VW goljufal pri emisijah NOx v US

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Sem zadnjič peljal eden VW 1.6TDI na nadgradnjo in po parih besedah na servisu sem si želel, da tega nebi. Na kratko, če je avto čipan in na servisu opravijo nadgradnjo, lahko odpove nek računalnik pri motorju škoda v tem primeru znaša nekaj tisoč eur in škode ne krije VW. VW z 250.000 km + uvoz pitaj vraga koliko lastnikov in oni meni o tisoč everski škodi v primeru čipanja. Saj nisem vsevednež, da bi vedel, kaj vse se je počelo prej z avtom. Pa saj so oni oziroma VW zaje....i in goljufali plus tega dopuščajo čipiranje.
VW je zame tema ne obstaja in vsak, ki kar koli reče pozitivnega o VW enak kot VW torej goljuf in lažnivec.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.677
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
VW je zame tema ne obstaja in vsak, ki kar koli reče pozitivnega o VW enak kot VW torej goljuf in lažnivec.
hysterical-1.gif

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
. Bi se zamislil s kom se družiš, če imaš okrog sebe samo take debile, ki ti dajejo občutek, da so zaradi VW-ja večvredni.
grin1.gif

Samo takih je pa pri nas res tako veliko, da se človeku že obrača. Kot neka religija, in se človek res težko pogovarja, da se takoj ne bi v vsako temo privlekla tudi superiornost VW-ja.
Potrebno je ločit med debato o kvaliteti avtomobila in tem, da nekomu rabljen VW za 15 jurjev daje občutek, da je on zato več vreden kot nekdo, ki si lasti Renaulta. To drugo je namreč po mojem mnenju zrelo za strokovno obravnavo.

Seveda se strinjam samo tudi VW ni tako nad ostalimi znamkami kot bi se rado prikazalo. Da pa si podjetje privošči tako svinjarijo kot si jo je z goljufanjem VW pa se trg na to pri nas praktično sploh ne odzove je pa bolano.

LP

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
. Bi se zamislil s kom se družiš, če imaš okrog sebe samo take debile, ki ti dajejo občutek, da so zaradi VW-ja večvredni.
grin1.gif

Samo takih je pa pri nas res tako veliko, da se človeku že obrača. Kot neka religija, in se človek res težko pogovarja, da se takoj ne bi v vsako temo privlekla tudi superiornost VW-ja.
Potrebno je ločit med debato o kvaliteti avtomobila in tem, da nekomu rabljen VW za 15 jurjev daje občutek, da je on zato več vreden kot nekdo, ki si lasti Renaulta. To drugo je namreč po mojem mnenju zrelo za strokovno obravnavo.

Seveda se strinjam samo tudi VW ni tako nad ostalimi znamkami kot bi se rado prikazalo. Da pa si podjetje privošči tako svinjarijo kot si jo je z goljufanjem VW pa se trg na to pri nas praktično sploh ne odzove je pa bolano.

LP

To, da se trg na to ne odziva ti samo pove v kakšni družbi živimo in kaj vse se tolerira ter podpira. Laži, kraja in zavajanje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
grin1.gif

LP

Koliko se je pa drugje odzval? Še v ZDA jim prodaja (prvič po 2012) raste ...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
hysterical-1.gif

evo avto je bil na servisu zarad updejta softwarea in vse kar so uspeli VW-jevci narediti je to da so avto postavili pod akacijo, da je bilo cvetje po celem avtu, v motornem prostoru in tako naprej in nazaj. Zapravili so mi tri ure življenja in spoznanje, da radi še naprej okrog prinašajo naivne ljudi.

Tako kot so meni uredili stvari so verjetno še tisočim in tisočim torej pripeljite avto na nadgradnjo, ko avto pripelješ tja pa začnejo nekaj v zvezi s čipanjem in s stroški čez tisoč € zaradi pokvarjenega računalnika. Pa si predstavljajte, da ste lastnik uvoženega uber golfa iz boh vedi kje z boh si ga vedi koliko lastniki, in boh si ga vedi koliko prevoženimi km. Meni se res ne ljubi klicat po pol Evrope in spraševati, bivše lastnike, če so dotični avto kdajkoli čipali. Skratka VW si je opral roke poklical avto na nadgranjo napravil pa ni nič. Če bo kdaj začel veljati tisti zakon o tehničnih pregledih pa lahko postavim VW GOLFa 1.6 TDI direktno pod prešo.
Evo moji dve minuti, vi pa še naprej veselo nakupujte avte iz VW grupe......

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.677
113
Nekako ne opazimo tisoče in tisoče pritožb.
Si pač glup, naiven lastnik vozila, ki je za povrhu še prelen, da bi preveril njegovo zgodovino. VW nima nič pri tem

fujtajksel

Pripravnik
4. sep 2014
167
5
18
Preprogramiranje čipa mislim da bi VW moral prevzet nase, vključno z računalnikom če pri tem crkne. Če je bil že fabrški program čipnjen, nimajo nikakršne podlage utrujat tebi.
Bolj hecno pa je, če so uporabljali dodatne storitve tunerjev tipa EGR OFF, DPF OFF
http://en.avtomehanika-jankovec.si/chip-tuning/egr-off-electronic-egr-valve-removal-prod
http://en.avtomehanika-jankovec.si/chip-tuning/dpf-off-electronic-dpf-removal-prod
Težko zahtevaš od VW da ti jih dajo nazaj, razen če so odstranili sami (kar se je menda v nekih primerih celo dogajalo tudi na uradnih servisih, če niso znali mašine spravit v red drugače).
Še najbolj hecno se mi pa zdi, da te "storitve" tunerji še vedno mirno oglašujejo.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
ja kaj sedaj, so ti naredili NOx update ali ne?
najbrž ni bil samo pod akacijo, je bila še kaka pot na malico vmes :D

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.677
113
Saj to je pri vseh.
Poglej samo laboratorijsko izmerjeno porabo, ter realno porabo. Jasno da bo v realnosti več izpustov.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Danes sem dobil že tretji poziv, tokrat s priporočeno pošto.Nebi rad da mi prčkajo po avtu, saj prej ni šel nikamor (100kW), ko sem ga čipiral, je pa kot novi avto. Lepše in bolje gre, manj troši. Nebi rad, da ga spet zamorijo.

Kaj naj naredim? Avto je l. 2012, verjetno ga bom čez kake 3 leta prodal.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.420
2.375
113
Pomurje
Kdaj bomo tožili te, ki nas ubijajo in jim je mar samo zato, da avto bolj gre in manj pije?!

Je.bite se budale. Tudi sami sebe strupite, če vam ne potegne.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.868
113
Dejmo se za začetek na piru dobit, dat cifre na mizo koliko je kdo posvinjal (ali raje koliko kdo ni posvinjal) potem pa gremo dalje. Lahko pa še naprej kozlamo en po drugem na osnovi predsodkov in napačnih/sfaljenih pogledov in predstav.