VW goljufal pri emisijah NOx v US

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Popravit? Jaz to bolj mislim da je posledica (turbo) bencinarja v poltovornem tipu avta kar Touran je......je pa 170PS verzija

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Naj se zenska nauci računat porabo, voziti, (ali vozi 2T pocitnisko prikolo stalno s seboj, ali pa naj uveljavi stvarno napako ker ji zre 2x vec od normativa.
Moj dti in tdi sta skoraj (malenkost nad) v normativu. (mesan cikel).
Da bi meni 14 žrl.... Pa saj alterasi pravijo da vec kot je konjev manj zre ker se manj matra motor. Imam skoraj pol manj konjev (sicer dizelskih) pa se upam stevilko vecji avto peljati s polovicno porabo tvoje znanke kamorkoli.
Edin ce je tvoja znanka porabo merila na racelandu ali grobniku. Tam bi tudi jaz imel blizu tvoje. (sploh raceland)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se strinjam. Moj atmosferski bencinc se na 10.000km ciklu zelo približa porabi v mešanem ciklu (8.5l/100km) pa imam primerljivo kračo s touranom.
Sicer bodo pa sedaj "das auto" malo več porabili, ko bodo koregirali SW da bo ustrezal normam tudi med normalnimi pogoji...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Jp, men moj R6 NA z 240ks ne pije niti približno tolk, tako da je s tem fauvejem definitivno nekaj narobe.
zmaga.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.521
954
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No EU države pa naj se zamislijo o subvencioniranju trošarine za dizel.

Dajmo prvo razčistit eno. Trošarina je v bistvu kraja, ki jo legalno izvaja država, ko ji 22% DDV ni zadosti.

Toraj razlika je samo, ta, da država pri bencinu malo manj krade kot pri dieslu. Krade pa vseeno.

Pravilna politika, bi bila da se trošarine ukine in ostane samo DDV.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No EU države pa naj se zamislijo o subvencioniranju trošarine za dizel.

Dajmo prvo razčistit eno. Trošarina je v bistvu kraja, ki jo legalno izvaja država, ko ji 22% DDV ni zadosti.

Toraj razlika je samo, ta, da država pri dizlu malo manj krade kot pri bencinu. Krade pa vseeno.

Pravilna politika, bi bila da se trošarine ukine in ostane samo DDV.

Fixed.

Prodajna cena brez dajatev za bencin = 0,45685 EUR, prodajna cena brez dajatev za dizel = 0,46305 EUR, torej je nabavna cena dizla dražja.
Pri bencinu se plača 0,78415 EUR dajatev, pri dizlu se plača 0,68295 EUR, dajatev in je na koncu bencin dražji od dizla.

Ergo, država že leta namenoma vzpodbuja porabo bolj stupenega goriva.

http://scienceblog.cancerresea...-we-be-worried/

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
14 litrov je lahko čisto ustrezna poraba, če se gre za mestno jajcanje 2-3km v eno smer z veliko semaforji.

V takem primeru bi se pa vprašal po smiselnosti takega vozila, saj so to razdalje ki so b.p. premostljive peš ali z elektromobilom.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
14 litrov je lahko čisto ustrezna poraba, če se gre za mestno jajcanje 2-3km v eno smer z veliko semaforji.

V takem primeru bi se pa vprašal po smiselnosti takega vozila, saj so to razdalje ki so b.p. premostljive peš ali z elektromobilom.
Se strinjam, ampak sem videl že nekaj avtomobilov z ''astronomskimi'' porabami, ki pa so bile na koncu čisto normalne, ker se vozilo uporablja v takšnih okoliščinah.
Zato pa je debatirat o porabi popolnoma nesmiselno, če ne poznamo okoliščin, kako se vozilo uporablja, potem je pa še od voznika lahko takoj 30% razlika.
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ampak v tem režimu tudi 2.0 TDI ne porabi 7l.
zmaga.gif

Odvisno sicer koga vprašaš
hysterical-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Fotrov Tiguan 1.4 TSI žre okoli 8, če ga nežno peljše kako lepo relacijo gre tudi 7. Mislim, da je BC kar točen, naj bi nekaj računal, porabe pa ne vpisuje.

Kolikor je ostalo drek od avta, poraba ni problematična, avto je tudi na 18" in seveda 4x4.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
4motion je v normalnih razmerah kako? Vse spredaj? Torej ni izgube prenosa oz. dodatnega trenja. Pnevmatike so lahko 20 col, širina ustvarja kotalni upor.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Če se greš "pedal to the metal" na vsaki zeleni in zadaj vlečeš 2 toni na prikolici..

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Daleč od tega. Dovolj je čisto normalna vožnja 2-3 km, ko motor ne dela v optimalnem režimu (po domače ni ogret na delovno temperaturo), hkrati pa imaš v teh par km še kar nekaj semaforjev, kjer čakaš na rdeči. Pa boš dobil tako porabo. Start/stop sistem bi jo znižal, ampak dokler je avto čisto mrzel, ne dela.