pokazalo mi je, da naj bi blo delo na cesti, se peljem tja, nič
grims-1.gif

Zanima pa me tale čas, ki ga nastaviš pri TMC-ju, to je npr. to, da če imam narejeno na 5 min, me bo pri zamudi nad 5 min preusmerlo na drugo cesto, ne glede na to, da bi se na drugi cesti vozil 20min dlje?

Če pa glasovno opozori na zastoj al pa nesrečo, vsaka mu čast
cheer.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Najprej hvala janch-u za odlična navodila ampak moram še nekaj vprašat...če spremenim tisti NAV PATH..kako dostopam do Sygic (imam kupljenega) oziroma...ali se naredi nova ikona za Primo al kako?

sekundarc

Pripravnik
13. nov 2010
62
0
6
Celje
@kazamurnik: nobena ikonca na namizju se ti nebo spremenila. GPS bo še vedno GPS, vendar če želiš preklapljati spremeniš pot branja poti do želenega navi programa. V kolikor želiš sedaj imeti Sygica klikni NavPath-->klikni ...(beri:tri pikice) --->ResidentFlash-->mapa Sygic-->poišči .exe datoteko, dvakrat klikni nanjo, da te bo vrglo nazaj tam k "trem pikicam". če je tako, potem pritisneš samo še križec in že si v osnovnem meniju kjer nato klikneš ikonco GPS in Sygic bi se moral zagnat.
To sem ti povedal okvirno pot, lahko da so katera poimenovanja map drugačna ker nisem imel take naprave še v roki, da bi vedel točno pot.
Sicer pa ko boš primerjal, verjemi da ko boš naslednjič preklopil na Prima, na Sygica ne boš več en čas.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Super...deluje kot praviš....hvala

Zdaj pa šeena zanimiva zadeva...ko grem v samo napravo v Win in tam pač pogledam kako in kaj ampak vedno ko grem odstranim kartico mi je vse pobrisalo...a jo orem odstranjevat kot na pc-ju in ne samo ven potegnit. Namreč imam problem da na starem pc-ju kjer imam xp mi je prepoznalo navigacijo ,ampak na prenosnem pc-ju (ta mali 10 colski) ki ima pa win7 pa mi sploh ne prepozna navigacije....kje je finta.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Čeprav nisem čisto razumel tvojega problema, ampak kadar imaš napravo prižgano res ni zdravo ven vleči kartice, sploh kadar je le ta v uporabi. V redkih primerih se celo lahko pobriše vsebina oz postane kartica neberljiva, zato je spet potreben format. To, da ti PC ne prepozna naprave je lahko problem v USB gonilnikih na laptopu, čeprav bi po defaultu vseeno moralo prepoznati napravo. Na napravi še poglej na ikoni USB kako imaš nastavljeno povezavo. Če imaš nastavljeno na ActiveSync potem je lahko tukaj problem. Priporoča se nastavitev na "Mass storage".

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Hm...evo ga...problem.
Naprava se ne zažene če je kartica noter...sem resetiral in prižgal ter ugasnil in dal kartico noter ter sem poskusil spet prižgat...in spet nič....kartico ven...reset..in zdaj trenutno dela.
Zdaj bom poskusil dat kartico v napravo in jo ugasnit ter zagnat na novo...upam da bo vse ok.

Kaj bi bilo lahko narobe?