VW - kako preveriti zgodovino vozila

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Pokličeš na pooblaščen VW servis?
smile-1.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Prej ti uspelo osebno s servisno knjižico dotičnega vozila in 10 EUR za"kofe"

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Kaj ti pomeni servisna? Da je nekdo dal 100eu na 30k km za long time servis, da so mu dal uradni žig?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Huh, to se mi zdi zelo ugodno. Je to realna cena ali samo malo opozarja nase?

lp

mistique

Guru
16. jun 2009
13.763
1.566
113
Emona / Carnium
Ali cena ali kilometri. Sem pa poskusil dobiti kaj več podatkov, pa mi v AH niso mogli pomagati, saj naj bi jih k temu zavezoval zakon (o osebnih podatkih ali nekaj podobnega). Nekako so mi le namignili, da bi mi povedali ali so km realni, če bi bilo vozilo vzdrževano pri njih.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Poizkusi po različnih AH. Nekateri res komplicirajo pri tem, kar jim sicer niti ne zamerim.
Najlažje je vzet servisno knjižico in preverit na servisu, kjer naj bi bil servisiran (če je lokacijsko možno seveda). Sicer pa pokličeš in upaš, da bodo povedali. Sam imam do sedaj povečini dobre izkušnje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Nekateri res komplicirajo pri tem, kar jim sicer niti ne zamerim.
Če bi bili mal bolj sposobni, bi komot dodali na cenik "vpogled v zgodovino vozila"
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.669
6.708
113
pri taščici
Bingo:
Zastopim da se jim ne da ukvarjati vsak dan s 100 klici ki bi spraševali po tem, sploh pa z ljudmi ki so prvič in zadnjič pri njih. No jaz sem do sedaj mislim da enkrat osebno iskal tako info, pa sem jo tudi dobil. Sem pa imel prometno s seboj, avto je bil iz uvoza pa že na ”moje” ime.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Enkrat mi je sodelavec pravil, ko je prevrtel nekega golfa, mislim da 5ko (ne me za besedo držat) se mu je zgodilo da je nekje založil originalni ključ, nakar je avto vžgal z rezervnim in so mu kilometri skočili nazaj na realne
smile-1.gif

Pred nakupom podobnega vozila se vsekakor splača preveriti tudi to varianto! Kaj pa če je vse to res
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

se dogaja. zadnjic sem iz firbca gledal eno makino, kateri so khm "popravljali" stevilke. in pazi fore: po koncanju postopka skocijo km-ji na 999.999. model zacel skakal okoli acu-ja pa nazaj priklapljat,.... sem sel raje prec, ker sem se mu zacel rezat v faco. seveda je, pred zacetkom, razlagal kako oni dajo letno cca 35.000 eur za nove verzije programov in sranja katera spadajo zraven. mu ni uspelo pri doticnem avtu in je kolegu zacel razlagat: da je varianta: ven abc comp, ga odpret, mu tam nekaj menjat in to naj bi bilo to. da pa se vidi, da je bil fizicni poseg. ampak kao: ta zadeva je itak za motorjem (ga je treba ven vzet) in da itak noben ne bo sel tega pregledovat.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.966
-387
113
sej je prov.

še bolje bi bilo, da bi po kabini razfukalo roza barvo, pa nej pol še prevrtava...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Če bi bili mal bolj sposobni, bi komot dodali na cenik "vpogled v zgodovino vozila"
wink-1.gif
Tisto, da jim ne zamerim se je nanašalo na dejstvo, da so pri nas zakoni tako pisani, da moramo biti bolj papeški od papeža. Bo enkrat en preprodajalec, katerega potencialni kupec bo tako prišel do informacije, da so km prevrteni, letel do informacijske pooblaščenke in bo servis za svojo dobroto pokasiral par 1000 EUR kazni.
Pa ne mi reč, da se to ne more zgodit v Sloveniji.
Če greš s prometnim tja in lastnikom ti bo vsak servis dal te informacije, morda bo malenkost zaračunal, ampak bo dal. Sicer pa baje res zaradi zakona o varovanju osebnih informacij (ali kaj že je točno) ne smejo dati teh informacij. Je pa odvisno od človeka na drugi strani.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Zato pa se dogajajo barabije na vseh področjih, kjer je vse tajno in zamegljeno.
bonk.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
wink-1.gif
Tisto, da jim ne zamerim se je nanašalo na dejstvo, da so pri nas zakoni tako pisani, da moramo biti bolj papeški od papeža. Bo enkrat en preprodajalec, katerega potencialni kupec bo tako prišel do informacije, da so km prevrteni, letel do informacijske pooblaščenke in bo servis za svojo dobroto pokasiral par 1000 EUR kazni.
Pa ne mi reč, da se to ne more zgodit v Sloveniji.
Če greš s prometnim tja in lastnikom ti bo vsak servis dal te informacije, morda bo malenkost zaračunal, ampak bo dal. Sicer pa baje res zaradi zakona o varovanju osebnih informacij (ali kaj že je točno) ne smejo dati teh informacij. Je pa odvisno od človeka na drugi strani.

ne-ne-1.gif

Sem tudi sam naletel na podoben odgovor, ko sem spraševal za moj avto, da je zgodovina vozila osebni podatek... no vse dokler jim nisem poslal spodnjega linka
wink-1.gif

http://svet24.si/#!/clanek/5269445204989/vas-zanima-zgodovina-vasega-vozila