VW in 1.2 dizel

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Hehe, sem gruntal o plinu, samo zdajle je avto že malo kilometrsko "odslužen" in mi najbrž ne bo nikdar povrnil vložka. Spomladi bi rad menjal za nekaj večjega, če se bo situacija kaj popravla. Sicer pa tako nizko porabo imam zdajle poleti, ko je tud gužve manj. Pozimi mi pije malo čez 6. A ti maš "tricilindraša" 1.2? Ker moja ibiza je stara šola 1.4, 60 konjev. 1.2 se precej bolj rad vrti in glas ma tak kul dirkalen
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Za na AC in hitrosti nad 100 km/h se praktično bolj splača višja kubatura, ker bo vožnja mnogo lepša, pa še verjetno bo pil manj (malčki se preveč vrtijo in adijo mala poraba).

Torej bi bila bolj alternativa 1.5 do 1.6 dizel.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
No stvar je takšna, da se moj pri 120 na uro vrti ravno v območju največjega navora in je poraba dokaj ugodna. Kar se pa udobja tiče... ja še enkrat si v ta namen ne bom omislil malega bencinskega jajčka. Je bilo že zdaj po nesreči.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
takega 1.2 ma kolega, ni nek dirkalnik, ampak ma za konje spodoben navor, me je pa zelo navdušilo to, da je zarad 3h cilindrov precej tih motor... kar pride zelo prav na avtocesti.
porabo ne vem na pamet kolk ma, mislim da nekaj čez 7 litrov, s tem da je tut neki mestne vožnje. vem da je enkrat prišel clo pod 5, ampak je rekel, da to ni bla vožnja, pa še večinoma je blo dol po hribu. napram tem vag 8v motorjem "stare šole" je take kar šparovček... tisti žrejo, vse kar vidijo, vsak po mojih izkušnjah, ko sem jih vozil.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
To se mi ne zdi ravno šparovček glede na to, da mi golf 1.2 bencinar pije 6.7l (pa ima avto 500km na grbi), pričakujem da bo poraba še malo padla ko se uteče. Razmerje relacija:mesto je nekje 50:50.
confused-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tale nov 1.2 TDi nima kaj dosti skupnega z prejšnjim motorjem, pri starem se je v Lupotu dalo imet porabo tam 3L seveda ob vklopljeni ECO programu sicer je bila poraba okrog 4ih litrov. Toliko bo verjetno imel tudi nov motor.