WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

BoRiiS

Pripravnik
6. jun 2011
95
0
6
Mene pa zanima æe se da dobit kakšen link za program navigon s pripadajočimi zemljevidi Wayteq x960bt.
Da malo sprobam še kaj drugege od primo1.2

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
kerry-salute.jpg

maš na ZS..

Nazadnje urejeno:

The_Game

Pripravnik
29. mar 2009
38
0
6
Sem si vzel čas in sprobal vaše nasvete. Vse deluje kot mora.
Hvala Janchu za navodila!

A imate drugi uporabniki nameščeno še kakšno uporabno aplikacijo na tej napravi ali uporabljate to napravo izključno kot navigacijsko napravo?

Lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
bocco zlobiraj, da bodo dali v naslednje updajte tudi pdf reader. To bi blo super. Sicer sem našel enega za wince, ampak je smotano, ker je treba iti najprej v explorer in tam zagnat .exe file. Lepo bi blo, da bi ga lahko zaganjal iz glavnega menija, torej, da bi bil že implementiran v glavni shell.

ufm

Pripravnik
2. sep 2007
88
0
6
Prosim vas za pomoč. Imam Wayteq x960bt in Igo Primo. Vse je delovalo super, dokler ni naenkrat brez posebnega razloga po vsakem zagonu navigacije resetiralo celo napravo. Nato me je po kakem desetem neuspešnem zagonu čakalo sporočilo, da se aplikacija ni pravilno zagnala in sem moral potrditi z da, da želim svež zagon.

Sedaj nimam več tistega skina, ki je meni tako lepo kazal brzino, pa še mnogo podatkov več, kot jih vidim sedaj. Mi lahko prsom kdo pomaga, kako to naložim nazaj?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če si dobil navodila in datoteke za inštalacijo od mene (čeprav se ne spomnim), potem sklepam, da si imel inštaliran tudi GJ-AK skin in Primo 1.2

1. Pobriši mapo SAVE, ki se nahaja v mapi Primo
2. Ponovno zaženi Primo in pojdi znova čez osnovne nastavitve (jezik, itd..)
3. Pojdi v glavni meni -->več-->nastavitve-->prikaz-->Za dnevno in nočno preobleko izberi GJ-AK nato pojdi na izhod iz navigacije
4. Ponovno zaženi Primo
5. Če se ti navigacija ob izhodu iz programa resetira, pomeni, da imaš primo na napravi in ne na SD. To resetiranje povzroča licenca. O tem in o rešitvah smo že večkrat pisali v tej temi.

ufm

Pripravnik
2. sep 2007
88
0
6
Janch, upošteval sem nasvete, za katere se ti najlepše zahvaljujem in sporočam: da deluje! :) HVALA!

Z navigacijo sem sicer zelo zadovoljen. Imam pa še eno vprašanje: sedaj sem izgubil vse POI. KAtero datoteko naj občasno arhiviram, če se še kdaj kaj zalomi?

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Vidim, da obvladaš! Mi lahko poveš, kje na napravi nastavim pred vožnjo, da lahko pot potem pogledam preko računalnika?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
@ufm
Verjetno misliš priljubljene-lastne poi točke, ki si jih sam ustvaril. Te se shranjujejo v mapo Primo\Save\ in sicer gre za datoteko user.upoi. Torej to datoteko moraš nekam shranit v primeru, da še kdaj brišeš mapo SAVE. Potem jo samo kopirajš nazaj in tvoje točke bodo nazaj.

@zabar
Če je govora o Primu:
v glavnem meniju greš v VEČ-->ZASLON ZA POT (bedast prevod za Trip monitor) -->in klikneš ZAPIŠI. Od tega momenta, ko dobiš gps signal, se snema tvoja pot, dokler ne ustaviš snemanja. Potem to pot exportiraš in se ti shrani na SD (če je primo na SD) ali na TFAT (če je primo na napravi). Ta .gpx file potem odpreš v google earth na PC-ju kjer lahko vidiš kje in kdaj si lomastil.

Nazadnje urejeno:

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Kako pa naj to točno naredim?
sprasujem se.gif

Sem posnel pot, ampak podatkov ne najdem, da bi jih dal na računalnik?

Nazadnje urejeno:

kva123

Pripravnik
24. dec 2010
198
0
16
Ima morda kdo delujoči link, ta na 'mobilnastrast', Navigon 70 Premium 7.7.6 Build 657 je ne delujoči. Za popotnike ima Navigon odličen poi za avtokampe od ADAC-a celotne Evrope.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
@zabar
kaj te muči?
smile-1.gif

Ko imaš shranjeno pot, greš VEČ-->zaslon za pot-->več-->izvozi vse. Tako se ti na SD (če je primo na SD) oz na TFAT (če je primo na flash disku) ustvari mapa TRACKS kjer je tvoja izvožena pot v formatu .gpx. To datoteko potem odpreš v Google Earth programu, ki ga moraš inštalirat na PC-ju. Datoteka-->odpri-->Vrsta datotek: določiš "vse datoteke"

@kva123
maš na ZS.

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Lep pozdrav !

Moj stari Navigon počasi odpoveduje poslušnost zato sem se odločil za zamenjavo. Na podlagi pregledovanja tega foruma sem se odločil za WayteQ predvsem zato, ker lahko uporabljam več navigacijskih programov. Za model sem še nisem odločil, me pa zanima ali menite, da se splača malo počakati da pridejo novi modeli omenjenih naprav?

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Ko hočem izvoziti, mi na piše da poti do pomnilniške kartice ni mogoče najti?
shocked-1.gif

Seratna

Pripravnik
3. jul 2011
71
0
6
Kaj češ čakati, izberi model, ki bo zadovoljeval tvojim potrebam in ga naroči, o vseh modelih je tu na forumu precej napisanega, jaz imam Wayteq 950HD in sem več kot zadovoljen, seveda imam naložen iGO primo.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Odvisno od tvojih potreb. Če želiš "surovo moč" potem je prava izbira x990.

Če želiš svojo mp3 zbirko poslušati na avtoradiu - je mogoče dobra izbira x960bt - pa še prostoročno telefoniranje omogoča z bluetooth funkcijo ter internet z DUN funkcijo.

V kolikor meniš, da je za navigacijo vse našteto nepomemben balast, izberi x950 - še vedno 5" zmogljiva navigacija.

Cenovno bolj ugodna pa je model x850 - 4.3" zaslon.

Opise in primerjavo modelov lahko preveriš v Moja trgovinica na internetu.