VW RNS310 in radarji

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.596
344
83
Kras
www.mtl.si
Je kaksna moznost spravit radarje iz POIPlaza na VW RNS310 navigacijo?
Zanima me tudi za kaksne druge POI iz POIPlaza.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Gre, če imaš fw 3xxxx ali višji. Pa še to lahko dodajaš samo uradno bazo EU radarjev, teh iz poiplaze ali lastne verzije niso kompatibilne oz se jih ne da uvozit.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
o tem sem pisal v prejšnjem postu. Preko SD kartce importiraš radarje v RNS 510. Je pa to uradna baza, to nima veze z lastnimi točkami/radarji iz poi plaze oz iz raznih drugih skonvertiranih točkah.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Očitno bi moralo sprejeti svoje lastne poi, tole namreč piše, če klikneš na link iz zgornjega posta in na rumeni gumb:

Please select a POI lists file on your computer or network.

The following file formats are allowed the following products:

.ASC (Tom Tom, iGO, Navigon)

.CSV (Route66, Garmin, Navman)

.GPX (Garmin)

.KML / KMZ (Google Earth)

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
zanimivo, do sedaj sem videval radarje samo v .db3 formatu za rns 510 sistem. Tale opcija zgoraj je verjetno samo za columbus sisteme in pa RNS 510 z novejšimi verzijami firmwera (3xxxx in višji). No, za probat je..tisti ki pač ima ta sistem.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Saj, ko greš čez ta čarovnik ti na koncu naredi .db3 datoteko
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Mi je bil dolgčas pa sem sprobal, drugače tudi sam ne bi vedel
wink-1.gif

Če 310 tudi prepozna .db3, potem bi skoraj moralo delovat, samo vprašanje, če bo piskalo za radarje.

Bo moral nekdo s tem sistemom zadevo potestirat in javit.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ja probat je treba, da se vidi, če bo delalo ali ne, ne pa samo čitat.

Sicer off topic ampak za primerjavo:
Za garmine je tudi pisalo, da starejši modeli ne podpirajo photo real prikaza jcv, pa smo ugotovili, da ga normalno prikazuje, le probat je bilo potrebno.

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
hoho super tema, da si jo malo sposodim
smile-1.gif
sem vam hotel vsem trem pisat... mtl, janch in popotnik.

v glavnem, v VW imam rns510. Avto sem kupil pred pol leta (je pa letnik 2011). Pojma nimam kateri SW je (baje je nek hidden menu). Rad bi nadgradil tudi navigacijo.

Kaj lahko sam naredim?
Prvo sem imel namen kontaktirat mtl, da mi priklopi na komp in mi nekatere stvari porihta, če se da (avtomatsko zaklepanje avtomobila, zadnje luči skoz prižgane, itd.) Ali mi lahko mtl tudi pogledaš verzijo SW?
Janch ali popotnik... kako se nadgrajuje navigacija? CD/USB? moram radijo vn vzet?

help
smile-1.gif
vse poplačam :D

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Navigacija se nadgrajuje preko DVD-ja ampak (če govorimo o gusarskih rešitvah):

RNS 510 je zelo občutljiv na kopije, zato se ti morajo poklopit vsi planeti, da ti bo prepoznalo DVD. Bistveni so vsi elementi - pekač, hitrost snemanja, kvaliteten dvoslojni DVD-R ter ohranjenost laserkega mehanizma v sami RNS 510 enoti.

Evropa je sestavljena iz dveh DL DVD-jev in sicer East in West. V notranjem pomnilniku (HDD) je lahko naložena samo ena regija, obe ne moreta biti hkrati. Lahko pa imaš recimo naloženo West na HDD-ju enote, East pa uporabljaš direktno iz DVD-ja. Torej ko vstaviš hipotetično kvalitetno zapečen DVD te sistem vpraša kaj narediti, torej ali želiš kopirat podatke na HDD (postopek traja cca 40-50 min pri prižganem vozilu, lahko tudi med vožnjo) in s tem prepišeš podatke, ki so trenutno na HDD-ju ali pa, če želiš uporabljat navigacijo direktno iz DVD-ja. Prva opcija je po mojem mnenju boljša, saj navigacija teče potem iz HDD-ja ne iz DVD-ja in tako podaljšaš življenjsko dobo DVD enoti.

Kako preveriš verzijo FW-ja:
https://www.youtube.com/watch?v=sOq6q7W5bWo

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Rajc pravi:
hoho super tema, da si jo malo sposodim
smile-1.gif
sem vam hotel vsem trem pisat... mtl, janch in popotnik.

v glavnem, v VW imam rns510. Avto sem kupil pred pol leta (je pa letnik 2011). Pojma nimam kateri SW je (baje je nek hidden menu). Rad bi nadgradil tudi navigacijo.

Kaj lahko sam naredim?
Prvo sem imel namen kontaktirat mtl, da mi priklopi na komp in mi nekatere stvari porihta, če se da (avtomatsko zaklepanje avtomobila, zadnje luči skoz prižgane, itd.) Ali mi lahko mtl tudi pogledaš verzijo SW?
Janch ali popotnik... kako se nadgrajuje navigacija? CD/USB? moram radijo vn vzet?

help
smile-1.gif
vse poplačam :D

sej dobiš karte za 10eur

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
..in potem se monogokrat zgodi, da kopija ne deluje, saj pri tem sistemu tudi izkušen "gusar" ne more garantirat, da bo prepoznalo DVD. Ista pesem pri MFD2/RN-S2 sistemu ali Audi RNS-E..