VW goljufal pri emisijah NOx v US

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:To je tebi jasno, da kupci teh vozil niso nič krivi in da je krivec proizvajalec?
To pravzaprav ni res na nobenem področju. Potrošniki nismo nedolžne ovčice, temveč s svojim črednim nagonom usmerjamo svet. Industrija le izkoristi, da se da čreda usmeriti. Črede pa ne preusmerijo zanjo postranski argumenti, v primeru avtomobilov denimo izpusti NOx.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Avtomobile nam očitno prodajajo podobno kot zasvojencem cigarete, za sodobne motorje se zdi, da bo podobno kot z Light cigareti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Kupci so hoteli eno, tudi danes hočejo eno in nočejo priznati, kakšen je "davek", da bi bila stvar OK. Kupci so bili "zavedeni". Toda, ali danes vozijo avte na predelavo, da bi bil avto ekološko nekoliko boljši in kako kljuse pod pokrovom manj, kak deci več in kak menjan del v življenjski dobi več? Beri to in sosednjo temo.
Kupci dokazujejo, da hočejo okoljsko neoptimalna vozila in temu se je v preteklosti pač VW prilagodil. Bedaste so bile firme, ki tega niso delale.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Zakaj bi kupci vozili avtomobile, ki porabijo več, gredo slabše in bolj crkujejo? Oni niso kupili takšnih vozil, VSEKAKOR PA NISO POPOLNOMA NIČ KRIVI.
Krivda je na VWju in le ta bi moral plačat, recimo bi moral vložit v eko projekte s katerimi bi se nevtraliziral odvečni izpuh.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Verjetno si slabo pismen. Rešitev je podobna kot pri drugih tovarnah. Malo manj moči, malo večji stroški med življenjsko dobo. Kupci pa tega nočejo priznati in če bi imeli možnost, bi še enkrat kupili enaka vozila in ne ekološko sprejemljivejša. VW je preprosto naredil to, kar so kupci hoteli. Chip tuning je tudi zgodba na to vižo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ne, ti nekaj tiščiš naprej. Zakonodaja je jasna in NIHČE si ni predstavljal, da VW tako namerno goljufa. In če meni tovarna reče, da je to vse v skladu z zakonodajo, itd. potem to verjamem, ker nimam ne znanja, ne tehničnih sredstev na voljo za to. Za to so inštitucije, da nadzirajo in jih potem raztrgajo, če to goljuvajo.
VW je naredil to zato, da je povečal dobiček, enostavno. Lahko bi namreč brez težav naredil ustrezne motorje, le da bi to seveda stalo. Recimo BMW je imel 2.0d motor z več kot 200KM, ki je upošteval te standarde.
In ne, ni delal tega za kupce.

In čip tuning je drugo: namreč tam kupec namerno nekaj naredi in seveda nosi celotno odgovornost za to. A te to na nekaj spominja?
grin1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ne, ti nekaj tiščiš naprej. Zakonodaja je jasna in NIHČE si ni predstavljal, da VW tako namerno goljufa. In če meni tovarna reče, da je to vse v skladu z zakonodajo, itd. potem to verjamem, ker nimam ne znanja, ne tehničnih sredstev na voljo za to. Za to so inštitucije, da nadzirajo in jih potem raztrgajo, če to goljuvajo.
VW je naredil to zato, da je povečal dobiček, enostavno. Lahko bi namreč brez težav naredil ustrezne motorje, le da bi to seveda stalo. Recimo BMW je imel 2.0d motor z več kot 200KM, ki je upošteval te standarde.
In ne, ni delal tega za kupce.

In čip tuning je drugo: namreč tam kupec namerno nekaj naredi in seveda nosi celotno odgovornost za to. A te to na nekaj spominja?
grin1.gif

Kupce je VW pokradel, kupci so plačali nekaj kar enostavno ne ustreza deklaracijam, ki jih je nudil ob nakupu vozil. Vozila so bila torej pokvarjena in vsak normalen kupec bi zahteval kupnino nazaj. V ZDA jim je to uspelo v Evropi pa ste kupci VW ovce pa ne le to še naprej kupujete avte od istega proizvajalca. In potem mi še nekdo reče da sem mu nevoščljiv, ker on ima VW jaz pa ga nimam. Kam gre ta svet?

Si kdo predstavlja, da bi podoben nateg napravilo kako prehrambeno podjetje ali pa farmacevtsko in bi narobe deklariralo sestavine v proizvodu, pa da bi zato umrlo ali pa bilo poškodovano na milijone ljudi? A bi še kupovali isto znamko kruha, klobas ali analgetika?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Saj ti gre: VW je kupce pokradel, torej kaznuj KRIVCA.
Glede ostalega pa nimam kaj reč, razen tega, da očitno VW dela avte, ki si jih kupci želijo. Vem, da nekatere anti VW fanatike to tako frustrira, da niso sposobni objektivnega pogleda na situacijo.
In pa žal mi je, če misliš, da so vsi kupci VW zagrizeni vwljubci. Moje izkušnje kažejo, da jih je takih zelo majhen delež. Večini jim enostavno pomeni najboljši kompromis med željami, zahtevami in zmožnostmi. Če se pa ti počutiš, da moraš biti nevoščljiv, pa ne morem pomagat. Bi se zamislil s kom se družiš, če imaš okrog sebe samo take debile, ki ti dajejo občutek, da so zaradi VW-ja večvredni.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:Zakonodaja je jasna in NIHČE si ni predstavljal, da VW tako namerno goljufa. In če meni tovarna reče, da je to vse v skladu z zakonodajo, itd. potem to verjamem, ker nimam ne znanja, ne tehničnih sredstev na voljo za to.
In sedaj je VW ponudil tehnično rešitev, kupci pa se ji izogibajo. Ker preprosto naredi tisto, kar je tehnično mogoče in kar bi lahko že pred leti. Sedaj pa kupec naenkrat ima "tehnična sredstva in znanje" za to? Kako čudno?
Ne vem, če nekdo kupi iPhona za 50 € ve, da je ukraden. Dalje si pa sam razvij analogijo
grin1.gif
. Sem jo raje zbrisal.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Aja, nisem vedel, da je VW prodajal vozila za 2.000 EUR, medtem ko so konkurenti stali 20.000 EUR. Čudno, da potem precej ljudi pljuva po VW, da so predragi. Malo te časovna premica jajca
wink-1.gif
. Kupci ob nakupu NISO vedeli in so kupili nekaj, kar naj bi bilo v skladu z zakonodajo in ostalimi konkurenti.
Sedaj pa kupci nimajo znanja, imajo pa neodvisne inštitucije, ki so pokazale, kam gre zadeva in pa praktične izkušnje tistih, ki so se nategnili. Upam, da je to dovolj. In neodvisne inštitucije so itak vzele to zadevo pod drobnogled, saj se to splača...
Pa še malo o analogiji (pretirani): to je isto, kot če bi 2 leti po nakupu ugotovil, da bi ti v Iphone lahko vdrli in prebrali njegovo serijsko številko, zato ker je Apple šparal 3 cente po telefonu in tako več zaslužil. Apple bi pa zadevo rešil tako, da bi ti zamenjal ekran, na katerem se pa ob najmanjši svetlobi ne bi več nič videlo. Hkrati bi ti pa še sosed težil, kakšna svinja si, ker si s tem še njega spravljal v nevarnost.
grin1.gif
Drugi sosed bi te pa davil, kakšen [cenzura] si, ker boš še vedno kupil Iphona, če je pa njegov Android top...

Ajd, dost je bilo heca. Ti imaš svoje mišljenje, jaz pa svoje, pijačo pa itak oba pijeva.
nahrung002.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Tle je zadeva jasna, v VW so sistemsko lagali from the top. In to je jasno za celotno VAG grupo, kako so šli befeli.
Seveda, ker gre za firmo v delni nemški državni lasti, in so pač svete krave v stilu too big to fail, bomo poslali delavce na ulice, če bo sranje. In politiki namesto, da bi pobasali upravo VAG koncerna v marice in ričet jest, pač zadeve zataškajo.

Amerom se pa za nemško državno firmo jebe.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Ksz

To kar je delal VW v avtomobilski industriji, delajo na drugih področjih drugi giganti. In to vsi vedo (vključno s konkurenco), pa noben ne ukrepa. So pa najbolj inovativni spet nemški proizvajalci.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Tle je zadeva jasna, v VW so sistemsko lagali from the top. In to je jasno za celotno VAG grupo, kako so šli befeli.
Seveda, ker gre za firmo v delni nemški državni lasti, in so pač svete krave v stilu too big to fail, bomo poslali delavce na ulice, če bo sranje. In politiki namesto, da bi pobasali upravo VAG koncerna v marice in ričet jest, pač zadeve zataškajo.

Saj si verjetno opazil, da je uprava letela, pa da proti njim potekajo preiskave. Ali še vedno milsiš, da je šef vaga še vedno winterkorn?
Letel je en velik kup ljudi, ne le z vrha, tudi po verigi navzdol. Nekaj v prvem valu, nekaj pa kasneje potihem ... Pa ne,d a so dobili kje drugje v VAG službo. so resno leteli.
Itak se bo pa na koncu izkazalo (kot pri GMovem škandalu s ključavnicami), da je bilo vedenje o tem dokaj majhno.

Problem je bil WInterkorn, ki je imel le eno načelo: my way or highway. Če bi bil jaz v njegovem času inženir v razvoju, bi tudi goljufal. Ker ko je on naročil 200 konjev in ful malo emisij, je bil to ukaz. Če nisi izpolnil, si letel. Jaz bi tudi dal en SW noter, da ohranim službo ...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

Saj si verjetno opazil, da je uprava letela, pa da proti njim potekajo preiskave. Ali še vedno milsiš, da je šef vaga še vedno winterkorn?
Letel je en velik kup ljudi, ne le z vrha, tudi po verigi navzdol. Nekaj v prvem valu, nekaj pa kasneje potihem ... Pa ne,d a so dobili kje drugje v VAG službo. so resno leteli.
Itak se bo pa na koncu izkazalo (kot pri GMovem škandalu s ključavnicami), da je bilo vedenje o tem dokaj majhno.

Problem je bil WInterkorn, ki je imel le eno načelo: my way or highway. Če bi bil jaz v njegovem času inženir v razvoju, bi tudi goljufal. Ker ko je on naročil 200 konjev in ful malo emisij, je bil to ukaz. Če nisi izpolnil, si letel. Jaz bi tudi dal en SW noter, da ohranim službo ...

Se pravi Winterkorn je bil nerealen [cenzura], ker je zahteval nekaj kar ni bilo mogoče izpeljati tehnično in ekonomsko. Pa naj Winterkon odkupi vsa lažniva vozila. Jaz dam odpoved, če sem inženir, in mi blesavi šef ukaže nekaj neizvedljivega. Če sem sposoben inženir bom hitro našel drugo službo, če nisem pa bom ubogal šefa in goljufal na zgoraj opisani način si zapravil ugled in si onemogočil kariero po izbruhu škandala, kajti LAŽ IMA VEDNO KRATKE NOGE.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
. Bi se zamislil s kom se družiš, če imaš okrog sebe samo take debile, ki ti dajejo občutek, da so zaradi VW-ja večvredni.
grin1.gif

Samo takih je pa pri nas res tako veliko, da se človeku že obrača. Kot neka religija, in se človek res težko pogovarja, da se takoj ne bi v vsako temo privlekla tudi superiornost VW-ja.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
. Bi se zamislil s kom se družiš, če imaš okrog sebe samo take debile, ki ti dajejo občutek, da so zaradi VW-ja večvredni.
grin1.gif

Samo takih je pa pri nas res tako veliko, da se človeku že obrača. Kot neka religija, in se človek res težko pogovarja, da se takoj ne bi v vsako temo privlekla tudi superiornost VW-ja.
Potrebno je ločit med debato o kvaliteti avtomobila in tem, da nekomu rabljen VW za 15 jurjev daje občutek, da je on zato več vreden kot nekdo, ki si lasti Renaulta. To drugo je namreč po mojem mnenju zrelo za strokovno obravnavo.